Gülseren Budayıcıoğlu Son Kitabı Nedir?

Gülseren Budayıcıoğlu Son Kitabı Nedir?

Gülseren Budayıcıoğlu Son Kitabı Nedir?

Özellikle travmatik hikayeleri konu aldığı kitaplarıyla bilinen Gülseren Budayıcıoğlu birçok başarılı kitap yazmıştır. En çok okunan ve satılan kitapların yazarı olan yazarın son kitabı merak edilmektedir. En son kitapları “Hayatın Sesi“ ve “Kırmızı Pelerin“ kitaplarıdır.

Özellikle son yıllarda çıkarmış olduğu kitap ve kitaplarından uyarlama dizi ve filmler ile bilmeyenlere de adını duyurmayı başarmış Türk psikiyatr ve yazardır. 1947 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Oldukça iyi bir aile ortamında büyümüştür.

Mustafa ve Yükselen adında 2 kardeşi bulunmaktadır. orta ve lise eğitimini Türkiye’nin en iyi okullarından biri olan TED Ankara Koleji’nde tamamlamıştır. Ardından lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih etmiştir.

Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken TRT’nin yapmış olduğu spikerlik sınavını kazanmış, 1965 yılında TRT’de spikerlik yapmaya başlamıştır. TRT’de yapmış olduğu spikerlikten dolayı hocalarının ve arkadaşlarının kendisine “Miss TRT“ lakabıyla da bilinmektedir.

Psikiyatri alanında uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi’nden alan Budayıcıoğlu, aynı üniversitede 5 yıl boyunca öğretim görevlisi olmuştur. Meslek hayatı boyunca görüşmüş olduğu hastalarının hikayelerini “Madalyonun İçi ” isimli kitapta birleştirmiştir. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı Ankara’nın ilk özel psikiyatri servisi olan “Madalyon“ psikiyatri merkezini açmıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları Nelerdir?

Gülseren Budayıcıoğlu hekimliği kadar yazarlığı ile de tanınmış bir isimdir. Meslek hayatındaki tecrübelerinin ve danışanlarının hikayelerinin konu edildiği kitapları milyonlar satmış ve bazı kitapları filmlere ve dizilere de ilham kaynağı olmuştur. İşte Gülseren Budayıcıoğlu’nun o ses getiren kitapları,

. Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden

. Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü

. Hayata Dön

. Kral Kaybederse

. Camdaki Kız

. Kırmızı Pelerin

. Hayatın Sesi

. Kral teo (çocuk kitabı)

Gülseren Budayıcıoğlu Dizileri Nelerdir?

Gerçek hayattan esinlenerek yazmış olduğu kitapları çok ses getiren Gülseren Budayıcıoğlu birçok film ve diziye de ilham kaynağı olmayı başarmıştır. İşte Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarından uyarlama olan diziler,

. İstanbullu Gelin (Hayata Dön kitabından uyarlama)

. Doğduğun Ev Kaderindir( Camdaki Kız kitabından uyarlama)

. Kırmızı Oda( Madalyonun İçi adlı kitaptan uyarlama)

. Masumlar Apartmanı (Madalyonun İçi adlı kitaptan uyarlama)

. Camdaki Kız (Camdaki Kız adlı kitaptan uyarlama)

. Yalı Çapkını

. Çöp Adam

. Terzi (hayata Dön adlı kitaptan uyarlama)

. Kral Kaybederse (Kral Kaybederse adlı kitaptan uyarlama)

Gülseren Budayıcıoğlu Son Kitabı Nedir?

Özellikle travmatik hikayeleri konu aldığı kitaplarıyla bilinen Gülseren Budayıcıoğlu birçok başarılı kitap yazmıştır. En çok okunan ve satılan kitapların yazarı olan yazarın son kitabı merak edilmektedir. En son kitapları “Hayatın Sesi“ ve “Kırmızı Pelerin“ kitaplarıdır.

Gülseren Budayıcıoğlu Aslen Nereli?

Kitaplarından uyarlanan diziler rekor üzerine rekor kırmış Türk TV dizi sektörünün en çok izlenen dizilerine imzasını atmıştır. Gülseren Budayıcıoğlu hekim kimliği ile birlikte yazarlık kimliği ile öne çıkmış bir isim olmayı başarmıştır. Ankara’da doğmuş ve büyümüştür.  Aile köken olarak aslen İskilip Çorumludur.

Gülseren Budayıcıoğlu Alya Hangi Kitaptadır?

Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlama senaryosuyla dikkat çeken Kırmızı Oda dizisindeki Alya rolü hafızalarımıza kazınmıştı. Alya şizofreni hastası ancak çok akıllı genç bir kadın olarak karşımıza çıkmıştır. Bu travmalarla dolu hayatını tek başına yaşamak zorunda kalan genç kadının hikayesi hepimizin kalbine dokunmuştu. Alya’nın hikayesi Gülseren Budayıcıoğlu’nun “ Hayata Dön“ kitabından uyarlanmıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu Burcu Nedir?

Gülseren Budayıcıoğlu’nun burcu merak edilmektedir. Ancak ünlü yazarın doğum ayı bilinmemektedir. Bundan kaynaklı olarak hangi burcu taşıdığını bilmemekteyiz. Ancak bazı kaynaklarda Yengeç burcu olduğu yazmaktadır.

Gülseren Budayıcıoğlu Babası Ne İş Yapıyor?

Gülseren Budayıcıoğlu’nun özel yaşantısı da merak edilmektedir. Budayıcıoğlu’nun babası İskilip’ten Ankara göç etmiş bir memurdur. Eşiyle henüz eşi daha 15 yaşındayken evlenmiştir. Bu evlilikten 3 çocukları dünyaya gelmiştir.

Gülseren Budayıcıoğlu Babası Nereli?

Gülseren Budayıcıoğlu Ankara’da doğmuş ve Ankara’da büyümüştür. Bir erkek bir de kız kardeşi bulunmaktadır. Babası aslen İskilip/ Çorumludur. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir