Balık Kızartırken Kokmaması İçin Ne Yapmalıyız?

Balık Kızartırken Kokmaması İçin Ne Yapmalıyız?
12.12.2022 20:40
Balık kızartırken korkmaması için ne yapmalıyız? Balık kızartırken hangi baharatlar kullanılır? Balık kızartırken hangi yağ, un kullanılır? Balık kızartırken kapak kapatılır mı? Balık kızartırken dağılmaması için ne yapılır? Balık kızartırken neden dağılır? Balık kızartmadan önce birçok merak edilen soru bulunmaktadır. İşte tüm detaylar...

Balık pişirme işlemine başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına yerleştirin. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emecektir. Ve böylece yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanmanız uygun olacaktır. Tavanızda balık kokusundan eser kalmadan temizleyecektir.

Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatmanız durumuna da balığın kokusu yayılmadan pişirmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca içerisine limon suyu ve hoş bir koku vermek için de içerisine birkaç defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil de ekleyebilirsiniz.

Balık Kızartırken Hangi Baharatlar Kullanılır?

·           Her yemeğe yakışmasıyla en sık kullanılan baharat çeşitlerinden biri olan karabiber, balık pişirirken de kullanmak çok doğru bir seçenektir. Ayrıca;

·            Defne Yaprağı,

·            Biberiye,

·            Maydanoz Kurusu,

·            Kekik,

·            Fesleğen,

·            Tarçın da kullanılmaktadır.

Balık Kızartırken Hangi Yağ Kullanılır?

Balıklarınızı kızartmak istiyorsanız en iyi kullanabileceğiniz yağ alternatifi fındık yağıdır. Çünkü fındık yağı diğer yağlara göre ısıya daha dayanıklı olması ile bilinir. Ayrıca bu yağ geç yanar. Tereyağı, zeytinyağı en hızlı yanan yağlar olduğu için balık kızartmada bu yağları kullanmak uygun olmayacaktır.

Balık Kızartırken Hangi Un Kullanılır?

Balığı unlama tekniğini kullandığımızda fırında pişmesine rağmen kıtır olmasını sağlamak mümkün. Tarifte hem mısır unu hem de tam buğday unu kullanılabilir. Ayrıca galeta unu da çıtır olmasını sağlayabilir. Tavada balık kızartırken una bulamamızın nedeni ise balığın hassas etinin yağdan korunmasıdır.

Balık Kızartırken Kapak Kapatılır Mı?

Özellikle hamsi, istavrit ve mezgit gibi küçük balıkları kızartırken, tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra unlanan balıkları aralıksız olarak ve düzgünce dizmek gerekmektedir. Balık kızartırken kapak kapatmak daha yumuşak ve patlamadan pişmesini sağlayacaktır. Balıkları tek tek çevirme işlemini uygulamak yerine tavanın üzerine bir tabak ya da kapak kapatarak, tek bir hamlede çevrilmelidir.

Balık Kızartırken Dağılmaması İçin Ne Yapılır?

Balık eti çok narin bir et olarak bilinir. Bu sebeple denizden çıkan taze balığın pişerken dağılmaması için 4-5 saat dinlenme gerçekleştirildikten sonra pişirmek en iyisidir. Balığı ızgara olarak tercih edebilirsiniz. Sağlık ve lezzet açısından en uygun pişirme yöntemi ızgara olarak bilinmektedir.

Balık Kızartırken Neden Dağılır?

Tavada balık kızartırken en önemli konulardan biri yağın sıcaklığı olarak bilinmektedir. Zira yağ gereğinden fazla sıcak olduğunda dışı çok pişer ve yanmasına neden olur. Yağın sıcaklığı gereğinden daha az olursa da balıklar ıslak ıslak, vıcık vıcık ve aşırı yağlı olmasına neden olur. Böylece dağılırlar. Yani tüm dikkatinizi yağın doğru sıcaklıkta olmasına vermelisiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir