1) Banyo yaptığınız yerin temiz olmasına dikkat edin. Banyolar birden fazla kişinin ortak kullanım alanıdır bu yüzden etrafa az temas etmeye özen gösterin çünkü temizlik amacıyla kullanılan banyo, tuvalet vb. alanlar mikropların fazlasıyla bulunduğu yerlerdir.
2) Banyo yaparken terlik kullanın. Terlikleri kullanmak banyoda düşme ve kayma riskinizi azaltacaktır.
3) Banyoda kullandığımız malzemeler size özel olsun. Örneğin banyo lifi, tıraş bıçağı, sabun gibi malzemeler size özel olmalı. Bu malzemelerin paslanmasını ve bakteri üretmesini engellemek için nemli alanda tutmamak gerekir.
4) Kuru banyo havlusu kullanın. Nemli ortamda bakteri üremesi hızlandığından dolayı banyo havluları banyoda durmamalıdır. Havlular banyo yapıldıktan sonra kurutulup kaldırılmalıdır.
5) Banyoda uzun süre kalmayın. Banyo yaparken önce saçlarınızı, daha sonra vücudunuzu yıkayın. Banyoda uzun süre kalmanız saçlarına ve cildinize zarar vereceğinizden 20 dakikayı geçmemelisiniz.
Banyo Yaparken Bir Seferde Kaç Litre Su Kullanılmalıdır?
Su, gezegenimizdeki en önemli kaynaklardandır. Suyun bilinçsiz kullanımıyla su kaynaklarının geleceği tehlikeye girmektedir. Bu yüzden sıklıkla banyo yapmak yerine duş almanız önerilmektedir. Duş alırken tüketilen su miktarı 40-60 litredir. Banyo yaparken ise 120-150 litre su tüketirsiniz.
Banyo Yaparken Su Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?
Banyo yaparken suyun ısısına dikkat edilmelidir. Özellikle de cildi hassas olan kişiler banyo suyunun ısısını normal seviyede tutmaya özen göstermelidir. Kişinin cilt tipine, yaşına ve mevsimsel şartlara göre; banyo suyunun sıcaklığı değişkenlik göstermektedir. Banyo suyunun ısısı vücutta bulunan bakterilerin cilde herhangi bir zarar vermeden arındırılabilmesi için 37-38 derece olmalıdır.
Banyo Yaparken Korkmamak İçin Dua Nedir?
İslam dini temizliğe oldukça önem veren bir dindir. Gusül abdesti almak İslamiyet’in temizliğe ne kadar önem verdiğinin bir kanıtıdır. Bu inanç sistemi hayatımızın her alanına etki etmektedir. Banyoya yaparken dua okumak da İslam inancının getirilerinden biridir. Çoğu insan banyo yaparken korkmaktadır ancak bu dua sayesinde oluşan korku hissinden arındırılmaktadırlar. Banyo yaparken korkmamanız için okumanız gereken dua: “Allahümme innî es’elükel-cennete ve ne’îmehâ ve e’ûzü minennâri ve hamîmeha”
Banyo Yaparken Yüz Keselenir Mi?
Gün içerisinde cildinizde oluşan kirin cildinizden tamamen arınması için yapmanız gereken duş jelinizle beraber kese kullanmaktır. Kesenizin üzerine bir miktar duş jeli dökerek nazik bir şekilde ovduğunuz cildiniz size daha temiz bir cilt sağlayacaktır. Banyoda yüzünüzü keseleyebilirsiniz. Yüzünüzü keselerken nazik olmaya özen göstermelisiniz.
Banyo Yaparken Abdest Almış Olur Muyuz?
Kişi banyo yaptığında ağzına ve burnuna su değmiş ve vücudunda kuru herhangi bir yer kalmamış olacağından gusül abdesti almış sayılır. Gusül abdesti almak, namaz abdestini kapsamaktadır. Bu yüzden sadece banyo yapan kişi abdest almış da sayılmaktadır.
Banyo Yaparken İdrar Yaparsak Ne Olur?
Dinimizce banyo yapmanın bazı adapları vardır. Örneğin; banyo yaptığınız sırada idrar yapmak dinimizce haram veya günah değildir. Ancak, bir hadise göre yapılmaması gerekmektedir. Banyoda idrar yapmak kişinin vesveselenmesine neden olabilmektedir.
Banyo Yaparken Sonra Kremlenmek Uygun Mu?
Herkes kusursuz bir cilde sahip olmak ister fakat beslenmeye, strese ve mevsimler geçişlere bağlı olarak cilt yapısı bozulmaktadır. Banyo yaptığınız sırada cildinize yoğun bir şekilde temas eden su, cildinizi tahriş eder. Bu yüzden banyo sonrası cildinize bakım yaparak oluşan sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Banyo sonrasında vücudunuzu, yüzünüzü nemlendirici bir krem kullanarak nemlendirmeniz gerekmektedir.