Bengal Kedisi Beslemek Yasak Mı?
Ataları Asya leopar kedilerine dayanan Bengal Kedileri cins bir tür olarak nitelendirilmektedir. Görünüş itibari ile vahşi bir türe benzeyen bu kediler ilk yetiştirenler tarafından evcil hayvan olarak nitelendirilmiştir. Çocuklarla oyun oynama konusunda oldukça başarılı olan bu kediler oyunbaz olarak tanımlanmaktadır. Su ile korkutulmamaları halinde yüzebilecek seviyeye gelen nadir kedi türlerinden bir tanesidir. Küçük leoparları anımsatan bu kediler oldukça zeki hayvanlardır, zeki olmalarını yanı sıra görünüşleri de oldukça asil ve güzel olarak nitelendirilmektedir. Kilo ve büyüme açısından fazla gelişim göstermezler 4 ila 7 kilogram arasında değişen kiloları ile küçük kediler olarak nitelendirilirler. Gövde yapıları da son derece kaslıdır. Zeki olmalarından kaynaklanan bir yaramazlıkları vardır bu sebeple eğitimleri kolay sayılmamaktadır.
Bengal Kedilerinin Özellikleri Nelerdir?
Bu kediler orta iriliğe sahip canlılardır. Sudan korkmamaktadırlar, eğer su ile ilgili bir travma yaşamazlarsa yüzebilirler. Son derece meraklı hayvanlar olarak nitelendirilirler. Zeki canlılardır ve yaramazlardır. Bengal kedileri son derece sosyal ve sıcakkanlı canlılar olarak bilinmektedir fakat diğer canlılarla birlikte yaşaması güvenli sayılmamaktadır. Kuş ve fare gibi av sayılabilecek canlılar bu kedi türü ile yaşamamalıdır. Bengal kedileri sahiplerinden fazlaca ilgi bekleyen kedilerdir istedikleri ilgiyi göremedikleri zamanlarda ise strese girebilirler. Yaşamları 10 ila 18 yıl arasında değişim gösterebilmektedir. Leoparı andıran benekli ve kısa tüylere sahiptirler. Yapıları itibari ile son derece dikkatli canlılardır.
Bengal Kedisi Tüy Döker Mi?
Kediler ve köpekler türleri ne olursa olsun tüy dökmeye eğilimli canlılardır. Yapıları gereği bu son derece normal bir şey olarak kabul edilmiştir. Bengal kedilerinin tüylerinin son derece kısa olması tüy dökümünün minimum seviyede olmasına olanak sağlamaktadır. Tüy dökerler fakat bu oran oldukça azdır.
Bengal Kedisi Evde Beslenir Mi?
Bengal kedileri evde beslenebilmektedir. Bu türü ilk yetiştiren kişiler bu kedilerin evcil hayvan statüsüne uygun olduğunu söylemiştir. Zeki ve oyuncu canlılar olması nedeni ile evde beslenmeleri mümkündür. Sahiplerinden çok fazla ilgi besleyen bu kediler özellikle çocuklar ile çok iyi anlaşabilmektedir.
Bengal Kedisi Kaç Yıl Yaşar?
Bengal kedileri diğer kedi türleri gibi fazla kilo alımı gibi fiziksel gelişim göstermezler fakat yaşam süreleri oldukça uzundur. Bir Bengal kedisi 10 yıl ila 18 yıl hayatta kalabilmektedir. Bakımının iyi yapılması, gerekli ve konforlu ortamların sağlanması, hastalıklarını tedavi edilmesi ve önlenmesi kedilerin yaşam sürelerini arttırmaktadır.
Bengal Kedisi Ne Kadar Büyür?
Bengal kedileri çok fazla büyüme göstermemektedir. Ortalama bir Bengal kedisi 4 kilo ila 8 kilo arasında değişim gösterebilmektedir. Oldukça küçük canlı türlerinden biri olarak kabul edilen bu tür minik leoparlar olarak da adlandırılmaktadır.
Bengal Kedisi Hastalıkları Nelerdir?
Bengal kedileri diğer evcil kedi türleri ile aynı aşılanma programına sahiptir. Aşıları nedeni ile olası sağlık sorunlarının önüne geçilebilir. En yaygın görülen hastalıkları ise;
· Otozomal Resesif Bozukluk
· Göz Kapağı Yuvarlanmaları
· Kedi Enfeksiyöz Peritoniti
Şeklinde sıralanabilmektedir.
Bengal Kedileri Ne İle Beslenir?
Bengal kedileri yapıları gereği çiğ beslenme şartlarına daha yatkın kedi türlerindendir. Kaslı vücut yapılarına sahip olmaları dolayısı ile iyi bir beslenme şartına sahip olmaları gerekmektedir. Çiğ beslenmenin yanı sıra kaliteli kedi mamaları ile de beslenmesi mümkündür. Beslenme kalitesinin kötü olduğu durumlarda bu kediler hastalanabilmektedirler.
Bengal Kedisi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?
Bengal kedilerinin tuvalet eğitimleri yavruyken yapılmaktadır. Tuvalet eğitiminin ilk aşaması olarak kedi kumu olarak nitelendirilen kum alınmalıdır. Daha sonra kedi o kuma götürülür ve patileri kuma sürttürülür. Bu sayede kedi dışkısını yapacağı ve saklayacağı yeri öğrenmiş olur. Kedinin tuvalet ihtiyacını gidereceği anlaşıldığı an, kedi hemen kumuna götürülmeli ve tuvaletini oraya yapması sağlanmalıdır. Bu durum birkaç gün tekrarlandığı takdirde kedinin tuvalet eğitimi tamamlanmaktadır. Ayrıca kedi, sabah ve gece vakitlerinde kumuna götürülmelidir. Bu sayede hem tuvalet vaktine hakim olabilir hem de koku sayesinde tuvalet yapacağı yeri benimseyebilmektedir.
Bengal Kedisi Çiftleştirme
Bengal kedileri ırksal açıdan 4 kuşaktan oluşmaktadır. Bengal; Hebeş kedileri, Mausu kedileri, İngiliz Shorthair cinsi kedilerin çiftleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır ve kendi cinsleri ile çiftleştirilerek çoğaltılabilmektedir.
Bengal Kedisi Beslemek Yasak Mı?
Çoğu Avrupa ülkesinde bu tür kedilerin bakımı ve çoğaltımı yasaklanmıştır. Sebep olarak ise doğal alanlarından uzaklaştırılarak evcilleştirilmeleri gösterilmiştir. Bu kedilere sahip olan kişilerin ise ruhsat almaları gerekmektedir. Bu duruma rağmen bu kedi türünü besleyen kişiler bulunmaktadır. Türkiye ülkesinde açıklanan herhangi bir yasak bulunmamaktadır.