Bankacılık Bölümü Kaç Yıllıktır?

Bankacılık Bölümü Kaç Yıllıktır?
15.08.2022 11:26
Bankacılık bölümü, son yıllarda oldukça revaçta olan bir bölümdür. Türkiye’de, bankacılık sektörü adına eleman açıklarının olduğu bilinmektedir. Bankacılık kaç yıl, dersleri nelerdir, eşit ağırlık mı? KPSS’de nereyi tercih edebilir? Bankacılık bölümü hangi üniversitelerde var, bankacılık bölümü ile alakalı merak edilenleri derledik.

Ülkemizde gelişmekte olan bankacılık sektörü, birçok gence iş kapısı olmaktadır. Bu anlamda, bankacılık sektöründe, eleman açığı olduğu bilinmekte, istihdam için eğitim görmektedirler. Bilindiği üzere, üniversiteler ön lisans ve lisans kategorileri ile 2’ye ayrılmaktadırlar. Bankacılık bölümünün ise, bu anlamda hangi kategoriye girdiği ile ilgili soru işaretlerine neden olabilmektedir. Lisans eğitimi 4 yıllık olmakla beraber (bazı üniversitelerde bulunan hazırlık sınıfı ile 5),ön lisans ise 2 yıllıktır. Bankacılık bölümü ise bu anlamda, lisans eğitimi kategorisinde girmektedir. Yani, bankacılık okuyan biri, 4 yıllık üniversite okumaktadır.

Bankacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Her bölümün, kendine has alan dersleri bulunmakta ve öğrencilerin gelişim ve alanda yetkinliği için almaları gereken derslerdendir. Bankacılık bölümünün dersleri ise, sıkça sorulan ve merak edilen konular arasınadır. Bankacılık bölümü alan derslerini, şu şekilde sıralayabiliriz; iktisada giriş, işletme bilimine giriş, temel bankacılık, pazarlama, finansal yönetim, olasılık ve istatistik, ticaret hukuku, mikro iktisat, makro iktisat, finans matematiği, yatırım analizi ve portföy yöneticiliği, finans matematiği, banka hukuku, kamu maliyesi ve maliyet ve yönetim muhasebesi gibi dersleri bulunmaktadır.

Bankacılık Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Her bölüm için, bölüme girişte belirlenen puan türleri bulunmaktadır. Puan türleri, eşit ağırlık veya sözel gibi dallara ayrılmaktadır. Bankacılık bölümü içinse puan türünün yeterli olması, oldukça önemlidir. Bu anlamda, bankacılık bölümüne girecek ve bu alanda çalışacakların, öncelikle eşit ağırlık puanlarının yeterli olması gerekmektedir.

Bankacılık Bölümü Başarı Sıralaması Kaçtır?

Her bölümün, Türkiye geneli ve o bölüme giren insanlar kadar, sıralamalar oluşmaktadır. Sınavda alınacak sıralamaya göre, sınav puanları hesaplanmaktadır. Bu anlamda, bankacılık bölümü başarı sıralamaları belirtilen aralıklarda bulunmaktadır; 96,082 ve 399,4116.

Bankacılık Bölümü Kpss De Nereleri Tercih Edebilir?

Kpss, devlet kurum ve kuruluşlarında, istihdam yaratılasında önemli bir sınavdır. Bu anlamda, Kpss sınavına giren bankacılık mezunları, maliye bakanlığında Kpss puanının da yeterli olması ile çalışma alanı bulabilmektedirler.

Bankacılık Bölümü İçin Kaç Net Gerekir?

Bankacılık bölümü kazanmak için, ortalama net verileri şu şekildedir; TYT Türkçe 20, TYT sosyal 12, TYT matematik 4, TYT Fen 5, AYT matematik 2, AYT Türkçe 12, AYT tarih 7, AYT coğrafya 5.

Bankacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bankacılık bölümü ülkemizde 56 ilde bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Çanakkale, Sivas ve Giresun üniversitelerinde, bankacılık bölümü mevcuttur.

Bankacılık Bölümünün İş İmkanları Nelerdir?

Bankacılık ve finans bölümlerinde mezun olanlar, aracı kurumlar, devlet daireleri ve bankalarda iş imkânı bulabilmektedirler.

Bankacılık Bölümünün Maaşları Kaçtır?

Şirketten şirkete farkları oluşan bankacılık bölümünün maaşları, 4800TL ile 5900TL ortalamalarında bulunmaktadır.

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir