Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?
15.01.2022 15:30
Duruş bozukluğu, uzun süre ekran başında oturma ve yaralanmalardan dolayı boyun ağrısı ortaya çıkar. Boyun ağrısı genellikle uyuşma, karıncalanma ve batma hissi ile kendisini belli eder. Boyun ağrısının tedavisi için egzersiz yapılmalı ve ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Boyun ağrısı neden olur, fizik tedavi hareketleri nelerdir, ilaç önerileri, boyun ağrısı hangi hastalıkların habercisidir? Sorularını sizler için araştırdık.

Boyun ağrısı genellikle çok sık rastlanan bir durumdur. Özellikle masa başı çalışan kişilerde ve öğrencilerde boyun ağrısı şikâyeti çok fazla olmaktadır. Boyun çok hassas bir bölgedir. Hem başı hem de 7 adet omuru taşıdığı için yaralanmaya çok açıktır. Boyun ağrısı şikâyeti kollara, bacaklara ve omuzlara vurmaktadır. Boyun ağrısı 3 tipte olmaktadır. Akut boyun ağrısı 1 aydan daha kısa süre sürer. Subakut boyun ağrısı 1 -3 ay boyunca sürer ve kronik boyun ağrısı da 3 ay ve 3 aydan daha uzun süre sürer. Boyun ağrısı çok ciddi bir problemdir ve günlük yaşamı zora sokar. Boyun ağrısı için neler yapılacağını merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Boyun Ağrısı Neden Olur?

Boyun ağrısı pek çok kişinin başına gelmektedir. Boyun ağrısının nedenleri şunlardır:

·        Spor yaralanması

·        Araç kazaları

·        Düşme

·        Sinir sıkışması

·        Kas gerilmesi

·        Boyun fıtığı

·        Boyun kireçlenmesi

·        Romatoid artrit

·        Menenjit

·        Stres

·        Kaygı bozukluğu

Boyun Ağrısı Fizik Tedavi Hareketleri Nelerdir?

Boyun ağrısı çok ciddi bir ağrıdır ve günlük yaşamı çok zora sokmaktadır. Boyun ağrısı problemi olduğu zaman egzersiz yapmak ve ağrı kesiciler almak gereklidir. Boyun ağrısı problemi için yapılacak fizik tedavi hareketleri şunlardır:

·        Eller alına koyulur, baş öne itilir. Bu hareket 3 kez tekrarlanır.

·        Eller enseye koyulur. Baş arkaya itilir. Bu hareket 3 kez tekrar edilir.

·        Sağ el başın sağ tarafına koyulur. Baş sağa doğru itilir. 3 kez tekrar edilir.

·        Sol el başın sol tarafına koyulur. Baş sola doğru itilir. 3 kez tekrar edilir.

·        Duvara bakılır. Dirsekler gergin bir şekilde tutulur ve duvarda gezdirilir. Aynı hareketi diğer kolla da yapılır.

·        Kollar serbest bırakılır. Kollar bir öne bir arkaya hareket ettirilir.

Boyun Ağrısı İçin İlaç Önerileri Nelerdir?

Boyun ağrısı çok sık yaşanan ve çok rahatsız edici bir durumdur. Genellikle çok hareketsiz kalmaktan, uzun süre ekrana bakmaktan ve spor yaralanmalarından dolayı ortaya çıkar. Ayrıca kireçlenme ve romatizmal hastalıklar da boyun ağrısına yol açar. Boyun ağrısı genellikle birkaç hafta içinde geçer. Ancak uzun süre geçmeyen boyun ağrısı için doktora gitmek gereklidir. Boyun ağrısı için doktor anti-enflamatuar ilaç verilir.

Boyun Ağrısı Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Boyun ağrısı günlük yaşamı çok ciddi bir şekilde etkileyen bir sorundur. Genellikle her insanın başına gelmektedir. Boyun ağrısının nedeni çoğu zaman spor yaralanması ve duruş bozukluğudur. Ancak başka hastalıklar da boyun ağrısına neden olmaktadır. Boyun ağrısına neden olan hastalıklar şunlardır:

·        Travmalar

·        Romatoid artrit

·        Kas zedelenmesi, bağ zedelenmesi

·        Boyun fıtığı

·        Kireçlenme

·        Omurga kanalında darlık

·        Miyofasiyal ağrı

·        Tümörler

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir