Çocuklarda Zatürre Hastalığı Tedavisi Nedir?

Çocuklarda Zatürre Hastalığı Tedavisi Nedir?
25.01.2022 11:30
Zatürre çocuklarda ciddi ölçüde rahatsızlıklara yol açabilir. Zatürre çok önemli bir rahatsızlıktır. Zatürreye çocuklar için antibiyotik kullanımı uygundur. Çocuklarda zatürre belirtisi nedir, bulaşıcı mıdır, tehlikeli midir? Zatürre hastalığına sahip çocuğunuz varsa makalemizi okumalısınız.

Zatürre günümüzde bilinen çok ciddi ölçüde dikkat edilmesi gereken bir hastalık türüdür. Zatürre ileri düzeylere kadar ulaştığında ise akciğere ciddi ölçüde bir zarar verebilmektedir. Zatürre bilinen tabiri ile, akciğer dokusunun iltihaplanması anlamına gelmektedir. Başta bakteriler olmak üzere zatürre birçok farklı mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelen bir durum olarak bilinmektedir. Bazı pnömoni türlerinde ise hasta kişiden, sağlıklı olan kişilere karşı da bir bulaşma durumu söz konusudur. Zatürre çocuklarda ise oldukça ciddi ölçüde dikkat edilmesi gereken ve önem gösterilmesine özen gösterilen bir hastalıktır.

Zatürre çocuklarda ve bebeklerde antibiyotik tedavisi ile düzeltilmeye çalışılmaktadır. Çocuklarda hafif düzeyde seyreden zatürre hastalığı için antibiyotik kullanımı fayda sağlayacaktır. Bu antibiyotik tedavisi, yaklaşık 1 hafta 10 gün içinde çocukta olumlu sonuç vermesi mümkündür. Gerekli yerlerde ise hasta bir çocuk bu hastalığı yatarak geçirmelidir. Yatarak dinlenmesi durumunda da zatürre hastalığı olumlu sonuç gösterecektir. Zatürre hastalığı çocuklarda sık sık görülen bir hastalıktır. Özellikle de soğuk kış aylarında çoğu çocukta meydana gelen bir hastalık olmasının yanı sıra, oldukça ciddi bir hastalık haline de gelebilmektedir. Zatürre görülen bir çocuk derhal bir hekim tarafından kontrol edildikten sonra da doktorun yazmış olduğu ilaçlar kullanılmaya başlanmalıdır. Doktor tarafından kontrol altına alınan hasta çocuğun iyileşme süreci de oldukça kısa sürecektir

Çocuklarda Zatürre Belirtisi Nedir?

Zatürre hastalığı günümüzde çoğu çocuk bireylerde görülmektedir. Çocuklarda zatürrenin belli başlı birçok belirtisi de mevcuttur. Ateş, öksürük, sık nefes alma, bulantı, kusma, göğüs ağrısı, karın ağrısı, iştahsızlık, halsizlik gibi durumlar çocuklarda zatürre belirtileri arasında sık sık görülmesi olası durumlardır. 

Çocuklarda Zatürre Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Çocuklarda görülen zatürre hastalığı doktor kontrolü altında seyredilmelidir. Zatürre hastalığının bir bulaşma riski taşıdığı bilinmektedir. Bu zatürre hastalığı genellikle çocuğun ağız, boğaz veya sindirim kanalında bulunan mikropların akciğere gitmesi nedeni ile ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinir. Dolayısı ile zatürrenin oluşum aşamasında bulaşmasından daha çok kişinin vücut direncini ciddi ölçüde kıran risk faktörleri ciddi açıdan önemli rol oynamaktadır.

Çocuklarda Zatürre Hastalığı Tehlikeli Midir?

Zatürre hastalığı çocuklarda oldukça fazla dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır. Zatürre hastalığı tedavisine başlanmadığı taktirde ileri boyutlara ilerlerse, bu hastalık ölümcül bir hastalık olmanın yanı sıra, çocuklar için oldukça tehlikeli bir durum olacaktır. Bütün dünyadaki çocukların ölüm sebeplerinin %16’sından zatürre sorumlu olarak bilinmektedir. Zatürre hastalığının önlenmesi için de ayrıca birçok yöntem vardır. Hijyen, yeterli beslenme ve ilaç konularına oldukça dikkat edildiği taktirde zatürre hastalığı hasta olan çocukta ciddi ölçüde bir tehlike yaratmayacak olmanın yanı sıra önlenebilen bir hastalık haline gelecektir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir