Doğum Kontrol Hapı Gebeliği Önler Mi?

Doğum Kontrol Hapı Gebeliği Önler Mi?
17.10.2022 22:53
Bilinçsizce artan nüfus artışı ya da istenmeyen gebelikler için doğum kontrolü şart. Fakat doğum kontrolü konusunda kafamıza takılan bazı sorular var. Doğum kontrol, ertesi gün hapı gebeliği önler mi? Ada çayı, kekik çayı, vajinaya aspirin koymak gebeliği önler mi?

Kadınların kullandığı, içerisinde çok ciddi hormon ihtivası bulunan bir korunma yöntemidir. Kutunun içinde 21-28 tane hap bulunmaktadır. Haplara adetin 1-3 günü arasında başlanarak, her gün aynı saatte alınacak şekilde kullanılmalıdır.

Bu uygulama rahmin içini gebelik için uygunsuz hale getirme yöntemidir. Kurallara harfiyen uyulduğu taktirde, çok yüksek oranda gebeliği önleyebilir. Aksi taktirde yine korumaya devam edecektir, fakat korunma yüzdeniz düşecektir.            

Ertesi Gün Hapı Gebeliği Önler Mi?

Korunmasız bir cinsel ilişki veya maruz kalmalardan sonra eczanelerde reçetesiz olarak satılan içerisinde hormon bulunan doğum kontrol yöntemidir.

İlişkinin hemen ardından alındığı taktirde %98 oranında bir koruma sağlar. Bu oran 48 saat sonra %75’e kadar düşer. İlaç ilk 5 gün içerisinde kesinlikle kullanılmalıdır.

Ada Çayı Gebeliği Önler Mi?

Ada çayı sadece bitkisel kökenli bir çay olarak tüketilen bir ürün değildir. Çok güçlü bir antioksidan ve bağırsak söktürücüdür.

Ayrıca yüzyıllardır kullanılan, kötü ruhları ve kötü enerjiyi uzaklaştırıp temizlediğine inanılan bir tür tütsüdür. Halk arasında ada çayı yakmak diye bir tabir vardır.

Kurutulmuş ada çayı, sapları bir araya getirilerek bir kısmı kesilir. Özellikle toprak yoksa cam bir kabın içerisine uçları tutuşturulup çıkan is evin her yerine yaydırılır. Bu şekilde kötü enerjiden arınma sağlanır.

Ada çayının gebelik önleyici kanıtlanmış bir etkisi olmasa bile, hamileliklerde kullanılması kesinlikle yasaktır. Kan sulandırıcı özelliği oldu için rahim içindeki kasılmaları artırarak gebeliğin sonlanmasına neden olabilir.

Kekik Çayı Gebeliği Önler Mi?

Kekik çayı, antiseptik ve antibakteriyel bir üründür. Vücuttaki iltihaplı bölgeyi kurutma özelliği bulunuyor. Hafızayı canlandırarak vücuda canlılık kazandırır.

Kesin olarak bilinen bir koruyucu özelliği olmamasıyla birlikte, hamileliğin ilk aylarında kesinlikle önerilmez.

Vajinaya Aspirin Koymak Gebeliği Önler Mi?

Günümüz kadınlar çalışma hayatında aktif rol oynamaktadır. Bu sebeple doğumlarını planlamak istiyor ve bir sürprizle karşılaşmak istemiyorlar. Bu tip durumlar, alternatif gebelikten korunma yöntemlerine doğru itmektedir.

Vajinaya aspirin konulması bu yöntemlerden biri değildir. Vajina içine fitil, köpük gibi ıslaklıkla erimeyen ya da sperm öldürücüler konularak korunma bariyeri oluşturulabilir.

Haplar, iğneler erkeğin kullanabileceği kondom (prezervatif),spiral gibi korunma yöntemleri de bunlara ek olarak kullanılabilecek en güvenli, kanıtlanmış ürünler olarak sıralanabilir.

Fakat aspirin kanıtlanmış bir doğum kontrol olduğunu söyleyemeyiz. Hatta ağız yoluyla alındığı zaman, gebelikten 6 ay önce alınmaya başlanırsa hamilelik şansını arttırıyor. Aspirin tedavisiyle hamile kalanların oranı %35 kadar başarı sağlamış durumda.

Hamilelikte kullanılması ise kesinlikle önerilmiyor. Rahim içini sulandırdığı için, hamileliğin erken döneminde, düşük yapma riski bulunmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir