Erkeklerin Lazer Epilasyon Yaptırması Caiz Mi?

Erkeklerin Lazer Epilasyon Yaptırması Caiz Mi?

Erkeklerin Lazer Epilasyon Yaptırması Caiz Mi?

Erkeklerin lazer epilasyon yaptırabilip yaptıramayacakları merak edilmektedir. Lazer epilasyon dinen haram değildir. Bununla birlikte, uygun görülmemektedir.

Lazer epilasyon, son zamanların en popüler işlerinden bir tanesidir. Ağdanın acısından bizleri kurtarmış olan büyük buluşlardandır. Lazer epilasyon olarak adlandırmakta olduğumuz şey, istenmemekte olan kılların lazerler ile bir daha çıkmayacak bir hale getirilmesidir. Yaklaşık olarak 20 senedir üzerinde çalışmalar yapılmakta olan bir sistemdir. 90’lı yılların sonuna doğru ticari amaçlar ile de birlikte yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.

Lazer epilasyon ile ilgili olan öncü makalelerden biri 1998 senesinde yayınlanmıştır. Bu makale, Massachusettes General Hospital tarafından yayınlanmıştır. Lazer epilasyonun ciddi etkili vardır, etkili olduğu kanısına da varılmıştır. Dermatoloji toplulukları tarafından kabul edilmiş pek çok yararı bulunmaktadır. Kıllarla çok başarılı bir mücadele vermektedir. Lazer epilasyonu ile ilgili olan pek çok makale bulunmaktadır ve bu makaleler dermatoloji literatürüne girmeye hak kazanmıştır. Lazer epilasyon, hem cins olan bir kişiye yaptırılmalıdır. Aynı cinsiyete sahip olan kişiye dahi diz ve karın bölgesinin arasında kalan yer gösterilmemelidir. Bazı kısımlara kadar lazer epilasyon caizdir.

Erkeklerin Lazer Epilasyon Yaptırması Caiz Mi?

Erkeklerin lazer epilasyon yaptırabilip yaptıramayacakları merak edilmektedir. Lazer epilasyon dinen haram değildir. Bununla birlikte, uygun görülmemektedir.

Kadınların Tüy Dökücü Krem veya Jilet Kullanması Caiz Mi?

Kadınların bacak ve kollarındaki kıllarını aldırmaya çalışmaları dinen uygun değildir. Yapıyı bozmak olarak değerlendirilir. Bunun yanı sıra mecburiyet sebepleri ile kıl almada bir sakınca yoktur.

Mecburiyetten Mahrem Yere Lazer Epilasyon Caiz Mi?

Lazer epilasyon, hem cins olan bir kişiye yaptırılmalıdır. Aynı cinsiyete sahip olan kişiye dahi diz ve karın bölgesinin arasında kalan yer gösterilmemelidir. Bazı kısımlara kadar lazer epilasyon caizdir. Bunun yanı sıra, mecburiyet durumları hastalık ya da ölüm kalım meselelerini içeriyor ise dinen sakınca bulunmaz.

Lazer Epilasyon Sonrası Gusül Alınır Mı?

Lazer epilasyon olarak adlandırmakta olduğumuz şey, istenmemekte olan kılların lazerler ile bir daha çıkmayacak bir hale getirilmesidir. Yaklaşık olarak 20 yıldır üstünde çalışmalar yapılmakta olan bir epilasyon yöntemidir. 90’lı yılların sonuna doğru ticari amaçlar ile de birlikte yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde de çok fazla ilgi görmekte olan bir epilasyon türüdür. Lazer epilasyondan sonra gusül alma gerekliliği bulunmamaktadır. Kişi kendi isteğine göre almakta özgürdür.

Sakal ve Bıyık Ektirmek Günah Mıdır?

Sakal ve bıyık ektirmek henüz o kadar popüler olan işlemler değillerdir. Bunun dinen uygun olup olmadığı ise merak edilmektedir. Hastalık sebebi ile dökülmüş ya da istenmeyen şekillerde kaybedilmiş olan sakal ve bıyığın ektirilmesinde dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Bu işlem keyfi bir şekilde gerçekleştiriliyor ise dinen uygunsuzdur.

Saç Ektirmek Caiz Mi?

Saç ektirmek günümüzde oldukça popüler bir işlem haline geldi. Hastalık sebebi ile dökülmüş ya da istenmeyen şekillerde kaybedilmiş olan saçın ektirilmesinde dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Bu işlem keyfi bir şekilde gerçekleştiriliyor ise dinen uygunsuzdur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir