Atopik Dermatit Geçer Mi?

Atopik Dermatit Geçer Mi?
16.11.2021 20:30
Pek çok insanın büyük problemi atopik dermatitin ne olduğu, nasıl belli olduğu, nasıl teşhis edildiği ve tedavi yollarının neler olduğu çok merak ediliyor. Atopik Dermatit hangi bölüme gidilir? Atopik Dermatit ilaçları nelerdir, lekeleri nasıl geçer, ne yememelidir? gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Halk arasında egzama olarak da bilinen atopik dermatit bir cilt rahatsızlığıdır. Hemen hemen her insanda görülebilen atopik dermatit özellikle kuru ciltli kişilerde daha fazla görülür. Atopik dermatit ciltte kaşıntı, kızarıklık, kalınlaşma, hassasiyet, pullanma, döküntü ve şişlik gibi belirtiler ile kendini belli eder. Ayrıca kaşınmaya bağlı olarak ciltte yaralanma ve cilt renginde değişme olur. Bu nedenle kişiye çok fazla rahatsız eder ve kronik bir hastalıktır. Atopik dermatit yani egzama hastalığı yaşadığınızı düşünüyor ve egzama belirtilerini görüyorsanız, bir cildiye doktoru ile görüşmeniz önerilir. Cildiye doktoru muayene ettikten ve gerekli testler yaptırıldıktan sonra egzama tanısı konulur. Genelde egzama şüphesi olan kişilere kan testi, alerji testi ve Prick testi yapılır. Bu testler sonucunda atopik dermatit yani egzama teşhisi konulur. Egzama hastalığı için kesin sonuç verebilecek bir ilaç ya da tedavi yöntemi yoktur. Ancak bazı ilaçlarla, cilt korunabilir ve egzamanın ciddi semptomları önlenebilir. Egzama yani atopik dermatitin nedeni hem çevresel hem de genetik faktörler kaynaklı olabilir. Ayrıca besin alerjileri, stres, kimyasal maddelerle aşırı temas halinde bulunmak da apotit dermatit nedenlerinden birisidir. Apotit dermatit hakkında başka merak edilen tüm sorular ve cevapları için yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Atopik Dermatit Hangi Bölüme Gidilir?

Atopik dermatit ya da diğer adıyla egzama, ciddi bir cilt rahatsızlığıdır. Ciltte kızarıklık, kaşıntı, şişlik, cilt renginde değişme, pullanma, döküntü, su dolu kabarcıklar, ciltte duyarlılık, hassasiyet, cilt yaralanması gibi sorunlar ortaya çıkar. Ayrıca geçici bir hastalık değildir. Kronikleşen bir hastalıktır ve ciddi problemdir. Bu nedenle eğer kuru ciltli iseniz ve cildinizde apotit dermatit hastalığının belirtilerini görüyorsanız, derhal bir cildiye doktoru ile görüşmelisiniz. Cildiye doktoru yani dermatolog muayene ettikten sonra kan testi, alerji testi ve prick testi uygular. Bu testler sonucunca hastalığın tanısı konur. Atopik dermatitin kalıcı bir tedavisi yoktur. Ancak doktorun önereceği bazı ilaçlar ile egzamanın semptomları hafifletilir.

Atopik Dermatit İlaçları Nelerdir?

Atopik dermatit ciddi bir cilt hastalığıdır. Her insanda atopik dermatit görülebilir. Genellikle kuru cilt tipine sahip kişilerde egzama atopik dermatit görülme sıklığı daha fazladır. Atopik dermatit genetik faktörler ile ortaya çıkar. Ayrıca kötü iklim şartlarında yaşamak, yoğun stres, çok fazla güneş ışığına maruz kalmak, alerjiler ve kimyasal maddelere uzun süre maruz kalmak da apotit dermatit nedenleri arasındadır. Atopik dermatit ciltte kaşıntı, kızarıklık, şişme, hassasiyet, döküntü ve pullanma ile kendini belli eder. Kesin tedavisi olan bir hastalık değildir. Ancak bazı ilaçlar ile neden olduğu sorunlar azaltılabilir. Atopik dermatit yani egzama hastalığı için nemlendiriciler, kaşıntı ilaçları ve alerji hapları kullanılabilir.

Atopik Dermatit Lekeleri Nasıl Geçer?

Atopik dermatit yani diğer halk arasındaki adıyla egzama hastalığı ciddi bir cilt hastalığıdır. Genellikle genetik faktörler ile anne ya da babadan bebeğe aktarılan bir hastalıktır. Ancak çevresel nedenler de atopik dermatite yol açar. Atopik dermatit fazla güneş ışığına maruz kalmak, kimyasal ürünler ile fazla temasta bulunmak, bazı besin alerjileri ve kötü hava koşulları gibi nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilir. Kesin ve net tedavisi mümkün olmayan atopik dermatit hastalığı ciltte çok rahatsız edici bir kaşınmaya yol açar. Bu nedenle cilt kızarır ve zamanla kaşıya kaşıya yaralar ortaya çıkar. Ayrıca bir süre sonra cildin rengi değişmeye başlar ve leke olarak kalır. Bu nedenle atopik dermatit yani egzama hastaları ciltte oluşan bu lekelerin nasıl geçeceğini merak eder. Egzama lekelerinin geçmesi için doktorun önereceği bazı ilaçlar kullanılabilir ya da lazer yaptırılabilir.

Atopik Dermatit Ne Yememelidir?

Kronik cilt hastalıklarından birisi olan atopik dermatit genellikle genetik faktörlerin neden olduğu bir hastalıktır. Ayrıca kimyasal ürünlere maruz kalmak, besin alerjileri ve stres de atopik dermatite neden olur. Atopik dermatitin maalesef kesin bir tedavisi yoktur. Cildiye doktoru ya da diğer adıyla dermatologların önereceği ilaçlar, merhemler ya da haplar ile hastalığın neden olduğu semptomlar hafifletilebilir. Ayrıca atopik dermatit yani egzama hastalarının yeme- içmesine de dikkat etmesi gerekir. Bunlar, yer fıstığı, kaju, soya, buğday, ceviz, süt, greyfurt, mandalina, limon ve katkı maddeli besinlerdir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir