Aracın önemli parçalarından olan far, zamanla çevrenin etkisi ile tozlanıp, pislenir. Bu durumdaki farlar özellikle aracınızı eski gösterir. Arabanın dış görünümünü, olumsuz etkileyerek, sönük görmesine neden olur. Bunun yanında geceleri görüş, açısını daraltabilir ve kazalara sebebiyet verebilir. Hatta iyi temizlenmeyen farlar, az ışık yüzünden karşıdan gelen araçların sizi fark etmesini zorlaştırabilir. Araç farları zamanla matlaşabilir. Bu gibi sorunlara maruz kalmamak adına, far temizliğinizi atlamamalısınız.
Araçlarda Far Ayarı Nasıl Yapılır?
Aracın bagajında bir şey varsa, bunları boşalttın ki araba dengesiz durmasın. Düz ve koyu bir duvara 3 ya da 4 metre kadar, düz bir zeminde yanaşın. Aracınızın ön ve arka kısımlarını, kendi vücut ağırlığınız ile bastırıp dengelemeye çalışın. Bu arada direksiyonda birinin olması işinize yarayabilir. Farlarınızı açın, uzun ve sis farlarınız kapalı olsun. Duvardaki ışığın tam ortasını bulup işaretleyin. Bulduğunuz ışığın ortası, yerden en fazla 1 metre yüksekte olmalı. Daha sonra aracı duvardan 7 metre kadar uzaklaştırıp, tek tek far ayarlarını yapın. Farları her ayarlayıp yaktığınızda işaretli yere denk gelmeli.
Araç Far Temizleme Cilası Nedir?
Belli bir dönem boyunca araç farları, camdan yapılmaktaydı. Daha sonra maliyet hesaplarını kısmak adına birçok marka plastik far yapmaya başladı. Buda sararma ve matlaşma gibi pek çok sorunu beraberinde getirdi. Bu matlaşmayı ve sararmayı gidermek adına ise far temizleme cilası kullanılmaktadır.
Araç Far İçi Temizleme Fiyatı Ne Kadar?
Aracı olanların masraflarından biri de far içi temizliktir. Belirli sorunlardan ve çevre faktörlerinden dolayı, araba farları sararır ve matlaşır. Araç sahipleri de bunun giderilmesi açısından, sanayiye gidip, far içi temizlik yaptırır. Bu işleme far parlatma denir. Günümüzde tek far içi temizlik 70 ila 150 Türk Lirası arası değişirken, çift far içi temizliği ise 110 ila 280 Türk Lirası civarındadır..
Araç Far İçi Temizleme Nasıl Yapılır?
Otomobilinin far içi temizliği büyük önem arz eder. Temizlenmemiş farlar çoğu zaman büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Öncelikle far içi temizliğini yapmak için, farı sökmeniz gerekecek, fara zarar vermeden bu işlem yapılmalıdır. Daha sonra farın içindeki çiziklere göre zımpara boyutu belirlenmeli. Farın içindeki tortular hafif hafif zımparalanıp pürüzsüz bir hale gelene kadar bu işlem yapılmalıdır. Bundan sonra farın iç kısmı güzelce yıkanmalıdır. Bir sonra ki adım olan pasta işlemini makine ya da bir sünger yardımı ile farın içine uygulanır. Son işlem olarak plastik cila sünger yardımıyla sürülüp, lekeler giderilir.
Araç Far Temizleme Nerede Yapılır?
Far temizliği için sanayiye de ki pasta, cila yapılan dükkanlara gidilebileceği gibi, bunu evde yapmakta mümkündür. Sirke ve karbonat, diş macunu, zımpara yöntemi ile kendinizde far temizliği yapabilirsiniz.
Araç Far Temizleme Seti Nedir?
Aracın farlarını temizlemeye ve beyazlatmaya yarayan malzemelerinin bütününe, far temizleme seti adı verilir. Bu setlerde temizleme sıvısı, solüsyon ve buhar çaydanlığı bulunur. Bu kimyasallarla temizlenen far, buhar çaydanlığı ile üzerinde kalan kimyasallardan arınır.
Araç Far Temizleme Yöntemleri Nelerdir?
Far temizliği birçok yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz:
Diş macunu yöntemi, diş macununu temiz bezle fara yedirip, ıslak bir bezle silme.
Far temizleme yöntemi, internet üzerinden aldığınız far setlerinden yararlanırsınız. Önce zımpara ile farı pürüzsüzleştirip, set içindeki sıvıyı yediriyorsunuz. Sonra kurumaya bırakıp, arabanızı yıkıyorsunuz.
Araç Far Temizleme Zımparası Nedir?
Otomobil farlarının temizliği ve parlatılması için en gerekli malzemelerden biri olan, far temizleme zımparası, iyi bir temizlik için gereklidir. İlk önce farı bu zımpara ile güzelce zımparalayıp, sade bir hale getiriyorsunuz. O yüzden bu zımpara temizlik seti içerisinde önemli bir yere sahiptir.