Çil Nedir?

Çil Nedir?
06.09.2021 08:50
Cilt lekelerinden birisi olan çil hakkında ne olduğu, neden dolayı ortaya çıktığı, nasıl yok edileceği, zararlı mı, değil mi gibi sorular merak edilmektedir. Çil nasıl giderilir, çil olmaması için ne yapılmalıdır, çil neden olur, çil ile ben arasındaki fark nedir, evde çil maskesi tarifi nasıl yapılır? Çil ne kadar sürede çıkar, doğuştan mı olur, çil yok etme kremi nedir?

Cilt lekelerinden birisi olan çil hakkında ne olduğu, neden dolayı ortaya çıktığı, nasıl yok edileceği, zararlı mı, değil mi gibi sorular merak edilmektedir. Çil beyaz tenli insanlarda oluşan, birkaç milimetre çapında, açık kahve tonlarında lekelerdir. Genellikle yaz aylarında güneşe çıkıldığında daha belirgin görünürler. Kış aylarında ve güneşin az olduğu zamanlarda silinir veya görünmeyecek kadar belirsizleşirler. Çil bazı insanların güzel bulduğu bir şey olsa da bazı insanların rahatsız olduğu bir cilt problemidir. Bu nedenle çil oluşumunu önlemek için bazı tedbirler ve çil oluşumunu gidermek için bazı tedavi yöntemleri kullanılır. Yaz aylarında çil oluşumunu önlemek için güneşe çıkılmadan önce güneş kremi sürülmeli, güneş gözlüğü ve şapka ile güneşten korunmalıdır. Ayrıca öğle saatlerinde yani güneşin en tepede olduğu zamanlarda güneşe çıkılmamalıdır. Yine de çil oluşuyorsa bunu gidermek için lazer tedavisi, hydroquione ve kriyoterapi gibi tedavi yöntemleri uygulanır. Ayrıca bazı doğal bitkilerle yapılan maske ve peelingler de çillerin giderilmesinde yardımcı olur.

Çil Nasıl Giderilir?

Çiller yüzde oluşan küçük kahverengi lekelerdir. Beyaz tenli insanlarda görülür ve özellikle yaz aylarında daha çok ortaya çıkar. Bu cilt lekesinden kurtulmanın birçok yolu vardır. Çilleri yok etmek için limon maskesi, bal maskesi, yoğurt maskesi veya soğan peelingi yapılabilir. Fakat geçmeyen çiller için hydroquione, kriyoterapi veya lazer tedavisi uygulanabilir.

Çil Olmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Çil bir cilt lekesidir. Genellikle yaz aylarında güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarı çıkıldığında ortaya çıkar. Çil oluşumu önlemek için özellikle beyaz tenli insanların tedbir alması gereklidir. Güneşli havada dışarı çıkarken mutlaka koruyucu etkisi olan güneş kremi sürülmeli, şapka ve güneş gözlüğü takılmalıdır. Bu sayede çil oluşumu engellenmiş olur. 

Çil Neden Olur?

Cilt lekelerinden birisi olan çil, genelde beyaz tenli kişilerde olur. Bunun nedeni de güneş ışığına maruz kalmak ve bundan dolayı cilde renk veren pigmentin derinin altında birikmesidir. Böylece ciltte birkaç milimetrelik kahverengi veya kırmızımsı lekeler ortaya çıkar. Ayrıca genetik yatkınlık da ( ailede çilli kişilerin olması) çil oluşmasının nedenlerindendir

Çil İle Ben Arasındaki Fark Nedir?

Çil beyaz tenli kişilerin güneşe uzun saatler maruz kalmasından dolayı ortaya çıkan küçük kahverengi lekelerdir. Ben ise cilde renk veren melanosit hücrelerinin tek bir bölgede birikmesinden dolayı ortaya çıkan siyah veya kahverengi deri oluşumudur. Çil genelde yaz aylarında ortaya çıkar ve zararsızdır. Kış aylarında belirsiz hale gelir. Ben ise çocuklukta ortaya çıkan iyi huylu tümörlerdir. Genelde zararsızdır ama bazı durumlarda cilt kanserine de neden olabilir.

Çil İçin Evde Maske Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilleri gidermek ve ciltte pürüzsüz bir görünüme ulaşmak için evde doğal malzemelerle maske yapabilirsiniz. Limon doğal antioksidandır ve cilde parlaklık verir. Bunun için gece yatmadan önce bir pamuğa limon suyu damlatılır ve cilde sürülür. Yoğurt ve yulaf ezmesi karışımı laktik asit içerdiği için çil oluşumunu önler. Bunların dışında cilde ortadan ikiye bölünmüş soğan sürülebilir veya balla tuz karışımı da sürülebilir. Böylece peeling etkisi yapılmış olur ve cilt çillerden arınır.

Çil Ne Kadar Sürede Çıkar?

Bir cilt kusuru olarak ortaya çıkan çiller genellikle 2- 3 yaşından itibaren çıkmaya başlar. Genellikle beyaz tenli kişilerde olur ve güneş ışığından dolayı oluşur. Özellikle öğle saatlerinde yani güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarı çıkıldığında çiller daha belirgin hale gelir.

Çil Doğuştan Mı Olur?

Çiller cilde renk veren cilt hücrelerinin deri altında birikmesinden dolayı ortaya çıkar. Çil oluşumun en büyük sebebi güneş ışığıdır. Ancak genetik faktörler de çil oluşumuna neden olmaktadır. Ailede beyaz tenli ve çilli bireylerin olması çil oluşumunun nedenlerindendir.

Çil Yok Etme Kremi Nedir?

Yüzde oluşan çilleri gidermek için bir diğer yöntem de çil giderici kremlerdir. Bu kremler cilt üzerinde oluşan çil adı verilen kahverengi lekelerin rengini açmaya ve cilt tonu ile eşitlemeye yardımcı olur. Çil tedavisinde lazer tedavi, kriyoterapi veya hydroquione yöntemleri daha etkilidir. Ancak bu tedavi yöntemlerinin yanında leke açıcı kremler kullanılması da çillerin yok edilmesini hızlandırır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir