Çene Estetiği Nedir?

Çene Estetiği Nedir?
04.09.2021 11:30
Çene yüzün şeklini belirleyen bir organdır. Çenenin tipi ve büyüklüğü yüzün oranına göre olmalıdır. Çene estetiği nedir, çeşitleri nelerdir, çene estetiği ameliyatının riskleri nelerdir, fiyatları ne kadardır, çene estetiği nasıl yapılır? Günah mıdır, acıtır mı?

Çene estetiği çenesinde asimetri, kayma veya düzleşme olan kişilerde çeneyi düzeltmek ve yüz ile oranlamak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Çene estetiği kronik bir hastalığı olmayan kişilere yapılır. Ameliyat için hastaya genel anestezi verilir ve 1-2 saat içerisinde ameliyat tamamlanır. Ameliyattan sonraki günlerde hastanın sıvı ile beslenmesi ve egzersizden uzak durması gerekir. 1 hafta sonra dikişler, sargı bezi ve koruma bandı çıkarılır.

Çene yüzün şeklini belirleyen bir organdır. Çenenin tipi ve büyüklüğü yüzün oranına göre olmalıdır. Yüze göre çenenin küçük ya da büyük olması estetik kaygılara yol açar. Bunun için çene estetiği yapılır. Çenenin şeklini yüze göre tamamlamak için vaser liposuctıon veya yağ transferi yapılır. Ayrıca prosedür kullanılarak çene estetiği ameliyatı yapma seçeneği de mevcuttur. Prosedür kullanılarak yapılan çene estetiği ameliyatı ağız içinden yapılır ve hiçbir iz kalmaz. Çene estetiği için implant veya yağ enjeksiyonu yapılmasının dışında yüze dolgu enjekte edilerek de yapılabilir. Dolgu hyaluronik asit bazlıdır ve nem oranı fazladır. Bu nedenle çok fazla hissedilmez. Ancak 12-18 ay kalıcıdır. Çene estetiği ameliyatı ise ömür boyu kalıcıdır. Çene estetiği, çene asimetrisi, düzleşmesi veya kayması olan kişilere uygulanır. Çene estetiği yaptırmak isteyen kişilerin sağlık problemi olmaması gereklidir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve 1.5 – 2 saatte yapılır. Ameliyattan sonraki ilk günlerde hastaların sıvı ile beslenmesi ve çeneyi yormaması gerekir. Ayrıca her yemekten sonra ağzın antiseptik ile çalkalanması gerekir. Ameliyattan 1 hafta sonra dikişler alınır, sargı bezleri ve korseli koruma bandı çıkarılır. Ameliyattan sonraki birkaç hafta boyunca egzersiz yapılmaması önerilir. 1-2 hafta içerisinde kızarıklık, morarma ve şişlik ortadan kalkar.

Çene Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Çene estetiği için en kalıcı yöntem ameliyattır. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve iyileşme süresi 2-3 haftadır. Ameliyattan sonra çenede hiçbir iz bırakmaz ve ömür boyu kalıcıdır. Ancak bıçak altına yatmak istemeyenler için implant yöntemi veya dolgu yöntemi mevcuttur. Implant yönteminde ağız içinden implant yerleştiriliyor ve çeneye şekil verildikten sonra alan dikiş atılarak kapatılıyor. Böylece çenenin daha uzun görünmesi sağlanmış oluyor. Implant yöntemi ortodontik cerrahi ile beraber yapılır. Dolgu yöntemi ise genelde kırışıklıkların önlenmesi ve çeneye şekil verilmek için yapılır. İğne yardımıyla çeneye hyaluronik asit bazlı dolgu enjekte edilir. Ancak dolgu işlemi yapılmadan önce kişinin muhakkak alerji testinden geçmesi gerekir. Eğer dolgunun içerisindeki maddeye alerjisi yoksa dolgu yöntemi uygulanır. çene dolgusu kolayca iyileşir ancak kalıcılığı 12 ay veya 18 ay sürer.

Çene Estetiği Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Çene estetiği ameliyatının da bazı riskler vardır. bunlar enfeksiyon, nefes almada güçlük, kan akışının yavaşlamasından dolayı ortaya çıkan doku ölümü, kemik kesisi, ağız açıklığının daralması, kafa tabanında kanama, yara izi kilo kaybı ve yüz sinirinin yaralanmasıdır.

Çene Estetiği Nasıl Yapılır?

Çene estetiği ameliyatı yapılmadan önce kişinin sağlık kontrollerinden geçmesi gerekir. Daha sonra kişiye genel anestezi verilir. Ameliyat ağız içinden yapılır ve yüzde hiçbir ize neden olmaz. Ameliyattan sonraki günlerde kişinin sıvı ile beslenmesi ve ağzını antiseptik ile temizlemesi gerekir. Birkaç hafta boyunca egzersiz yapmaması önerilir. İyileştikten sonra dikişler alınır, sargı bezi ve koruma bandı çıkarılır.

Çene Estetiği Günah Mıdır?

Çene estetiği sadece daha güzel görünmek için değil, sağlık sorunlarından dolayı da yapılır. Çenenin kayması, çenenin asimetrik durması ve düzleşmesi gibi problemlerin düzeltilmesi, çene kırıklarının tedavi edilmesi, genetik bozukluk ve doğuştan gelen yapısal bozuklukların tedavi edilmesi için de çene estetiği yapılmaktadır. İslama göre eğer hastalıktan, yapısal bozukluktan ve kırıklardan dolayı çene estetiği yapılması caizdir. Ancak problem olmadığı halde daha güzel görünmek için yapılan çene estetiği günahtır.

Çene Estetiği Acıtır Mı?

Çene estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Bundan dolayı kişiye acı, sızlama ve ağrı vermez. Ancak ameliyattan sonra anestezinin etkisi geçmeye başladığında kişide ağrı olabilir. Bunun yanında kızarıklık, morarma ve şişlik de oluşabilir. İyileşme süresi 2- 3 hafta kadardır. Bu süre boyunca sıvı yiyecek, içecek tüketilmeli ve egzersiz yapılmamalıdır. 2-3 hafta sonra dikişler alınır ve sargı bezleri çıkarılır.  

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir