Diş Çekimi Sonrası Kanama İçin Ne Yapılır?

Diş Çekimi Sonrası Kanama İçin Ne Yapılır?

Diş Çekimi Sonrası Kanama İçin Ne Yapılır?

Diş çekimi sonrasında kanama için birçok şey yapılabilir. Kanama görülen bölgeye pamuk eşliğinde tampon yaparak kanamayı durdurmak önemli bir durumdur. Pamuğu yanı sıra gazlı bez yıkamak da diş çekimi sonrası kanamaya engel olan duruma örnek gösterilebilir. Bu gibi durumlar diş çekimi sonrası kanamayı önleyen yöntemler arasında gösterilmektedir. Kişi diş çekiminden sonra kanama gördüğünde bu yöntemleri deneyebilir. Böylelikle kanaması duracak ileriye taşınmamış olacaktır.

Günümüzde birçok insan diş ağrısı sebepleri ile diş hekimi korkusu olamadan başvurmaktadır. Birçok hastada Diş hekimine diş çekimi için doğrudan başvurmaktadır. Diş çekimi gerçekleştirilen hastalarda diş çekimi sonrası süreç biraz zor ilerlemektedir. Diş çekimi sonrası kişide kanamalar görülebilir. Kanamanın devam ettiğini fark ederseniz eğer, çalkalamaktan kaçınmanız gerekmektedir. Bunun yerine diş çekilen boşluğa temiz bir tamponla baskı uygulamak oldukça doğru bir davranış olacaktır. Temiz bir parça pamuğu sıkıştırıp, çekim yerine üstüne yerleştirip, en az 15 dakika boyunca ısırmanız da fayda olacaktır. Pamuğu düzgün bir şekilde eleştirdiğiniz den emin olduktan sonra gerektiğinde de yenisiyle değiştirmeniz kanamanın durumunu iyileştirecek bir davranış olacaktır.

Diş Çekimi Sonrası Kanama Nasıl Durdurulur?

Diş kanaması, diş çekiminden sonra birçok kişide görülebilmektedir. Diş çekimi sonrası genellikle kanama pamuk ile birlikte tampon yaparak dur durulmaktadır. Bu yöntem çoğu diş hekimi tarafından uygulanan ve sonuç veren bir yöntem olarak bilinmektedir. Diş çekiminden sonra kanın pıhtılaşmasını sağlayarak yoğun kanamayı önlemek için çekim bölgesinde ıslak gazlı bez yerleştirmekte oldukça fayda sağlayacaktır. Bu bez 40 dakika boyunca çekilen alanda kalmalıdır. Kanamanın devam etmesi durumunda ise gazlı bez yenilemek oldukça gerekli bir durum haline gelecektir. Diş çekildikten sonra 2 gün boyunca çok hafif bir kanama oluşması gözle görülür bir durum haline gelecektir.

Diş Çekimi Sonrası Kanama Abdesti Bozar Mı?

Kanama abdesti bozan durumlar arasında gösterilmektedir. Diş çekimi sonrası kanama abdesti bozmaktadır. Vücuttan gelen kamp akmadığı veya çıktığı yerin etrafına dağılmadığı sürece abdesti bozmaktadır. Bu durum, ağız içi diş eti çekilmesi kanamalarında da geçerli olmaktadır.

Diş Çekimi Sonrası Kanama Neden Durmaz?

Diş çekiminden sonra kanın pıhtılaşmasını sağlayarak yoğun kanamayı önlemek için çekim bölgesine ıslak gazlı bez de yerleştirmek en doğrusu olacaktır. Bu bez yaklaşık 40 dakika boyunca çekilen alanda kalması en doğrusu olacaktır. Kanamanın devam etmesi durumunda gazlı bezi yenilemekte bir doğru daha getirecektir. Diş çekildikten sonraki gün boyunca çok hafif bir kanama görülebilmektedir. Bu kanamalar kişiyi korkutma malıdır.

Diş Çekimi Sonrası Kanama İçin Ne Yapılır?

Diş çekimi sonrasında kanama için birçok şey yapılabilir. Kanama görülen bölgeye pamuk eşliğinde tampon yaparak kanamayı durdurmak önemli bir durumdur. Pamuğu yanı sıra gazlı bez yıkamak da diş çekimi sonrası kanamaya engel olan duruma örnek gösterilebilir. Bu gibi durumlar diş çekimi sonrası kanamayı önleyen yöntemler arasında gösterilmektedir. Kişi diş çekiminden sonra kanama gördüğünde bu yöntemleri deneyebilir. Böylelikle kanaması duracak ileriye taşınmamış olacaktır.

 

 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir