Fenerbahçe Stadı Kaç Dönüm?

Fenerbahçe Stadı Kaç Dönüm?

Fenerbahçe Stadı Kaç Dönüm?

36.000 dönüm yani metrekaredir. Çok büyük sayılmamakla beraber bir zamanların en etkileyici statları arasındadır. Artık daha düzenli ve daha büyük statlar inşa edilerek maçların da izlenilmesi kolaylaşmaktadır

Sarı kanarya adıyla bilinen Fenerbahçe, Türkiye’nin üç büyük dev takımından biridir. Koyu taraftarı olan takım her maçında hem stadında hem de diğer stadlarda binlerce seyirci ile izlenir. Fenerbahçe stadı diğer adı da Şükrü Saraçoğlu stadıdır. Stad, İstanbul’un Kadıköy semtinde bulunur. Stadın kapasitesi ise 50. 530 kişiliktir. Stad Fenerbahçe’nin birçok maçına şahitlik yapmıştır. Hem eski hem de şimdiki zamanda çok aktif şekilde kullanılır.

Fenerbahçe Stadının Adı Nedir?

Stadın diğer adı Ülker Şükrü Saraçoğlu’dur. Genelde taraftarların ve maç severlerin aklında kalan Şükrü Saraçoğlu’dur. Kadıköy’de birçok maçın heyecanı bu mekânda yaşanmıştır. Fenerbahçe bu statta şampiyonluklarını kutlamıştır. Her açıdan anılarla dolu bir stad olarak bilinir. Bazı zamanlarda taraftarlar maç için geceden kapısının önünde yatar.

Fenerbahçe stadı futbolun en güzel anlarını bu stad aracılığıyla yaşamıştır. Türkiye’de futbol adına yapılan ilk statlardan biri de diyebiliriz. Bu yüzden hem adı hem de bulunduğu konumu son derece akıllarda kalacak cinstendir. Bu yüzden o adıyla ve geçmişteki oyuncaları ile başarılarına günümüzde de devam etmektedir. Stadın diğer statlara göre daha küçük kapasitede olması bazı maçlarda olumsuz durumların yaşanmasına neden olmuştur.

Fenerbahçe Stadı Hangi Semtte?

İstanbul’un en gözde ve yaşayanları ile de akıllarda kalan Kadıköy semtindedir. Kadıköy unutulmaz deniz ve insan manzarası ile herkesin aklında kalan semtlerdendir. Aktif bir şekilde olan bu semtte ne arıyorsanız anında bulacaksınız. Fenerbahçe denildiğinde Kadıköy gelir. Dışardan da bazı maçların olması vesilesiyle Kadıköy’ün o eşsiz manzarasını görmüş olacaksınız.

Fenerbahçe Stadı Tapusu Kime Ait?

Stat devlete ait olduğu için Spor bilimleri müdürlüğüne aittir. Spor adına yapılan milli unsurlar ve mekânlar devletindir. Buradan sağlanan sponsorla sayesinde bu işler yürür. Aksi takdirde şahsi olarak yapılan spor kulüpleri bazı olumsuz durumlarla batmaktadır. Devlet adına yapılan spor yarışmaları hem iç hem de dışarda en iyi şekilde temsil edilir. Bu açıdan belli kişilere değil de devlete ait olup halkın da yararlanacağı yerlerden biri olmaktadır.

Fenerbahçe Stadı Devletin Mi?

1999’da inşa edilen stat devlet tarafından işletilir. Stadın başında oy birliği ile kulüp başkanlarının yönetmesi sağlanır. Stadın gerçek sahibi spor genel müdürlüğü olmasıyla beraber milli bir işlem yapılır. Yarışma ve maçlar bu stat üzerinden düzenlenir. Milli olması ve devlet tarafından da yönetilmesi bu kulüplere belirli miktarlarda para akışını da yapmaktadır.

Fenerbahçe Stadı Kaç Dönüm?

36.000 dönüm yani metrekaredir. Çok büyük sayılmamakla beraber bir zamanların en etkileyici statları arasındadır. Artık daha düzenli ve daha büyük statlar inşa edilerek maçların da izlenilmesi kolaylaşmaktadır

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir