Dövme yaptırmak her ne kadar uyuşturucu kremler eşliğinde olsa da acılı bir işlemdir. Bu acıya katlanıp katlanmamak dövmeyi yaptırma isteğinize göre değişiklik gösterir. Dövme yapılan yerin ve kullanılacak malzemelerin hijyen açısından uygun olması şarttır. Aynı zamanda yapılacak bölgenin de temiz ve kuru olması gerekmektedir. Hijyen kurallarına uygun olmayan bir ortamda yapılan dövme bölgenin yara olup enfeksiyon kapmasına sebebiyet verecektir. Kullanılan iğne tek kullanımlık ve dövme yaptıracak kişi için açılmış olması gerekir.
Dövme Yaptıran Kan Verebilir Mi?
Kan bağışı önemli bir durumdur. Kan bağışı yapan kişi bulaşıcı bir hastalık taşımayan madde bağımlısı olmayan bir kişi olması gerekmektedir. Özellikle de dövme yapmış biri dövmenin yapıldığı ortamdan aids, hepatit B ve hepatit C gibi bulaşıcı hastalık kapıp verdiği kana bu hastalığın geçmesi sebebiyle kan vermesi risk olduğundan dövme yaptıran kişi 1 yıl boyunca kan verememektedir. Bu durum yakınlarınızdan birinin hastalanması durumunda yardımcı olamayacağınız anlamına da gelmektedir. Hem sağlığınız için hem de başkalarının sağlığına yardımcı olamama durumlarından ötürü dövme yaptırmanın çok doğru bir tercih olmadığı da ortadadır.
Dövme Yaptırmak Memurluğa Engel Mi?
Kamu kurumlarında hem kadın hem de erkekler için bir kıyafet yönetmeliği bulunmaktadır. Bu yönetmeliğe tüm kamu kuruluşlarında çalışan personeller uyum sağlamak zorundadır. Özel kıyafetleri olan ya da özel durumların dışında yönetmeliğe uygun giyimden bireysel istekle şaşmak mümkün değildir. Dövme ile ilgili kamu kurumlarında çalışan bireyler için yönetmeliğe uygun olmadığına dair herhangi bir ibare bulunmadığından anlıyoruz ki dövme memur olmaya engel teşkil eden bir durum değildir.
Dövme Yaptırmak İçin Uyuşturucu Krem Nedir?
Birçok acı veren kozmetik uygulamada ya da dövme yaptırırken uyuşturucu kremler uygulanmaktadır. Kaş için microblading uygulamalarında, kaş kontürü yapımında, dudak kontüründe, istenmeyen tüyler için lazer epilasyon uygulamalarında sıklıkla kullanılan kremlerin aynıları dövme yaptırırken de kullanılmaktadır.
Hepsinin ortak özelliği lokal deri uyuşturucu kremlerdir. Cilt yapısına göre uyuşma süresi de değişiklik göstermektedir. Bazı ciltler çok hassas yapıya sahip olduklarından uyuşturucu kremlerin uygulanmasına rağmen acı hissi yaşanmaktadır. Bu durumda acı eşiğinizin seviyesi işlemi yaptırıp yaptırmamanızda karar mercii olacaktır.
Dövme Yaptırmak Zararları Nelerdir?
Dövme özellikle genç yaştaki kişilerin tercih ettiği yaş ilerledikçe sıkıldıkları ve hatta sildirmek istedikleri bir deri üzerine resim yapma sanatıdır. Bazen sonuç hayal ettiğiniz gibi olmayabilir. Dövmeyi yapan kişinin sizin hayal ettiğiniz çizimi anlaması sonucunda ortaya güzel bir iş çıkacaktır. Her ne olursa olsun bu görselden insanlar zamanla sıkılıp sildirmek isterler. Acı ile yapılmış dövmenin silinmesi de ayrı bir derttir. Dövme yaptırmak sadece bir çizimden ibaret değil vücuda zarar veren bir işlemdir. Dövmenin verdiği zararlardan bazıları;
· Dövme yaptırmak cilt kanserine sebebiyet verebilir.
· Hamile birinin dövme yaptırması bebeğin anne karnındaki gelişimini olumsuz yönde etkiler.
· Birçok deri hastalığından birine maruz kalınabilir. Örneğin; tetanoz, hepatit B ve genital uçuk gibi rahatsızlıklar baş gösterebilir.
· Dövme sonrası lenf bezi iltihabı gözlemlenebilir.
· Cildiniz alerjik reaksiyon gösterebilir veya keloid çeşidinde hastalıklar meydana gelebilir.
· Dövme yapılan ortamın hijyen sorunu varsa ciddi enfeksiyonlar yaşayabilirsiniz.
· Dövme yaptırmak aids gibi ölümcül hastalıkların bulaşmasına neden olabilir.