Diş Çekimi Sonrası Boşluk Ne Zaman Kapanır?
Ağzınızı en az yarım saat süreyle çalkalamamaya önem gösterin. Ağzın çalkalanması çekimden sonra iyileşmeyi sağlayacak olan kan pıhtısının oluşumunu engelleyecek olup yaranın da iyileşmesinde gecikmeye neden olmaktadır. Bunun yanı sıra diş çekimi sonrası hekiminizin yerleştirdiği tamponu 15-20 dakika kadar sıkıca ısırmanın gerekmektedir. Tükürüğün ağızda biriktirilmesi ve sürekli olarak da tükürmek kan pıhtısının oluşmasını engelleyip kanamanın devam etmesine sebebiyet veren bir durum olabilmektedir. Sızıntı şeklinde olabilecek kanama 6 ile 24 saat arasında devam edebilmektedir. Diş çekiminden sonra ağrı hissedebilmeniz oldukça mümkündür. Direkt olarak hekiminize danışarak aspirin dışında bir ağrı kesici alabilirsiniz. Özellikle uyuşukluğun gün geçerken ağrı en yüksek değere ulaşabilir. Bu durum karşısında endişelenme meniz önerilmektedir.
Çekim bölgesinde tahrişe neden olabilecek sıcak, soğuk ve acılı yiyeceklerden kaçınmanız önerilmektedir. Çekim sonrası 24 saat süreyle sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkları tüketilmemesi gerekmektedir. Mümkünse çekimden hemen sonra da araba kullanmanıza önem gösterin. Diş çekiminden sonra mümkünse başınızın altına yüksekçe bir yastık koyup uzun süre dinlenmeniz gerekmektedir. Diş çekiminden sonra sıcak banyo yapmaktan da kaçınılması gereken bir durum olarak bilinmektedir. Yüzünüzde şişme, diş çekimi sonrası ağrı, 24 saati geçen kanama, ağızda kötü bir tat ve koku hissi olduğu zaman direkt olarak diş hekimi korkusu yaşamadan aramanız tavsiye edilmektedir. İşinize cerrahi bir operasyon yapıldıysa veya diş çekiminden sonra dikiş atıldıysa kontrol randevusu almak doğru olacaktır.
Diş Çekimi Sonrası Şişlik Neden Olur?
Diş çekimi sonrası şişlik görülen bir durumdur. Bu şişlik sonrasında ağrı da oluşacaktır. Ağrı kesici kullanıp dinlenmek bu sorunu ortadan kaldıracaktır.
Diş Çekimi Sonrası İltihap Neden Olur?
Diş çekimi oldukça sıkıntılı bir durumdur. Bu iltihaplar diş çekiminden 2-3 gün sonra meydana gelebilmektedir. Ağrı kesiciler ile bu durum ortadan kalkmaktadır.
Diş Çekimi Sonrası Ateş Neden Olur?
Diş çekimi sonrası kişi de birçok rahatsızlıklar meydana gelebilmektedir. Diş çekimi sonrası ateş de kişide görülen belli başlı rahatsızlıklardan biridir. Diş çekimi sonrası ateş görülen bir kişiye ateş düşürücü verecek ateşini düşürmek önerilmektedir.
Diş Çekimi Sonrası Boşluk Ne Zaman Kapanır?
Diş çekimi sonrası çekilen bölgede boşluk oluşumu gözle görülür bir şekilde görülmektedir. En fazla 3 hafta içerisinde kapanır ve diş eti hassasiyeti de ortadan kalkmış olur. İmplant ya da farklı bir tedavi yöntemleri ve uygulanacak olursanız eğer kemik oluşumunun artması adına ise en az 1 ay beklemek gerekir.
Diş Çekimi Sonrası Çene Kayması Neden Olur?
Çene kayması diş çekim esnasında veya sonrasında görülen bir durum olarak günümüzde kendisinden sık sık bahsettirmiştir. Bu yüzden diş çekimi sırasında oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Çoğu kişi tarafından bu durum korkutucu bir hal almaktadır.