Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Önü Açık Mı?

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Önü Açık Mı?
26.10.2022 22:20
İyi bir iş hayatı için, tercih edeceğimiz bölüm bunun ilk adımı olacaktır. Bankacılık ve sigortacılık bölümü önü açık mı, Zor mu, hangi fakülteye bağlı? Kpss’de, Dgs’de hangi bölümleri tercih edebilir? Mezunları nerelerde çalışır? Gelin merak edilenlere birlikte göz atalım.

Bankaların çeşitli alanlarında görev yapan bankacıların çalışma koşullarından biri de bankacılık mezunu olmalarıdır. Kamu, banka veya özel sektörde çalışma imkanı bulurlar.

Her bölümde olduğu gibi bankacılarında kendilerini iş anlamında geliştirmeleri gerekiyor. Office programlarını iyi kullanabilmeleri, İngilizceye iyi seviyede hakim olmak gibi belirli özel şartlar aranmaktadır.

Finans konularına zaten çok hakim olması beklenilen bankacıların, sorumluluk altında bir iş yapacakları da unutulmamalıdır.

Ayrıca bankaların dışında, farklı kurumların finans ve muhasebe departmanlarında da kolaylıkla iş bulabilirler.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Zor Mu?

Normalde sayısal bir bölüm olan Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü, son yıllarda sözel çıkışlı öğrenciler de tercih edebiliyor. Aslında matematik alt yapısı olmayan öğrenciler için zorlayıcı olan bir bölüm olacaktır. Bunun nedeni ise tamamen sayısal dersleri içermesinden kaynaklıdır.

Bölümde verilen matematik ve istatistik hesaplamaları gibi kafa karıştırıcı olabilecek olan dersler zor olarak tanımlanmaktadır. Çok zor olmasından şikayet ederek bölümden ayrılan öğrenciler bile bulunmaktadır

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Hangi Fakülteye Bağlı?

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü açık öğretim fakültelerinde okunabileceği gibi örgün olarak da eğitim alabilirsiniz. Bankacılık ve Sigorta bölümü, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde işletme fakültesindedir. Diğer üniversitelerde Uygulamalı Bilimler Fakültesinde yer almaktadır.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Kpss’de Nereleri Tercih Edebilir?

Öncelikle her sektörde olduğu gibi, Bankacılık bölümünden mezun olan kişilerinde rakiplerinin arasında sıyrılması gerekmektedir. Öncelikle Kpss’de atanma şansı yakalamak isteyen adaylar 85 puanın üzerinde bir puan almaya çalışmalıdır. Aldıkları puanlarla birlikte ister özel sektörde isterlerse de devlet kurumlarına başvuru yapabilirler.

Bankacılık mezunları Kpss’de Hazine ve Maliye Bakanlıklarını ya da devlete ait banka kuruluşlarını tercih edebilirler.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Dgs’de Hangi Bölümleri Tercih Edebilir?

Eğitim süresi 2 yıl olan bir açık öğretim programından öğrencinin tüm şartları sağlaması halinde 4 yıllık eğitim veren bir fakülteye transfer olması durumudur. 2000 yılından bu yana uygulanan bir sınav sistemidir.

Bankacılık ve Sigortacılık öğrencileri okullarının 2.döneminde,

 Lojistik Yönetimi,

 Ekonomi,

 Ekonometri,

 Uluslararası İşletme,

 Bankacılık ve Sigortacılık,

İktisat,

İşletme,

Fakültelerine istenilen şartları sağlamaları halinde geçiş yapabilirler.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Mezunları Nerelerde Çalışır?

2 veya 4 yıllık mezunlar öncelikle kendilerine bir kariyer planı hazırlamalıdırlar. Ne iş yapmak istediklerine karar vermeleri ve kariyerlerini o doğrultuda yönlendirmeleri en önemli adım olacaktır. Mezun olduktan sonra özel bankalara ya da Kpss sınavına girerek devlet bankalarında çeşitli görevlerde çalışabilirler.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı,  özel sektörde kurum ve kuruluşların muhasebe ve finans departmanları, bilgi işlem gibi alanlarda da çalışabilirler.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir