Çilek Reçeli Derin Dondurucuya Konur Mu?

Çilek Reçeli Derin Dondurucuya Konur Mu?
17.01.2023 20:41
Çilek reçeli, çileklerin pişirilmesi, şekerle karıştırılması ve süzülmesiyle yapılan bir lezzettir. Çilek reçeli derin dondurucuya konur mu, uzun süre nasıl saklanır? Evde yapılan çilek reçeli nasıl saklanır? Buzluktan Çıkan Çilek İle Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Çilek reçeli piştikten sonra nasıl saklanır, yapmanın püf noktaları nelerdir? Gibi çilek reçeli hakkında merak edilen detayları bu yazımızda açıkladık.

Evet, çilek reçeli derin dondurucuya konabilir. Çilek reçeli dondurucuya konulur konulmaz, kalın bir plastik poşet içine koyarak dondurucunun içinde saklayabilirsiniz. Böylece reçelin dondurucudaki buz kristallerine maruz kalmasını önleyebilir ve reçelin lezzetini koruyabilirsiniz.

Çilek reçeli, dondurucuya konulur konulmaz kalın bir plastik poşet içine koyarak dondurucunun içinde saklanırsa uygun şekilde muhafaza edilirse, birkaç ay süreyle taze kalabilir. Ancak, dondurucudaki buz kristallerine maruz kalmasını önleyebilmek için reçeli sık sık karıştırmanız ve dondurucudan çıkarıp çözdükten sonra tekrar dondurucuya koymadan önce reçelin üzerine bir kaç damla su eklemeniz de faydalı olabilir.

Dikkat: Reçelin dondurucuda saklanırken etrafındaki havayı azaltmak için reçelin üzerini bir kaç kez hava almayacak şekilde kapatın. Reçelin hava alması, reçelin dondurucuda bozulmasına ve lezzetini kaybetmesine neden olabilir.

Çilek Reçeli Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Çilek reçeli, hava koşullarına ve nem oranına bağlı olarak, buzdolabında birkaç hafta kadar saklanabilir. Buzdolabında saklarken, reçelin üzerine kağıt havlu koyarak, reçelin nemini çekerek saklamanız tavsiye edilir. Ayrıca, reçeli kapaklı bir kap içinde de saklayabilirsiniz.

Çilek reçeli, aynı zamanda buzdolabı dışında da saklanabilir. Bu durumda, reçeli sıcak ve kuru bir ortamda saklamanız tavsiye edilir. Örneğin, reçeli bir kavanoz içinde saklayabilir ve kapaklı tutarak, nem ve hava koşullarından etkilenmesini önleyebilirsiniz.

Ancak, her ne şekilde saklarsanız saklayın, reçelin kalitesi ve tazeliği zamanla azalacaktır. Bu nedenle, reçeli mümkün olduğunca çabuk tüketmeniz tavsiye edilir.

Evde Yapılan Çilek Reçeli Nasıl Saklanır?

Evde yapılan çilek reçeli genellikle kapaklı bir kavanozda saklanır ve buzdolabında muhafaza edilir. Bu şekilde saklanırken, çilek reçeli maksimum bir hafta boyunca rahatlıkla tüketilebilir.

Ancak, çilek reçeli daha uzun süre saklanmak istenirse, buzdolabı dışında donma odası gibi bir yerde de saklanabilir. Bu şekilde saklanırsa, çilek reçeli aylarca rahatlıkla tüketilebilir.

Lütfen unutmayın, çilek reçeli yaparken tüketilecek süre konusunda emin değilseniz, az miktarda yapın ve tüketin. Böylece bozulma riskini azaltabilirsiniz.

Buzluktan Çıkan Çilek İle Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Buzluktan çıkan çilek ile çilek reçeli nasıl yapılır? İşte size kolay bir tarif:

Malzemeler:

1 kg buzluktan çıkan çilek

500 gr toz şeker

2 adet limon

Yapılışı:

Çilekleri iyice yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.

Çilekleri blenderda püre haline getirin.

Bir tencerede püre haline getirdiğiniz çilekleri, şekeri ve limon suyunu koyun.

Orta hararetli ateşte karıştırarak kaynatın.

Sürekli karıştırarak kaynatın ve reçel kıvamına geldiğinde ocağı kapatın.

Sıcakken sterilize edilmiş şişelere doldurun ve hava almayacak şekilde kapatın.

Bu tarif, yaklaşık 8-10 şişe çilek reçeli yapılmasını sağlar. Eğer isterseniz, çilek reçelini yaparken başka meyveler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, muz, vişne veya kiraz gibi. İsterseniz, reçel yapımı sırasında toz şeker yerine tatlandırıcı kullanarak daha sağlıklı bir reçel yapabilirsiniz.

Çilek Reçeli Piştikten Sonra Nasıl Saklanır?

Çilek reçeli piştirdikten sonra, iyi bir saklama yöntemi olarak, mutfakta serin ve kuru bir yerde saklamanız önerilir. Özellikle, reçel için uygun bir kavanoz veya kap gerekir. Bu, reçelin nemden korunmasına yardımcı olur ve reçelin bozulmasını önler. Kavanoz veya kap iyice kapatılmalıdır ve oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Eğer daha uzun süre saklamak istiyorsanız, reçeli dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu durumda, reçeli önce dondurucuya koymadan önce, mutfakta serin bir yerde birkaç saat bekletmeniz önerilir. Böylece, reçelin dondurucuda daha iyi donma ihtimali artar.

Çilek Reçeli Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Çilek reçeli yapmanın püf noktaları aşağıdaki gibidir:

Çilekleri yıkayıp temizleyin ve küçük parçalara ayırın.

Bir tencerede çilekleri, şekeri ve birkaç yemek kaşığı suyunu koyun ve orta ateşte kaynatın.

Kaynayan çilekleri blender'da püre haline getirin ve tekrar tencereye alın.

Pekmezi kalınlaştırmak için birkaç çorba kaşığı mısır nişastası veya şamfıstığı ekleyin ve karıştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında reçeliye kalın bir tabaka şeklinde yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın ve kapatın. Buzdolabında saklamak için uygun bir yerde saklayın.

Reçeli sıcak olarak da servis yapabilirsiniz, ancak soğumuş halde daha lezzetli olacaktır.

İsterseniz çilek reçelini meyve suyu veya süt ile dilimlenmiş ekmek veya tost ekmek ile servis yaparak da tüketebilirsiniz.

Çilek Reçeli Biraz Sulu Olursa Ne Yapmalıdır?

Eğer çilek reçeli biraz sulu olmuşsa, bunu düzene sokmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz:

Reçeli tencerede kısık ateşte pişirin ve sık sık karıştırarak, reçelin üzerinde biriken suyu buharını atmaya çalışın. Bu yöntem, reçelin suyunu buharlaştırıp çekmeyi amaçlar ve reçelin daha yoğun bir yapıya sahip olmasını sağlar.

Bir miktar nişasta (mısır nişastası, kartopu nişastası gibi) veya şeker ilave ederek reçelin daha yoğun bir hale gelmesine yardımcı olabilirsiniz.

Reçelin üzerine bir miktar pudra şekeri serperek, reçelin suyunu emebilir ve reçelin daha yoğun bir hale gelmesine yardımcı olabilirsiniz.

Eğer reçelinizin yoğunluğunu arttırmak için bir miktar şeker ilave etmek istemiyorsanız, reçelinizi daha ince bir tabaka halinde serin bir yerde pişirin ve bu şekilde reçelin suyunun daha çabuk buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Umarım bu yöntemlerden birisi sizin için işe yarar ve çilek reçelinizi daha yoğun bir hale getirir. Eğer yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, reçelinizi daha sulu bir hale getirmek isteyebilirsiniz. Bu durumda, reçelinizi daha sulu bir hale getirmek için tencerede kısık ateşte pişirin ve sık sık karıştırarak, reçelin üzerinde biriken suyu buharını atmaya çalışın.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir