Fazla Su İçmek Ödem Yapar Mı?

Fazla Su İçmek Ödem Yapar Mı?
08.12.2022 22:34
Dünyada 150- 200 milyon insan ödem problemi yaşamaktadır. Fazla su içmek, filtre kahve, fibromiyalji, folik asit ödem yapar mı? Göbekte ödem olduğu nasıl anlaşılır? Gebelikte ödem nasıl atılır? Ödem halsizlik yapar mı? Ödem ile ilgili sorularınızı sizler için derleyip cevapladık.

Ödem, vücudumuzdaki en küçük damarlar olan kılcal damarların belirli bölgede sıvı sızdırıp şişkinlik yapmasına denir. Su içmek ödem yapar mı sorusunun cevabı kesinlikle hayırdır. Ancak her besinde olduğu gibi suyun da fazlası zararlıdır. Vücudumuzun günlük su ihtiyacı 2,5 ila 3,5 litre arasındadır. Ancak abartılı bir şekilde çok fazla su içmenin ödeme sebep olabileceği düşünülmektedir.

Filtre Kahve Ödem Yapar Mı?

Ödemin sebebi kılcal damarların sıvı kaçırmasıdır. Kahvenin güçlü bir antioksidan özelliği varken aynı zamanda çok iyi bir idrar söktürücüdür. Sık sık tuvalete çıkartarak vücuttaki suyu kaybetmemize sebep olur. Bundan kaynaklı olarak kahve vücutta ödem oluşmasını engeller. Ancak çok fazla kahve tüketiyorsanız vücudunuzdaki su kaybını önlemek için bol bol su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

Fibromiyalji Ödem Yapar Mı?

Fibromiyalji bir sendromdur ve FMS olarak adlandırılır. FMS yaşayan bir insan, kas ve kemiklerinde yoğun bir ağrı çeker. FMS hastaları genel olarak yorgundur. Fibromiyalji sendromuna yakalanan insanlar günlük hayatlarında olabildiğince az hareket etmeye çalışırlar. Bundan kaynaklı olarak vücutlarında ödem oluşumu görülebilmektedir.

Folik Asit Ödem Yapar Mı?

Folik asit bir çeşit B vitaminidir. Kuşkonmaz, yumurta ve yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunmaktadır. Folik asidin vücutta fazla veyahut az bulunması şişkinlik yapabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak vücudun ihtiyacı olan miktarda alınmalıdır.

Göbekte Ödem Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Ödem, kılcal damarların sıvı sızıntısı yapmasıyla beraber vücutta oluşan şişkinliktir. Vücutta oluşan ödem kendini rahatça belli etmektedir. Ödem rahatsızlığı yaşayan insanın cildi daha gergin ve parlak olur.

Ancak şişkinliğin sebebinin ödem olup olmadığını anlayamıyorsanız bölgeye baskı yapmalısınız. Eğer şiş olan bölgeye belli bir süre baskı yaptıktan sonra elinizi çektiğinizde çukur oluşuyorsa bu ödemin belirtisidir. Göbeğinizdeki şişliğin şişmanlıktan mı yoksa ödemden mi kaynaklandığını anlayamıyorsanız bu taktiği deneyebilirsiniz.

Gebelikte Ödem Nasıl Atılır?

Gebelik dönemindeki kadınların yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesi ödemdir. Zorlu bir süreç olan hamilelikte bir de vücutta ödem birikmesi anneyi çok fazla zorlayabilir. Bu rahatsızlıktan korunmak için yapmanız gerekenler şunlardır;

·        Gün içerisinde egzersiz yapılmalıdır. Eğer sürekli ayakta duruyorsanız belli bir süre ara verip bacaklarınızı havaya kaldırarak dinlenmelisiniz.

·        Beslenmenizde tuzu azaltıp, protein içerikli beslenmelisiniz.

·        Sürekli olarak oturup yatıyorsanız belirli aralıklarla ayağa kalkıp biraz gezinmelisiniz.

·        Ilık banyo yapıp ayaklarınızı tuzlu suda bekletmelisiniz.

Ödem Halsizlik Yapar Mı?

Ödem, vücutta sıvı sızması sonucuyla oluşan şişkinliklere denir. Bölgeleri hastadan hastaya değişse de genel olarak bacaklarda, karında, ellerde ve göz çevresinde görülebilmektedir. Bu rahatsızlık; nefes darlığı, yorgunluk ve halsizliğe sebep olabilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir