Bebeklere Şekerli Su Verilir Mi?

Bebeklere Şekerli Su Verilir Mi?

Bebeklere Şekerli Su Verilir Mi?

Bebeklere şekerli su vermek geleneksel yöntemlerden biri olarak bilinir. Şekerli suyun kan şekerini yükseltme etkisi ile fayda sağlayacağı kabul edilse de bu durum bebekler için çok zararlıdır. Şekerli su bebeğin şeker dengesinin bozulmasına ve tokluk hissini arttırdığı için annesini emme süresinde değişikliğe yol açtığından verilmemesi gerekir. Fazla su vücudun elektrolit dengesini bozar ve beyin, kalp fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine sebep olur.

Bebekler sahip olduğu yaş aralığı sebebiyle her besini tüketemez ve tükettiğinde çok hızlı hasta olabilir. Sucuk, sosis ve salam gibi işlem görmüş etler, konserveler de bebeklere bir yaşından önce verilmesi uygun değildir.

İlk 0-6 ay dönemde bebekler anne sütüyle beslenirken altı ay ve sonrasında ek gıdaya geçmeye hazır hale gelirler. İlk dönemde anne sütüyle beslenmeyen bebekler ise destekleyici mamalar kullanmaktadır. Ek gıdaya ilk geçişte bebekler püre tarzı sebzelerle tadım yapmaya başlarlar. Bu adımda amaç bebeğin beslenmesi değil tat alma duyumunu geliştirmek olacaktır.

Bebeklere Şekerli Su Verilir Mi?

Bebeklere şekerli su vermek geleneksel yöntemlerden biri olarak bilinir. Şekerli suyun kan şekerini yükseltme etkisi ile fayda sağlayacağı kabul edilse de bu durum bebekler için çok zararlıdır.  Şekerli su bebeğin şeker dengesinin bozulmasına ve tokluk hissini arttırdığı için annesini emme süresinde değişikliğe yol açtığından verilmemesi gerekir. Fazla su vücudun elektrolit dengesini bozar ve beyin, kalp fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine sebep olur.

Siyez Unu Bebeklere Verilir Mi?

Siyez unu, diğer unlardan farklı olarak besin değeri yüksek siyez buğdaylarından üretilmektedir. Anne ve bebek beslenmesinde sıkça kullanılan bu besin, bebeklerin ek gıdaya geçişinden sonra yaklaşık sekiz aylık olduğunda verilebilmektedir.

Ek gıdaya geçişte siyez unu yerine yulaf ve pirinçli besinler ve tariflerin verilmesi daha uygun olacaktır. Bebeğin herhangi bir glüten alerjisi varsa kullanılması önerilmez çünkü bebekte alerjik reaksiyonlara sebep verecektir.

Sardalya Balığı Bebeklere Verilir Mi?

Bebeklerde balık yemek için en uygun zaman genellikle 10 ve 11. Ay sonrası olarak belirlenmiştir. Çünkü bebekler için balık ağır gelebilecek bir besindir. Balığa daha erken başlamak bebeklerin sindirim sistemini zorlayacağından erken dönemlerde verilmemelidir.

Hamsi, istavrit ve sardalye besin değerleri yüksek ve içerisinde barındırdığı yüksek miktarda Omega 3 nedeniyle en çok tercih edilen balıklar arasındadır. Bebeklere vermek için de çok besleyici ve uygun fiyatlı olması sebebiyle mevsiminde sardalya balığını gönül rahatlığıyla bebeklere verebilirsiniz.

Siyez Bulguru Bebeklere Verilir Mi?

Türkiye’de has bir lezzete sahip olan siyez bulguru bebeklere sekizinci aydan itibaren verilebilir. Siyez bulguru yapısında çokça lif ve posa bulundurmakla birlikte bebeklerin sağlığı için faydalı mineral ve vitamin bulundurmaktadır.

Turna Balığı Bebeklere Verilir Mi?

Ebeveynler bebeklere balık verme konusunda çokça çekingen olabilmektedirler. Balığın çok faydalı bir besin olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bebekleri içinde balığın içerdiği besin değerleri de çok sağlıklıdır.

Turna balığının da diğer balıklar gibi birçok faydası bulunmaktadır. Turna balığı A vitamininden çokça zengindir ve fosfor da içermektedir. Ayrıca beyin ve sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunduğundan bu balığı sekiz aydan sonra bebeklere gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

Bebeklere Sarımsak Verilir Mi?

Sarımsak faydalarını saymakla bitmeyen bir besindir. Bebekler içinde bu besin oldukça faydalıdır. Bebeğin demir emilimine yardımcı olur ve içerisinde çoğu vitamini bulundurmaktadır. Sarımsak bebeklere ilk altı ay ya da ilk 8 aydan itibaren verilebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir