Çoban Yıldızı Şarkı Hikayesi Nedir?

Çoban Yıldızı Şarkı Hikayesi Nedir?

Çoban Yıldızı Şarkı Hikayesi Nedir?

Çoban Yıldızı; güneş batmadan 1 saat önce belirir ve çobanların havanın kararmasının yakın olduğunu anlayıp sürüyü toplayıp eve dönmesini hatırlattığı için Teoman şarkısına bu adı vermiştir. Aynı zamanda çoban yıldızı yön bulmaya da yarar. Teoman, şarkısında sevgiliyi çoban yıldızına benzetiyor ve 'Sen benle kal çoban yıldızı’ derken yönüm sensin, hava kararırken beni güvence altına alan sensin demek istemektedir. Her yıldız gibi çoban yıldızı da güneş doğunca gökyüzünden kaybolur. Yani sabah olunca yönünü gösteren çoban yıldızı yoktur.’ Ölmeye mahkumdur’ derken yine sevgiliye atıfta bulunmaktadır.

Hepimiz müzik dinliyoruz ve her birimizin farklı müzik zevkleri var. Bazıları Türkçe pop ve rap severken diğerleri caz, klasik müzik sevebilmektedir. Bu dinlediğimiz farklı tarzdaki müzikler sayesinde de duygularımızı karşımızdakilere yansıtmaktayız. Şarkının içeriğine bağlı olarak sosyal medyamıza göndermeli şarkılar koyuyoruz, sevdiğimiz insana onun için düşündürdüklerinden yola çıkarak listelere hazırlıyoruz. Tabi bunlar bizim yaptıklarımızdır. Birde bu şarkıların yazılma aşamasında yazarların düşündükleri kısım var. Uzun ve zor olduğu söylenmektedir. Yani herkes güzel şarkılar yazamaz bunu için yeteneğe sahip olmak gerekir. Hikayeler yaşanmış ve yaşanmak istenen şeylerle başlar. Yazarın hayal gücü ile devem eder. Harika şarkılar bu şekilde oluşur.

Çoban Yıldızı Şarkı Hikayesi Nedir?

Çoban Yıldızı; güneş batmadan 1 saat önce belirir ve çobanların havanın kararmasının yakın olduğunu anlayıp sürüyü toplayıp eve dönmesini hatırlattığı için Teoman şarkısına bu adı vermiştir. Aynı zamanda çoban yıldızı yön bulmaya da yarar. Teoman, şarkısında sevgiliyi çoban yıldızına benzetiyor ve 'Sen benle kal çoban yıldızı’  derken yönüm sensin, hava kararırken beni güvence altına alan sensin demek istemektedir. Her yıldız gibi çoban yıldızı da güneş doğunca  gökyüzünden kaybolur. Yani sabah olunca yönünü gösteren çoban yıldızı yoktur.’ Ölmeye mahkumdur’ derken yine sevgiliye atıfta bulunmaktadır.

Delikanlım Şarkı Hikayesi Nedir?

Uzay Heparı’ nın ölümünden birkaç hafta sonra ‘Delikanlım’ şarkısını yazan Yıldız Tilbe‘nin, aşkı vurgulayan bu şarkıyı Uzay Heparı için yaptığı söylenmektedir. Hatta Yıldız Tilbe‘nin bu şarkıyı o dönem Sezen Aksu ile birlikte Uzay Heparı ile ‘Bir gün sarhoş olmuştum, Uzay ile yattım’ olarak açıkladığı olaydan sonra yazıldığı bilinmektedir. İmkansız olan bir aşk için yazılmıştır.

Duman Bal Şarkı Hikayesi Nedir?

Sosyal medyada çok dönen ve en bilinen hikayelerdendir.  Grubun ikinci albümünün çıkacağı günün sabahı Kaan Tangöze(solist),sevgilisi Ahu’yla tartışır ve akşam da Duman grubunun konseri vardır. Ahu’nun da geleceğini düşünülür ve hatta ona yazdığı şarkıları söyleyerek kendini affettirmeyi planları yapılmıştır. Konser başlar, Kaan Tangöze’ de şarkılarını söylemeye başlar. Şarkıları söylerken de gözü hep Ahu’yu arar. Tam ‘Bal’ şarkısına geçtiği sırada kulise acı haberi gelir fakat Kaan’a söylemek için konserin bitmesini beklenir. Ahu Paşakaya tam ‘Bal’ şarkısı çaldığı sırasında intihar etmiştir. Bu acı hikayeden dolayı Duman hiçbir konserinde artık ‘Bal’ı çalmamaktadır.

Gülpembe Şarkı Hikayesi Nedir?

Barış Manço’ nun eski bir röportajından alınan bir bölüme göre sunucu ‘Gülpembe’ şarkısını kimin için yaptığını sorumaktadır. Barış Manço ise ‘ Gülpembe benim babaannem ’  diyor. Barış Manço Gülpembe şarkısını 1957 yılının ramazan bayramında ölen babaannesi Nimet Manço'ya itafen yazmıştır.

Kızılcıklar Oldu Mu Şarkı Hikayesi Nedir?

Yazarın çok sevdiği sevgilisi, 'kızılcıklar oldu mu' diye sorar yazdığı mektuplarda. Kızılcık, sonbaharı hatırlatarak havaların da soğumaya başladığı anlatılmaya çalışılır. Sevgili gönderdiği çorapların ayağına olup olmadığını da merak etmektedir. Böylece Edirne Keşan yöresine ait bu türkü doğar ve dinleyenler tarafından çokça sevilir.

Mihriban Şarkı Hikayesi Nedir?

Mihriban şarkısının doğru olan hikayesi yazarın yeğeni tarafından anlatılmıştır. Yeğenin anlattığı hikayeye göre; kişinin ismi gerçekten Mihriban mı, saçları gerçekten sarı mı, bilinmiyor. Amcası o kişiyi o kadar çok kadar seviyor ki, bunu kalbine gömerek ve kimseye bahsetmemiştir. Ölünceye kadar da bunu hiçbir yerde kimseye anlatmamıştır. Buna rağmen internette aslı olmayan şekilde senaryolar dolaşmaktadır. Yok, bir gün Kahramanmaraş'a gitmişler de kız nişanlıymış da vermemişler gibi hikayelerin uydurma olduğu söylenmektedir.  Amcamın aşkını ölümsüz ve tertemiz bir aşk olarak anlatan yazarın yeğeni hikayenin gerçeğini kimsenin bilediğini söylemektedir.

Meczup Şarkı Hikayesi Nedir?

 Meczup şarkısı Can Bonomo’ya ait bir şarkıdır.  Can Bonomo’ ya şarkının hikayesi sorulduğunda ise cevap şöyledir; ‘Bazı şeyleri anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalabilir. Ben Meczup’ u yazdığımda anlattığım şeyleri anlatmak için kelimelerden yeteri kadar yardım göremediğim için müziğe başvurdum’ şeklindedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir