Lilyum Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Lilyum Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Lilyum Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Lilyum çiçeği çeşitleri arasında Paskalya Zambağı, Lilium Candidum, Stargazer Zambak, Kaplan Zambağı, Portakal Zambağı, Altın Işınlı Japon Zambağı, Lilium Casa’Blanca, Lilium Martagon, Regal Zambağı, Lilium Brownii gibi çeşitler bulunuyor.

Lilyum hakkında en çok merak edilenler bitki severler tarafından yakın mercek altına alınıyor. Lilyum çiçeği bugün en çok yetiştirilen bitkiler arasında yer bulmaktadır. Lilyum çiçeği sürekli yetiştirilebilme imkânı ile sık rağbet görmektedir. Lilyum çiçeği zambakgiller ailesine mensup bir çiçek olarak karşımıza çıkıyor. Soğan ile üreyen zambakgiller familyasına ait olan bir çiçek türüdür. Lilyum çiçeği en çok tercih alan bitkiler arasında yer bulmaktadır. Bakımına dikkat edilmesi gereken çiçek türleri arasında yer alan Lilyum çiçeğinin tanınmış pek çok türü bulunmaktadır. Lilyum özellikle Asya’ya özgü olan bir bitki türü olarak kabul edilmektedir.

Lilyum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Lilyum çiçeği bakımında sulama ve toprak seçimine dikkat etmekte fayda var. Lilyum çiçeği bakımında hassas olmak bitkinin sağlıklı olması bakımından önem teşkil ediyor. Özellikle bahar mevsiminde sürekli bakım yapılması gereklidir. Her mevsim yetişebilen lilyum çiçeği suyu seven bir bitkidir. Bundan ötürü sürekli sulama yeterli olacaktır.

Lilyum Alerji Yapar Mı?

Lilyum alerji yapmayan bitkiler arasında yer buluyor. Lilyum çiçeği her ne kadar alerji yapmayan bitkiler arasında yer alsa da farklı çiçek türlerine ekstra bir alerjisi bulunan kişiler için fazladan hassasiyet göstermekte fayda var.

Lilyum Ne Anlama Gelir?

Lilyum; zambakgiller ailesindendir. Lilyum çiçeğinin renkleri farklı anlamlara gelmektedir. Lilyum; saflık ve temizlik anlamlarına gelmektedir. Çiçekçilik dünyasının en sık tercih edilen türlerinden biri de lilyum çiçeğidir.

Lilyum Çiçeği Yılda Kaç Kez Açar?

Lilyum çiçeği sürekli açan bitkiler arasında sınıflandırılmaktadır. Lilyum çiçeğinin genellikle yaz aylarında çiçek açar. Lilyum çiçeğinin yılda kaç kez açtığı, mevsimine ve bakım şartlarına göre farklılık göstermektedir.

Lilyum Çiçeği Hangi Mevsimde Açar?

Lilyum çiçeği sürekli çiçek açabilen bitkiler arasında yer almaktadır. Lilyum çiçeği genelde yaz mevsiminde açar. Bol su alması tavsiye edilen lilyum çiçeği bakım şartlarına bağlı kalındığı halde sağlıkla çiçeklerini koruyabilir.

Lilyum Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Lilyum çiçeğinin bakımında en önemli detay aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalara maruz bırakmamaktır. Lilyum çiçeği sulamasında toprak her daim nemli kalacak şekilde yapılmalı ve bol su verilmekten kaçınılmalıdır. Lilyum çiçeği için ideal sıcaklık 21 ile 25 derece arasındadır.

Lilyum Çiçeği Bahçede Yetişir Mi?

Çiçekçilikte sık kullanılan lilyum çiçeği hoş görüntüsü ile evlerde de sık tercih edilmektedir. Lilyum çiçeği bahçe toprağına dikilebilir. Bu sebeple lilyum çiçeğinin bahçede yetişebildiğini belirtebiliriz.

Lilyum Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Lilyum çiçeği çeşitleri arasında Paskalya Zambağı, Lilium Candidum, Stargazer Zambak, Kaplan Zambağı, Portakal Zambağı, Altın Işınlı Japon Zambağı, Lilium Casa’Blanca, Lilium Martagon, Regal Zambağı, Lilium Brownii gibi çeşitler bulunuyor.

Lilyum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Lilyum çiçeği soğanından çoğaltılır. Lilyum çiçeğinin kökünde bulunan soğanlardan çıkarıp, farklı bir saksıya klasik lilyum çiçeği toprağına ekim yapabilirsiniz. Bu şekilde lilyum çiçeğini çoğaltıp dikimini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir