Dildeki Mantarları Nasıl Yok Ederiz?

Dildeki Mantarları Nasıl Yok Ederiz?

Dildeki Mantarları Nasıl Yok Ederiz?

Dil mantarı tedavisi, ağızda hastalığa neden olan mantar hastalıklarının hızlı büyümesini ve yayılmasını önlemeyi amaçlar.Nedenini belirlemek çok önemlidir. Altta yatan nedenin doğru tanımlanması ve uygun tedavi hastalığın tekrarlamasını önleyebilir. Ek hastalıkları olmayan çocuklarda ve yetişkinlerde pamukçuk tedavisinde antifungal ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar pastiller, tabletler veya sıvı formda gelir.

Pamukçuk veya dil mantarı olarak bilinen bir durum, ağızda oluşan bir mantar enfeksiyonudur. Candida albicans adı verilen bir mantar türü başta dil olmak üzere ağızdaki çeşitli yapılarda ürer ve pamukçuk oluşturur. Aslında bu tip bakteriler sağlıklı insanların ağızlarında da bulunabilir. Bununla birlikte, bağışıklık sistemi yeterince güçlü değilse, Candida albicans aşırı büyüyebilir ve pamukçuk gelişimine yol açabilir. Pamukçuk, küçük çocuklarda ve yaşlılarda yaygındır. Bunun nedeni, bu grupların nispeten zayıf bağışıklık sistemlerine sahip olmasıdır. Elbette bu grubun dışında kalan kişilerde de ağız mantarı bulunabilir. Oral kandidiyaz, sağlıklı kişilerde genellikle  ciddi sorunlara neden olmaz. Bununla birlikte, zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde pamukçuk tedavisi zor olabilir.

Dildeki Mantarları Nasıl Yok Ederiz?

Dil mantarı tedavisi, ağızda hastalığa neden olan mantar hastalıklarının hızlı büyümesini ve  yayılmasını önlemeyi amaçlar.Nedenini belirlemek çok önemlidir. Altta yatan nedenin doğru tanımlanması ve  uygun tedavi hastalığın tekrarlamasını önleyebilir. Ek hastalıkları olmayan çocuklarda ve yetişkinlerde pamukçuk tedavisinde antifungal  ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar pastiller, tabletler veya sıvı formda gelir.

Dilde Mantar Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Beyaz dil, kremsi  lezyonlar, çevreleyen dokunun biraz üzerinde yükselen ve pıhtı gibi görünen bir lezyon, ağızda, özellikle etkilenen bölgenin çevresinde kızarıklık, ağrı veya yanma hissi nedeniyle yeme, içme ve yutma güçlüğü, lezyonlarla temastan kanama, ağız çevresinde çatlaklar ve kızarıklık, pamuk ağız hissi, tat kaybı varsa dil mantarından şüphelenilmelidir.

Evde Dil Temizliği Nasıl Yapılır?

Dişlerinizi fırçalamak için diş fırçası kullandığınız gibi, dilinizi temizlemek için de iyi bir dil kazıyıcı alabilirsiniz. Eczanelerde ve kişisel bakım mağazalarında kolayca bulunabilen bu araçlar, dilinizdeki bakteri ve plakları kolayca çıkarmak ve ağız sağlığınızı korumak için kullanılabilir. Bundan kurtulmanın en etkili yollarından biri de antibakteriyel özelliklere sahip iyi bir gargara kullanmaktır. Ağız gargarası sayesinde dil üzerindeki tüm kalıntıları yok eder ve nefesi ferahlatır. Dilinizi temizlemek için kullanabileceğiniz doğal yöntemler de vardır. Bir yol kaba tuz kullanmaktır. Dilinize kaba tuz serpin ve 1 dakika diş fırçasıyla ovalayın. Ardından ılık su ile durulayın. Bu yöntemi günde iki kez kullanmak dilinizdeki bakterileri yok edebilir.

Dil Üzerindeki Beyaz Lekeler Nasıl Geçer?

Dildeki beyaz lekelerin ana tedavisi ağzınızı düzenli olarak hindistan cevizi yağı ile çalkalamaktır. Bu şekilde ağzınızdaki zararlı bakterilerden kurtulursunuz. Araştırmalar, hindistan cevizi yağının ağızdaki bakterileri yok etmede oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

Dil Üzerindeki Kabarcıklar Neden Olur?

Dil kökünde kabarcıkların nedenleri; dil ısırma, bağışıklık yetmezliği, yetersiz beslenme, alerji, sigara, Kawasaki sendromu, dil yaralanmaları, herpes labialis olabilir. Daha az yaygın olmasına rağmen kanser, pamukçuk ve enfeksiyon dil kabarcığı nedenleri olarak anılabilir.

Dil Yanması İçin Hangi Doktora Gidilir?

Dil yanması yaşayan insanların araştırdıkları konulardan birisi bu olmuştur. Dil yanması ve dil ile ilgili herhangi bir problem için diş hekimine veya kulak burun boğaz uzmanına gitmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir