Dişi Kediler Neden Bağırır?

Dişi Kediler Neden Bağırır?
07.01.2023 21:05
Dişi kediler neden bağırır, neden kendini sevdirmez? Dişi kediler neden eve işer? Dişi kediler neden kan işer, neden kavga eder? Dişi kediler neden ısırır? Dişi kediler neden koku bırakır? Dişi kediler erkek kedilere göre pek çok farklı özellikleri barındırır. İşte tüm detaylar...

Tıpkı erkek kedilerde olduğu gibi dişi kedinin sürekli bağırması da kızgınlık dönemi ile alakalı bir durum olarak gözlemlenmiştir. Kızgınlık döneminde dişi kediler eş bulmak için sürekli olarak yüksek tonla bağırdıkları gözlemlenmiştir.

Dişi Kediler Neden Kendini Sevdirmez?

Sık karşılaşılan nedenine bakıldığında ağrı ve acı temelli olduğu bilinmektedir. Özellikle bölgesel tepkilerde, yani kediniz hep aynı noktasını sevdiğinizde tepki verdiği gözlemleniyor ise ve daha önce olmayan, bir anda ortaya çıkan sevdirmeme durumlarında akla gelmesi gereken durumlardan biri ağrı ya da acı nedenli olduğu gözlemlenmiştir.

Aslında bunun altında yatan neden kedilerin kendilerini koruma içgüdüsü ile ilk hareketi yapan olmak istemeleri olarak da bilinmektedir. Buna çözüm bulmak için kedinizi sevmeye zorlamak yerine onunla tatlı tatlı konuşmalar gerçekleştirerek kendisinin ilk hareketi yapmasını sağlama yoluna gitmeniz iyi bir seçenek olacaktır.

Dişi Kediler Neden Eve İşer?

Evin içine idrar püskürtme, kedinin kendini gergin hissetmesinin ve kendisini yine kendine ait kokuyla çevreleme eylemini yerine getirerek güvende hissetmeye gereksinim duyduğunun bir göstergesi olarak bilinmektedir.

Dişi kediler de kızgınlık dönemlerinde çiftleşmeye hazır olduklarını ifade edip başka kedilere iletebilmek için farklı noktalara çiş yaptıkları gözlemlenmiştir.

Dişi Kediler Neden Kan İşer?

Kedinizin tuvalet kabı veya idrarında kan görmeniz durumunda veteriner hekime bu durumu bildirmeniz ve muayeneye gitmeniz gerekmektedir. Bir kedinin idrarında kan olması, hızla ele alınması gereken ve idrar taşı veya üretral tıkanıklık anlamına gelen ciddi bir FIC belirtisi olabileceği unutulmamalıdır.

Hayvanlarda idrar yolu enfeksiyonu viral ve bakteriyel kaynaklı seyredebilir. Bu durumda uzman veteriner hekim durumla ilgilenmesi gerekir. Genel olarak idrar yolu enfeksiyonunda antibiyotik tedavisi yapılmaktadır. Antibiyotiklerin hayvanlara verilmesi mutlaka reçete dahilinde gerçekleşmelidir.

Dişi Kediler Neden Kavga Eder?

Kediler genellikle bölge sahiplenmeye ve bunun için gerekirse kavga edip o bölgeyi korumak için savaşan canlılar olarak bilinmektedirler. Bu genetik olarak kodlarında bulunan bir şeydir. Tehdit altında hissettikleri anda kendilerini ve bölgelerini korumak için kavga ettikleri sıklıkla gözlemlenmiştir.

Kavga eden kedileri ayırma yöntemleri bulunmaktadır. Bunların en başında yüksek sesle onlara doğru bağırmak gelmektedir. Sesinizi desteklemek için, elinizi çırpabilir, ayağınızı yere vurma hareketi yapabilirsiniz. Bu ses de yeterli olmazsa, elinize alacağınız bazı eşyalarla daha yüksek ses çıkararak kedinizin dikkatini çekebilirsiniz. Ev ortamında ise iki tavayı birbirine vurarak dikkati çekebilirsiniz.

Dişi Kediler Neden Isırır?

·        Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırma nedenlerinden olabilir.

·        Oyun oynama amacıyla ısırma eylemini gerçekleştiriyor olabilir.

·        Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yolu olduğu unutulmamalıdır.

·        Eğer yaklaşık bir dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırma eylem gösteriyor ise size sınırı aştığını söylemektedir.

Dişi Kediler Neden Koku Bırakır?

Dişi kediler koku bırakma eğilimini stresli oldukları zamanda gösterdikleri bilinmektedir. Dolayısıyla kedinizi ev içerisinde ve sizin yanınızda kendisini huzurlu ve güvende hissettirmeniz gerekmektedir. Eğer kediler kızgınlık dönemlerindelerse veteriner hekimleri tarafından kısırlaştırma operasyonu yapılması gerekmektedir.

Bir kedi, yalnızca başka kedilere orada olduğunu göstermek için değil, bölgesini alışık olduğu kendi kokusuyla döşeyerek güvende hissetmek için de koku bıraktığı gözlemlenmiştir. Kısırlaştırılmamış kedilerde, idrar yalnızca kedinin varlığının değil, durumunun da işareti olarak bilinir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir