Ayakta Durmak Ne Kadar Kalori Yakar?

Ayakta Durmak Ne Kadar Kalori Yakar?

Ayakta Durmak Ne Kadar Kalori Yakar?

Ayakta durmak, kilonuza bağlı olarak saatte 20-50 kalori ya da daha fazla yakmanıza yardımcı olur. Bu oran çok gibi gözükmese de günde 2000 kalori yakmak ihtiyacı olduğu için ayakta durma eylemi 4 saat gerçekleştirdiğinizde günlük kalori yakımını gerçekleştirmiş olacaksınız. Hatta günlük kalori yakımından 80-200 arası daha fazla yakmış olursunuz. Oturmak yerine ayakta durarak daha fazla kalori yakarsınız.

Araba kullanmak her ne kadar kalori yaktırmaz gibi görünse de belirli bir kalori yaktırır. 15 dakikalık araba kullanmada kişi 37.5 kalori yakar. Aynı zamanda araba yıkamakta kalori yaktırır. Bir saatlik araba yıkama sürenizde 160 kalori yakarsınız. Aslında günlük hayatımızda sıklıkla yaptığımız işler bizlere belirli bir kalori yaktırır.

Ayakta Durmak Ne Kadar Kalori Yakar?

Ayakta durmak, kilonuza bağlı olarak saatte 20-50 kalori ya da daha fazla yakmanıza yardımcı olur. Bu oran çok gibi gözükmese de günde 2000 kalori yakmak ihtiyacı olduğu için ayakta durma eylemi 4 saat gerçekleştirdiğinizde günlük kalori yakımını gerçekleştirmiş olacaksınız.  Hatta günlük kalori yakımından 80-200 arası daha fazla yakmış olursunuz. Oturmak yerine ayakta durarak daha fazla kalori yakarsınız. 

Eliptik Bisiklet Ne Kadar Kalori Yakar?

Eliptik bisiklet ile kalori yakmak daha kolay ve rahttır. Eliptik bisiklette 1 saatte tam 770 kaloriye kadar yakmanız mümkündür. Koşu bandından daha fazla kalori yakmaktadır. Hatta koşu bandında 20 dakikada yaktığınız kaloriyi 30 dakikalık eliptikte daha az efor sarf ederek yakabilirsiniz. Eliptik bisiklet kalori yakmaların vazgeçilmez aleti olmuştur. Aynı zamanda spora başlarken ısınma ve kardiyo hareketleri arasında en sevilenlerindendir. Bu yüzden düzenli spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi hayatınızın bir parçası haline getirmeniz önerilir.

Bazal Metabolizma Ne Kadar Kalori Yakar?

Bazal metabolizma hızı bireyler arasında çok büyük farklılıklar göstermektedir. Ortalama 1000 ile 2500 kalori arasında yakabilirsiniz. Bazal metabolizmayı etkileyen en önemli etmenlerden bir tanesi ise yağsız bir vücuda sahip olmaktır. Yağsız bir vücut olduğu zaman bazal metabolizma daha hızlı çalışacaktır ve daha çok kalori yakmanıza neden olacaktır. 

Basketbol Oynamak Ne Kadar Kalori Yakar?

Basketbol gibi hareket gerektiren sporlar kalori yakımınıza büyük bir katkı sağlarlar. Hiç durmadan yarım saat boyunca basketbol oynadığınız zaman 288 kalori civarında bir yakım gerçekleştirirsiniz. Ayrıca basketbol oynamak, esnekliği, dayanıklılığı ve kalp-solunum sağlığınızı olumlu yönde geliştirmektedir. Bu yüzden düzenli spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi hayatınızın bir parçası haline getirmeniz önerilir.

Bir İnsan Günde Ne Kadar Kalori Yakar?

Bir insan günde sporsuz 2000-2500 kalori yakmaktadır. Tabi bu durum; metabolizma hızına, kiloya, günlük çalışma ortamına ve günlük hareketinize göre değişiklik gösterebilir. Günde sporsuz 2000-2500 kalori yakarız. Fakat sporla birlikte günde bu kalori sayısı farklılık gösterir. Ayrıca spor yapmak sağlığınız ve esnekliğiniz açısından önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden düzenli spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi hayatınızın bir parçası haline getirmeniz önerilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir