Boğaz Enfeksiyonu İçin Ne Yapmalı?

Boğaz Enfeksiyonu İçin Ne Yapmalı?
15.09.2022 23:21
Boğaz enfeksiyonu insanlarımızın baş etmek zorunda kaldığı hastalıklardan birisi olmuştur. Peki boğaz enfeksiyonu için ne yapmalı, bitkisel nasıl geçer, yutkunma sorunu neden olur, farenjit için antibiyotik şart mı, farenjite hangi gargara iyi gelir, boğaz ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir, yutkunurken boğaz acısı neden olur, bademcik iltihabını ne kurutur, boğaz enfeksiyonuna hangi meyve suyu iyi gelir? Okuyucularımız için açıkladık.

Altta yatan nedenler ve tedaviler, bir hastanın evde bakım stratejisini kesinlikle destekleyecek ve iyileşme sürecini daha hızlı ve daha rahat hale getirecektir. Dinlenme: Hastanın dinlenmesi bağışıklık sistemini güçlendirir. iyileşmeyi hızlandırın. İyileşme süresini kısaltmak ve hastalığı etrafına yaymamak için kişinin evde istirahat etmesi gerekir. Tuzlu su ile gargara yapın: Boğaz ağrısını yatıştırmak için 1 çay kaşığı sofra tuzu ve 8 çay kaşığı ılık su ile gargara yapın. Pastillerin kullanımı: 4 yaşından büyük çocuklara boğaz ağrısını yatıştırmak için pastiller verilebilir. Ancak doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç veya besin takviyesi kullanmanızı önermiyoruz. Uygun hidrasyon: Bol sıvı tüketmek boğazınızı nemli tutar, kuruluğu önler ve ağrıyı giderir.

Boğaz Enfeksiyonu Nasıl Geçer Bitkisel?

Kekik, bal ve limon ile  bitki çayı yapabilirsiniz. Bu çay solunum yollarını rahatlatır. Aynı zamanda limonda bulunan C vitamini sayesinde bakteriler vücuttan atılır ve boğaz temizlenir. Ve unutmayın ki kekik bakterilerle savaşan güçlü bir koruyucudur! Papatya çayı boğaz enfeksiyonlarını da  yok edebilir. Papatya çayını ısıtıp içebilirsiniz. Ayrıca demlenmiş papatyaları süzebilir, bir bezin üzerine koyup boynunuza sarabilirsiniz. Zerdeçal ve yeşil çayın bitki çayı boğaz ağrısına çok iyi gelir. Yeşil çayı demlerken  bir çay kaşığı  zerdeçal tozu ekleyin ve tadı keskin ise bal ile tatlandırın. Boğazınızın rahatladığını ve nefesinizin daha kolaylaştığını hemen hissedeceksiniz.

Yutkunma Sorunu Neden Olur?

Disfajinin birçok nedeni vardır. Ağız boşlukları mide-yemek borusu ara yüzeyinde meydana gelen problemlerden kaynaklanabilir. Bademciklerin enfeksiyonu veya  şişmesi de onlara neden olan faktörlerden biri olabilir. Kızarıklık, şişme, ateş ve boğazdaki bakteriyel enfeksiyonlar gibi yutma sorunları disfajiye neden olabilir.

Farenjit İçin Antibiyotik Şart Mı?

Virüsler, farenjitin en yaygın nedenidir (yaklaşık %90). Aslında farenjite en yaygın olarak soğuk algınlığı, grip veya mononükleoz gibi viral enfeksiyonlar neden olur. Viral enfeksiyonlar antibiyotiklere yanıt vermediğinden semptomatik farenjit ekstra yöntemlerle tedavi edilir. Farenjit ayrıca bakteriyel bir enfeksiyondan da kaynaklanabilir. Bakteriyel  farenjit için hastalara burun spreyleri, antibiyotikler, pastiller veya ağrı kesiciler verilir. Eğer farenjit bakterilerden kaynaklanıyorsa maalesef ki antibiyotik şart olmaktadır.

Farenjite Hangi Gargara İyi Gelir?

Farenjite hangi gargaranın iyi geleceği merak edilip araştırılmaktadır. Farenjite tuzlu su, adaçayı, elma sirkesi, zerdeçallı su gargaraları iyi gelmektedir.

Boğaz Ağrısına Hangi Ağrı Kesici İyi Gelir?

Boğaz ağrısına genellikle soğuk algınlığı ilaçları iyi gelmektedir. Ancak hem ağrı kesici hem de antiinflamatuar özellikli olan ibuprofen ve parasetamol ilaçları boğaz ağrısına iyi gelmektedir.

Yutkunurken Boğaz Acısı Neden Olur?

Farenjit, yutkunduğumuzda boğaz ağrısına neden olan bir rahatsızlık türüdür. Boğaz ağrısı ve yaralara virüsler ve bakteriler neden olur. Bu bakteri ve virüsler bir hafta içinde doğal olarak yok olurlar, bu nedenle dikkatli olmazsanız iyileşmesi zorlaşabilir veya boğazınız kaşınabilir. Bu tahrişe, yutma güçlüğüne ve şişmeye neden olur.

Bademcik İltihabını Ne Kurutur?

Yeterli hidrasyon ve iyi ağız bakımı bademcik iltihabı için önemlidir. Ağız bakımı için sadece antiseptik gargara ile gargara yapmak  yeterlidir. Antiseptik ve antibakteriyel gargaralar sayesinde çok hızlı iyileşme görülür.Ayrıca bakteriyel enfeksiyondan şüpheleniliyorsa istirahat, bol sıvı, analjezik, ateş düşürücü ve antibiyotik verilmesi önerilir. Bakteriyel enfeksiyonlar için, antibiyotik verilmezse hastalık genellikle 7 ila 8 gün içinde iyileşmeye başlar. Bununla birlikte, antibiyotik almak boyundaki baş ağrılarını, ateşi ve şişmiş lenf düğümlerini önemli ölçüde azaltır. Doktorunuz gerekli görürse antibiyotik verilmesi çok önemlidir.

Boğaz Enfeksiyonuna Hangi Meyve Suyu İyi Gelir?

Araştırmalar, nar suyunun enfeksiyonları önlemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Antioksidan bakımından zengin bu meyve bütün veya sıkılmış olarak yenebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir