Alışveriş Sitesi Güvenilir Mi?
Hem temel ihtiyaçlarımız hem de özel ihtiyaçlarımızın karşılanabilmesi için alışveriş yapma gereksinimi duyarız. Yakın geçmiş zamana kadar her birimiz çarşı, Pazar, alışveriş merkezi gezerek ihtiyaçlarımız karşılar, beğendiklerimizi alırdık. Fakat günümüz teknolojilerinin ve internetin de hayatımıza hakim olması ile birlikte alışveriş siteleri popüler bir hal almaya başladı. İlk olarak Avrupa’da ve Amerika’da yaygınlaşmaya başlayan alışveriş sitelerinin yaklaşık on beş yıldır da kendi ülkemizde yaygınlaştığı bilinir. Kısaca online alışveriş, internetten alışveriş ya da e ticaret sitesi olarak da bilinen alışveriş sitesinden ihtiyaçları gidermek özellikle kapıda ödeme seçeneklerinin gelmesi ile son derece keyifli bir hale gelmeye başlamıştır.
Trendyol, Amazon, Hepsi Burada gibi ülkemizde oldukça yüksek satış marjına ulaşan alışveriş siteleri hem ürün çeşitliliği sağlaması, hem güvenle bir şekilde alınan ürününü kapıya kadar gelmesi, hem fiyat araştırması yapabilme olanağı sağlaması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Hem bir e ticaret sitesi kurularak yalnızca tek bir elden satış yapılması sağlandığı bilinmekle birlikte, büyük alışveriş siteleri kendi bünyelerinde komisyon alarak ve kendilerinin sağladığı site trafik gücü ile yüzlerce mağazayı bünyesinde barındırır. Ürün başı komisyon usulü ile çalışan alışveriş siteleri hakkında tüm merak edilen sorular ve bu soruların ayrıntılı yanıtları sizlerle…
Alışveriş Sitesinden Para Nasıl Kazanılır?
Alışveriş sitesinden para kazanmanın pek çok yöntemi bulunmaktadır. Bunun için ilk olarak hazır üretilmiş herhangi bir malın yani bilgisayar, telefon, masa, sandalye, kitap, koltuk, ağda makinesi, pantolon, mont, kalem gibi akla gelebilecek her türlü ürünün sipariş usulü ile satılması yer alır. Kısaca bakıldığında bu ürünlerin bir e ticaret sitesine görselleri ile birlikte yer alması, ürün açıklamalarının yapılması ve satış fiyatının konulması ile birlikte, müşteri istediği ürünü sepete ekler ve kart bilgileri ile birlikte adres bilgilerini de ekleyerek ürünü peşin ödeyerek satın alır. Bazıları ise kapıda ödeme seçeneği tıklar ve bu sayede parasını güvence altında tutabilir. Satıcı mağaza burada yer alan ürünün maliyetine KDV, kar payı ve kargo ücreti ekleyerek yeni bir satış fiyatı belirler ve alıcıya bu ürünü kargolar. Bu alışveriş sitesinden para kazanmanın en garanti yoludur ve amacı zaten bu şekildedir. Fakat online alışveriş siteleri bu kazanca ek olarak başka türde de para kazanabilir. Bunun için alışveriş sitesinin ziyaretçi çekme gücünden fayda alması gereklidir. Online alışveriş sitelerinden para kazandıran diğer yollar ise şu şekilde sıralanabilir;
· Kişiler online alışveriş siteleri için bir adsense hesabı oluşturabilir ve bu sayede sitelerinde yayınlamak üzere hem Google reklamları yayınlayabilir hem de elden teklif veren reklamlar alıp yayınlayabilir.
· Kişiler alışveriş sitelerinde satış ortaklığında bulunarak kar marjını artırabilir ve ziyaretçi çekebilir.
· Sponsorlu içerikler yayınlayarak para kazanılabilir.
Bir Alışveriş Sitesi Nasıl Kurulur?
Özellikle yerel mağazası bulunup, hali hazırda satış yapan pek çok mağaza bir yandan da internetin gücünü kullanarak sanal bir mağaza açmak istemektedir. Bunun için kişiler isterlerse hali hazırda var olan ayda yüksek sayılı ziyaretçi çekme potansiyeli olan Amazon, Trendyol, Gitti Gidiyor, EPTT, Hepsi Burada gibi sitelerde sanal mağaza açma başvurusunda bulunabilir. Burada satılan ürün başın masraflar hariç komisyon bedeli ödeyerek ve sitenin ziyaretçi gücünü kullanarak hızlı ve güvenilir bir satış deneyimi yaşayabilirler. Fakat bu sitelere bağlı kalınmadan kişiler kendi e ticaret sitelerini açabilirler ve bunun için şu yollar izlenebilir;
· İyi bir e ticaret sitesi kodlandırılır ve çarpıcı bir alan adı seçilir.
· Hedef kitleye uygun olarak satılacak ürün belirlemesi yapılabilir.
· Nelerin internet üzerinden satılacağının karar verilmesi gereklidir.
· Web sitesine bir ödeme sağlayıcısı ve sanal pos bağlayın. Bunun için bir banka ile anlaşma sağlayabilirsiniz.
Alışveriş Sitesi Güvenilir Mi?
Evet. Fakat sitelerin güvenilir olduğunun anlaşılabilmesi için sitede yer alan bazı eklentilere dikkat edilmelidir. Alışveriş sonrası ödeme yapıldığında 3D Secure eklentisinin olup olmadığı, IPS-IDS olup olmadığı, Freewall programının yüklü olup olmadığı ve SSL sertifikasının olup olmadığına bakılmalıdır.