Akaryakıt Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor: Net Tarih Belli Oldu

Akaryakıt Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor: Net Tarih Belli Oldu

Akaryakıt Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor: Net Tarih Belli Oldu

Rusya'nın benzin ihracatını yasaklama kararı sonrası Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına büyük zam bekleniyor. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatları ve dolar kurundaki dalgalanmalara bağlı olarak belirsizliğini korurken, önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Federal Rekabet Servisi (FAS),ülkede 1 Ağustos'tan itibaren benzin ihracatının tekrar yasaklanmasını önerdi. Bu karar, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek.

FAS'ın yazılı açıklamasında, benzin ihracatının iç piyasadaki istikrarı sağlamak ve rafineri bakım süreçlerindeki fiyat dalgalanmalarını azaltmak amacıyla yeniden yasaklanmasının önerildiği belirtildi. Bu yasağın, özellikle yüksek talep dönemlerinde iç piyasadaki durumu stabilize ettiği vurgulandı.

Rus hükümeti, Mart ayında benzin ihracatını yasaklamış ancak daha sonra bazı ülkeler için ihracat muafiyeti getirmişti. Yeni yasağın küresel petrol fiyatlarını artırarak, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları
İstanbul Anadolu Yakası:

Benzin: 44.47 TL
Motorin: 44.49 TL
LPG: 22.51 TL
İstanbul Avrupa Yakası:

Benzin: 44.61 TL
Motorin: 44.59 TL
LPG: 22.98 TL
Ankara:

Benzin: 45.60 TL
Motorin: 45.57 TL
LPG: 22.95 TL
İzmir:

Benzin: 45.93 TL
Motorin: 45.97 TL
LPG: 22.57 TL
Rusya'nın benzin ihracat yasağı kararı, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında önemli artışlar bekleniyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir