Korunga Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Korunga Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Korunga Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Korunga çiçeğinin anlamının ne olduğu merak edilen bir konu olmuştur. Korunga çiçeği barışı, mutluluğu, ferah hayat yaşamayı temsil etmektedir.

Korunga leyleri dört yıl veya daha fazla ve bazen çok daha uzun sürer. Uygun olduğu, yani pH'ı 6 veya daha fazla olan serbest drenajlı bir araziye ekilmelidir. İnce tebeşir, kireçtaşı ve kumlu toprakların yanı sıra taşlı kübik topraklarda da gelişir. Korunga genellikle Nisa ya da Mayıs aylarında ekilir ancak Ağustos ayına kadar da ekilebilir. Tohumların iri olması nedeniyle dekara 65 - 100 kg (dekara 25 - 40 kg) tohum oranlarının yüksek olması tavsiye edilir. Daha önce tarlada yetiştirilmemişse aşıya ihtiyaç duyabilir.

Korunga Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Korunga çiçeğinin anlamının ne olduğu merak edilen bir konu olmuştur. Korunga çiçeği barışı, mutluluğu, ferah hayat yaşamayı temsil etmektedir.

Korunga Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

İlkbaharda daima ılık topraklara korunga ekin. Korunga tohumu, ilkbahar tahıllarına ekilebilir veya Nisan veya Mayıs aylarında yaklaşık 30 mm'de doğrudan delinebilir. Yetersiz ekim varsa, hububat ekim oranı 50/40 kg/akr'a düşürülmelidir. Yonca aksine korunga genellikle azotu sabitlemek için bir tohum aşılayıcı gerektirmez. Performansı en üst düzeye çıkarmak için bir korunga ley dikkatle yönetilmelidir. Korunga Haziran başında bir kesim silaj üretir veya istenirse kuru ot alınabilir. Korunga erken çiçeklenme döneminde kesilmelidir, ancak gerekirse bu, yem değerinde fazla kayıp olmadan geciktirilebilir. Saman kesmek için bunun geniş yapraklı bir mahsul olduğunu ve aşırı kurutma veya döndürmenin yaprağı hızla kaybedebileceğini unutmayın. Yeniden büyüme, ilk kesimden sonra bir yonca meşceresinden daha azdır ve samanlık veya otlatma için tekrar kesilebilir. Bitkiye zarar vermemek için otlatma hafif ve hızlı olmalıdır. Asla stoklamayın yoksa incelir.

Korunga Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Korunga çiçeğinin çeşitlerinin neler olduğu merak edilmektedir. Korunga çiçeğinin çeşitleri mevcut değildir Korunga çiçeği tektir.

Korunga Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Korunga çiçeği tohum yardımı ile çoğaltılmaktadır. Korunga tohumlarını toprağa serptikten sonra tırmık ile toprağa yerleştirilmelidir. Korunga tohumlarının toprağa 3 ila 7 cm derine ekilmesi çok önemlidir.

Korunga Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Korunga, solucanın yaşam döngüsünü bozduğu için hayvanlara verildiğinde etkili solucan kontrolü sağlar.  Korunga, proteinlere bağlanan ve işkembeden geçerken onları koruyan, diğer baklagillerde olmayan bir şekilde sindirilmelerini ve emilmelerini sağlayan yoğunlaştırılmış tanenler içerir. Bu, hızlı canlı ağırlık artışı sağlar, bu nedenle genç stok, iyi bir karkas kalitesi ile daha erken bitirilebilir. Tanenlerin varlığı, korunganın yoncadan daha düşük N içeriğine sahip olmasına rağmen yüksek bir besleyici değere sahip olduğu anlamına gelir. Ayrıca, yoğunlaştırılmış tanenler, metan gibi sera gazlarının enterik üretimini azaltır. şişkinlik içermez Korunga, diğer baklagillerden farklı olarak, tanenlerin varlığı nedeniyle şişkinliğe neden olmaz ve araştırmalar, diyetteki %20 kadar az korunganın şişkinlik riskini neredeyse sıfıra indirebileceğini bulmuştur.  Korunga bir nitrojen sabitleyicidir, bu nedenle korunga kök nodüllerindeki Rhizobia nitrojeni sabitler ve toprak nitrojenini artırır. Kökler büyük derinliklere nüfuz eder ve besinleri toprak altından yukarı çeker. Korunganın fosfat gibi besinlerin sekestrasyonunu arttırdığı bulunmuştur. Rotasyonda hububat veya brassicas'ın önüne ekim için ideal bir mahsuldür.

Korunga Çiçeği Renkleri Nelerdir?

Korunga çiçeğinin renkleri insanlarımızın merak ettiği bir konu olmuştur. Korunga çiçeğinin pembe ve gülkurusu olmak üzere iki adet rengi mevcuttur.

Korunga Çiçeği Uğursuzluk Getirir Mi?

Korunga çiçeğinin uğursuzluk getirip getirmediği insanlarda endişe uyandırmıştır. Korunga çiçeğinin uğursuzluk getirdiği hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Korunga Çiçeğinin Yaprakları Neden Sararır?

Korunga çiçeğinin yapraklarının neden sarardığı merak edilir. Aşırı veya az sulama, çok veya az ışık alma, bulunduğu ortama alışamaması, gübre isteği ve yapraktaki zararlılar Korunga çiçeğinin yapraklarının sararmasına sebep olur.

Korunga Çiçeği Zararlı Mıdır?

Korunga çiçeğinin zararlı olup olmadığı araştırılmaktadır. Korunga çiçeğinin bilinen herhangi bir zararı mevcut değildir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir