Geven Çiçeği Ne Zaman Açar?
Geven çiçeği hakkında araştırılan çeşit çeşit konular mevcuttur. Bu bitkinin bezelye benzeri çiçekleri vardır ve baklagil olarak kabul edilmektedir. Ancak bu bitkinin yetiştiği bölgeye göre bazı yapısal farklılıkları vardır. Uzun yıllardır hastalıklarla savaşmak için kullanılan Geven çiçeği, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonların çoğu şiddetli grip benzeri semptomlara sahiptir. Bu nedenle Geven'i ilk kez kullananların bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. Geven çiçeği ağızdan alınan bir bitkidir. Buna göre tıbbi fayda isteyenler bu bitkinin yapraklarını kaynatarak tüketmelidir. Ancak kullanmadan önce alanında bir uzmana danışmakta fayda var. Geven çiçeği ile yapılan pek çok deneyler, bu bitkinin idrar kanserini azaltma etkisine sahip olduğunu göstermiştir. Bu bağlamda idrar söktürücü ve prostat koruyucu etkilerinin yanı sıra idrar kanseriyle mücadelede de oldukça etkili bir bitkidir.
Geven Çiçeği Ne Zaman Açar?
Geven çiçeğinin ne zaman açtığı çiçek severlerin merak ettiği konuların arasına girmeyi başarmıştır. Geven çiçeği genel olarak Mayıs ila Temmuz ayları arasında güzel çiçeklerini sergilemektedir.
Geven Çiçeği Nasıl Kullanılır?
Geven çiçeğinin nasıl kullanılması gerektiği araştırılan bir konu olmuştur. Geven çiçeğini çay olarak, kökünü dilim dilim olarak, kuruyemiş olarak, köklerinin tozunu çay yaparak, yapraklarını ve kökünü baharat olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca geven çiçeği kozmetik piyasasında da çokça kullanılan bir bitkidir.
Geven Çiçeğinin Yararları Nelerdir?
Yüksek antioksidan özelliklere sahip olan bu bitki bağışıklık sistemini uyarır ve selenyum açısından da zengindir. Kan dolaşımını ve kalp fonksiyonlarını arttırdığı için kardiyovasküler hastalıklarda da faydalıdır. Kanın pıhtılaşmasını azaltır. İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra idrarda protein birikimini önler ve prostatı korur. Geven çiçeği bağışıklığı güçlendirmekle kalmayıp, akciğer ve dalak hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. Nefes darlığı, zayıf kan dolaşımı, ishal, halsizlik, gece terlemeleri, iştahsızlık durumlarında da bu bitkiye başvurulmaktadır. Bu bitkinin kan şekeri seviyelerini dengelediği, vücut iltihabını azalttığı ve hormonal sistemi düzenlediği de gözlemlenmiştir. Soğuk algınlığı ve grip şikayetlerini gidermek için bile tavsiye edilir. Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, mide ülserinin iyileşmesine yardımcı olur. Çeşitli alerjileri ve yaraları iyileştirir. Genel sindirim problemlerini ortadan kaldırır.
Geven Çiçeği Ne Anlama Gelir?
Geven çiçeği, Antik Yunanca'da topuk kemiği anlamına gelmekte ve yüzyıllardır bu isme sahip olmaktadır. Bu bitkinin kurutulmuş tohumları topuk kemiğinin sesine benzer bir ses çıkardığı için bu lifli bitkiye geven denir.
Geven Çiçeğinin Rengi Nedir?
Geven
çiçeğinin renginin ne olduğu merak edilmektedir. Geven bitkisinin çiçeği
genellikle sarı, mor, pembe ve bu renklerin tonlarında açmaktadır.