Ceket veya yeleklere dikebileceğiniz cepler için ihtiyaç olan malzemeler; cep kapağı, cep kapağının /’si kadar tela, cep dikilecek olan beden, tane cep. İlk olarak cep dikimine cep kapağımızın ters olan yüzünün üzerine telamızı yerleştirip yapıştırmak ile başlıyoruz. Daha sonra cep kapağını tersinden ikiye katladıktan sonra iğne ile işaretlediğimiz yerden dikmeye başlamalısınız. Telalı taraf, ters çevirdiğimiz zaman iç tarafta kalmalıdır. Bu adımı da yaptıktan sonra ütüleme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ve kapağımız artık hazır duruma gelmiştir ve artık sıra bedendedir.
Bedende henüz işaret olmadığı zaman elinizi cebe sokup torbanın nasıl olması gerekmekte ise o biçimde bedene yerleştirip düz bir çizgi çizmelisiniz. Kalıplarında, burada bu adıma ihtiyaç yoktur. Uygulanacak ise bu cep yerini belirtmektedir. Fakat işareti belirli olmayan bir noktayı siz kendi kendinize yapacaksanız eğer yön belirtmenin burada çok büyük bir önemi bulunmaktadır.
Kapağı yerleştirmeye işareti aldığımız vakitte yapmamız gerekmektedir. Bu işlemde önemli olan husus cep kapağının yönünün nasıl olması gerekiyor ise tam tersi olacak biçimde yerleştirmeniz gerekmektedir. Bunu da ilerlediğimiz adımlarda da anlatacağımız gibi çevirme işlemi yapacağız. Cep kapağını yerleştirdikten sonra baştan sona olacak şekilde dikmeye başlayınız. Bu adımda en çok dikkat edilmesi gereken şey yapılacak dikişin cep kapağına kıyasla ne küçük ne de büyük olmamasıdır. Çünkü ilerleyen adımlarda bu dikişi işaret olarak kullanmanız gerekmektedir.
Bu adımdan sonra da artık sıra cep torbalarındadır. Elimizi ilk önce cebe getirdiğimiz zaman cep torbasının konumunu, olması gerektiğini düşündüğünüz yeri ayarlayınız. Cep kapağı cep torbasının alt kısmında yer almaktadır. Ardından üst kısmı da yerleştirmelisiniz. Cep torbalarını üst kısmı alt taraf indirdiğimiz zaman üst üste gelmelilerdir. Eğer bu ayrıntıyı ilk defa yapan, yeni başlamış olan kişiler uygulamazlar ise maalesef ceplerin yönü yukarıya doğru olabilmektedir.
Sıra alt kısımda bulunan cep torbasını almaya geldi, bunun nedeni üstteki cep torbasına işaret koymak zorunda olduğumuz içindir. Peki niçin altta bulunan cep torbasına işlem yapmayacak isek en başta işaret koyduk diye soracak olursanız da, üstte bulunan cebin yönünü yanlış olacak şekilde yerleştirmemek için. İsterseniz cep torbasını oynatmadan önce iğnelemek isteyebilirsiniz, işaretleme yapmaya geçiyoruz. Kapağın dikildiği kısımdan cep torbasına doğru kıvırınız ve bedende işaretlediğiniz ilk çizgiden yaklaşık olarak 1cm aşağıdan iki taradı da kapağın kenarlarından işaretleyiniz. İşaretlediğiniz yerden yaklaşık olarak 0,5cm kadar iç kısma doğru işaret koyun. İşaretlediğiniz ilk yerler iptal olmuş oluyor. Bunun nedeni ise kesim aşamasında fazladan oluşan kesikler nedeni ile bedende patlamalar meydana gelebilir, bu yüzden bu adım önemli. İçte işaretlediğimiz noktalardan başlayarak sona doğru dikiniz. Kesme işleminde bizi yönlendirecek olan bu bitişler olacaktır.
Yine alt kapağı önceki gibi yerleştirip iğne ile sabitleyin. Kapağın üzerinde ters çevrildiğinde gözüken dikiş miktarı kadar dikiniz. Dikişin bitim noktalarından üçgen şekli oluşturun ve ortadan düz çizgi çizin. Cep torbalarını kesilen yerden içeriye alıp cep kapağının bedeninin yukarısına döndürünüz. İğnelediğiniz yerden kenarları da dikince cep neredeyse hazır hale geliyor. Sonra içte olan cep torbalarını dikiniz ve cep artık kullanılabilinir.