Göz Batması Kendiliğinden Geçer Mi?

Göz Batması Kendiliğinden Geçer Mi?

Göz Batması Kendiliğinden Geçer Mi?

Göz batması birçok sebeple ortaya çıkabilmektedir. En yaygın sebepleri arasında fiziksel ve kimyasal nedenler bulunmaktadır. Toz kaçması veya yabancı bir cismin göz yüzeyinde bulunması rahatsızlık hissi ile ortaya çıkmaktadır. Nedenine bağlı olarak süresi değişse de kendiliğinden kaybolacaktır.

Özellikle tüm gününü bilgisayar, telefon gibi teknolojik ürünlerin başında geçiren ya da işi sebebiyle geçirmek zorunda olan kişilerde daha yaygın olarak görülen bir göz rahatsızlığıdır. Uzun süre boyunca bu ekranlara maruz kalan gözlerde göz kuruluğu ve göz hassasiyeti oluşmaktadır.

Yeterince nemli kalamayan göz yüzeyi batma ve rahatsızlık hissiyatıyla kendisini gösterebilir. Bazen çevresel etkenlerden dolayı da oluşabilir. Toz ya da yabancı bir cismin göze girmesiyle ani bir batma hissi oluşabilir. Çok ciddi bir problem değildir ve kendiliğinden birkaç gün içerisinde geçer.

Göz Batması Kendiliğinden Geçer Mi?

Göz batması birçok sebeple ortaya çıkabilmektedir. En yaygın sebepleri arasında fiziksel ve kimyasal nedenler bulunmaktadır. Toz kaçması veya yabancı bir cismin göz yüzeyinde bulunması rahatsızlık hissi ile ortaya çıkmaktadır. Nedenine bağlı olarak süresi değişse de kendiliğinden kaybolacaktır.

Göz Batmasına Hangi Bitkiler İyi Gelir?

Gözün yapısı, açık bir yapı olduğu için tehlikelerden korunmak için daima nemli bir yapıdadır. Çeşitli çevresel faktörlere bağlı olarak gözde bir kuruluk meydana geldiğinde batma hissi ile kendisini gösterecektir. Fakat sebebi ne olursa olsun size önereceğimiz birkaç bitkisel yöntemle bu rahatsızlık verici batma hissini rahatlatabilirsiniz.

Elma Sirkesi: 1 bardak suya bir tatlı kaşığı organik elma sirkesi ekleyin. Hazırladığınız karışımı pamuk yardımıyla problemli göz kapağınıza kompres şeklinde uyguladığınızda büyük ölçüde rahatladığını hissedeceksiniz.

Aloe Vera: Aleo vera’nın suyundan bir miktar alın ve buzlukta bekletin. Buz haline gelen aloe verayı gözlerinizin üzerinde gezdirin. Birkaç dakika içerisinde batma hissi geçecektir.

Patates: Çiğ patatesi direkt olarak gözünüze uygularsanız iltihaplanmaları kurutacak ve gözü rahatlatacaktır.

Süt: Yatıştırıcı özelliği sayesinde birkaç damla süt gözünüzü rahatlatacaktır.

Çay Kompresi: Bilinen en yaygın ve en işe yarayan yöntemlerden biri de batan göz için çay poşetlerini kullanmaktadır.  Sıcak suda çözünen çay poşetlerini soğuduktan sonra göz kapağınıza yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Eğer evinizde çay poşeti yoksa demli çayı da kullanabilirsiniz. Çayın demliğine batırdığınız pamukları yine gözünüzün dayanabileceği kadar sıcaklığa inene kadar bekleyin ve gözlerinize kompres şeklinde uygulayın.

Göz Batması Neden Geçmez?

Kimyasal ya da çevresel faktörlerden dolayı göz yüzeyinde rahatsızlık hissi meydana gelebilir. Bu yabancı cisimlerden dolayı tahriş olan göz halk arasında göz batması olarak isimlendirilen göz rahatsızlığına sebep olacaktır. Gözünüze toz kaçtığında ya da kuruduğunda nemlendirdiğiniz zaman rahatsızlık kaybolacaktır. Fakat göz batmasına yanma, göz akıntısı, bulanık görme, ışık hassasiyeti gibi durumlar da eşlik ediyorsa başka bir problem oluşmuş olabileceği için hemen bir doktora görünmeniz gerekmektedir.

Göz Batmasın Patates İyi Gelir Mi?

Patates gözlerin iltihaplanma problemlerine iyi gelen bir üründür. İçerisindeki yüksek oranlı antioksidan ihtivasından kaynaklı olarak özellikle göz bölgesindeki iltihaplanmayı kurutmasıyla bilinmektedir.

Patates yapısından dolayı çok düşük protein barındırsa da biyolojik değerleri çok yüksek olduğu için önemli bir üründür. Patatesi yuvarlak ve ince bir dilim şeklinde kestiğiniz ve gözlerinize koyduğunuzda yanma ve batma hissinin kaybolduğunu göreceksiniz.

Ama bunun için bir püf noktası bulunmaktadır. Patatesleri gözlerinize koymadan önce mümkün olduğunca soğuk olmasına özen gösterin. İşlemden önce ideal boyutta kestiğiniz patates dilimlerini buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz. 15 dakika kadar gözünüzde kalması yeterli olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir