Araba Lastiği Neden Jiletlenir?

Araba Lastiği Neden Jiletlenir?

Araba Lastiği Neden Jiletlenir?

Araba lastiği iyi bir sürüş için oldukça önemlidir. Bundan dolayı mevsimlik olarak değişmektedir. Araba lastiğinin jiletlenmesindeki en büyük neden ise yama yapılmış yerlerdeki pürüzlükleri yok etmektir. Pürüzlü lastik dengesiz yolcuklara neden olmaktadır.

Araba, lastikleri yol sürüşü için oldukça önemlidir. Arabada giderken lastikten gelen ses herkesi oldukça tedirgin etmektedir. Çünkü lastikte oluşan bir sorun ağır hasarlara ve kazalara neden olabilmektedir. Ancak, lastikten gelen sesler hemen panik olmanızı gerektirecek kadar yeterli bir neden taşımamaktadır.

Araba lastiğinde cızırtıya neden olan en büyük etkenlerden bir tanesi lastik arasına sıkışan havanın ses yapmasıdır. Bununla beraber lastiğin düzensiz aşınması da cızırtıya neden olmaktadır. Düzensiz aşınan lastik hava sıkışmasında dengesizliklere neden olur. Bu durumlar acil durum olmamakla beraber ertelenmeden çözüme ulaştırılması gereken konulardır.

Araba Lastiği Neden Gıcırdar?

Araba lastiğinden gelen sesler genellikle bir benzin istasyonunda durmanıza ya da arabayı sağa çekip kontrol etmenize neden olur. Özellikle taşlı bir yolda gidildiği zaman araba lastiğinden oldukça gıcırdama gelmektedir. Araba lastiği dişli bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı içerisine giren taşlar lastiğin gıcırdamasına neden olabilmektedir.

Araba lastiğinin gıcırdamasının bir diğer nedeni ise lastiğin düzensiz aşınmasıdır. Lastiğin düzensiz aşınması dişli kısımlarında hava birikmesine ve bu havanın sıkışmasına ve yolda giderken gıcırdamasına neden olur.

Araba Lastiği Neden Jiletlenir?

Araba lastiği iyi bir sürüş için oldukça önemlidir. Bundan dolayı mevsimlik olarak değişmektedir. Araba lastiğinin jiletlenmesindeki en büyük neden ise yama yapılmış yerlerdeki pürüzlükleri yok etmektir. Pürüzlü lastik dengesiz yolcuklara neden olmaktadır.

Araba Lastiği Nasıl Parlatılır?

Arabada en çok kiri ve pisliği taşıyan nokta lastiklerdir. Yer ile birebir temasta olan lastikler kolay solmakta ve yıpranmaktadır. Parlak lastikler ise arabanın daha çok ilgi çekmesine ve bakımlı durmasına neden olmaktadır. Lastikler arabalarda oldukça ilgi çekmektedir.

Araba lastiği temizlenmesi hem güzel ve göz alıcıdır hem de lastik seslerini ayarlar. Bununla beraber araç lastiği temizliği fren esnasında tekerleklerin yola sıkıca tutunmasını da sağlamaktadır.

Lastik parlatmak ise oldukça kolay bir yöntem ile elde edilebilir. Araba lastiğini parlatmanız için yapmanız gerekenler;

-         Lastik parlatıcı yapmak için bir kabın içerisine arap sabunu ve gliserin koyun,

-         Kola içerisine 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edin,

-         Lastiklere elma sirkesi sürün,

-         Ya da tıraş köpüğü ile lastikleri silin.

Bu yöntemler ve tariflerden birini tercih ederek, arabanızın lastiğini silerek parlatabilirsiniz.

Araba Lastiği Boyanır Mı?

Araba lastiği en çok kirlenen ve pislenen yerlerden bir tanesidir. Araba lastiği aşındığı ya da kirlendiği zaman rengi solmaktadır. Araba lastiğini, lastik yanak boyası ya da lastik yazma kalemi kullanarak boyayabilirsiniz.

Araba Lastiği Basıncı Kaç Olmalı?

Araba lastiğinde basınç oldukça önemlidir. Lastiklere basınç fazla geldiği zaman lastiğin patlamasına neden olur. Lastiklere basınç az geldiği zaman ise araba da sürüşü etkilemekte ve lastiklerin yırtılmasına neden olmaktadır. Her iki durumda da basınçtan dolayı kazalar yaşanabilmektedir.

Araba lastiği basıncı ön lastiklerde aynı oranda ve arka lastiklerde de aynı oranda olmalıdır. Ön lastikler için 40 psi, arka lastikler için ise 38 psi genel olarak tercih edilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir