Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Yok Edilir?

Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Yok Edilir?
14.10.2021 12:47
Arabanızda sürekli sigara içiyorsanız ya da aldığınız arabanın önceki sahibi sigara içen biriyse, araçta bu kokunun varlığından bahsedilebilir. Arabadaki kötü koku neden olur ve nasıl yok edilir? Bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Bu koku sadece siz seyahat ederken, tatsız bir durum yaratmazken, aynı ölçüde arabanınızın değerini de düşürmektedir. Bu koku arabanın içinde ki döşemelere sinirken, çıkması da pek zordur. Zor çıksa da bu kokuyu gidermek mümkünken, özellikle arabasını satacak kişiler değer düşmesin diye, bu kokudan kurtulmak ister. Şimdi gelelim arabanızda bu koku varsa ne yapmanız gerektiğine, öncelik yapmanız gerekenleri sıralamakla işe başlayalım. Halı ve koltuklar, araç camları, iç kısım temizliği, hava kanallarının temizliği yapılmalı ve sigara ile ilgili araçta ne varsa çıkarılmalıdır.

Detaylandıracak olursak, araç içinde ki küllüğü boşaltıp temizleyin, aracınızın içinde ki eski sigara paketlerini toplayıp atın. Bunun yanında aracınızda sürekli bulunan eşyaların içinde sigara dumanı kokan varsa, bunlar arabadan çıkarılmalıdır. Bunlar yapmanız gereken ilk işler olarak karşımıza çıkarken, koltuk ve halı temizliği dikkatli yapılmalıdır.

Araçta en çok koku tutan gruplar bunlar olmakla beraber, bu yüzeyleri öncelikle iyice süpürün. Daha sonra kumaş yüzeylere karbonat döküp, birkaç gün bekletin. Aracınızı açtığınız zaman tekrar bir süpürme işlemi yapmanız gerekirken, kokunun bir miktar kaybolduğu fark edilecektir. Bu işlemden sonra daha iyi bir hava için, piyasada bulunan kumaş koku gidericileri kullanıp, aracın tavanı, koltukları, kapı panelleri iyice temizlenmelidir. Özellikle sigara dumanı, camlarda da sarıya yakın bir tabaka oluşturup, kokuya neden olmaktadır. İlk işlemi yaptıktan sonra bu camları gerekli temizleme maddeleri iyice temizlemek gerekir.

 Bu ilk temizlemede gitmeyebilirken, bu işlemi iki ya da üç kere denemek gerekir. Buraya kadar bile bu kokuyu epey gidermiş olup, bir mikro fiber bez ile aracınızın iç kısmını bir daha silerek, adım adım en iyi sonucu alın. Bundan sonra son aşama olarak hava kanalları temizliğini yapmanız gerekirken, bunun için küf spreyleri kullanmanız gerekir. Bu hava kanallarına spreyleri sıkın ve bir gece bekletin. Daha sonra aracınızda hiç koku kalmadığını fark edeceksiniz. Bu işlemlerin vakit aldığı için zor olduğu biliniyorken, sonrasında aracınızın güzel kokusu bu zorluğa değecektir.

Arabadaki Kötü Koku Neden Olur?

Zaman zaman araçlarda kötü kokular olabilirken, bu kokular çeşitli sebeplerden olabilmektedir. Bu kokulardan kurtulmak için, öncelikle bunun nedenini saptamak ve buna uygun işlemleri gerçekleştirmek gelir. Araç içindeki kokular genelde dökülen bir şeyden kaynaklanırken, bu dökülen kalıntılar bakteri üremesini ve koku yapmasına neden olur. Bu yüzden araç içi temizliğine dikkat etmek gerekir. Koku yapan bir diğer unsur ise klima gibi aracın hava kanallarının pislenmesinden de kaynaklanabilirken, buraları spreyler ile temizlemek gerekir. Bunun yanında sıkça sigara içmek, araç sistemlerinde ki bozukluklar ya da lastiklerden kaynaklanan kokular da mevcuttur. Bundan da anladığımız kadarı ile araç içerisinde ki kokular, pek çok sebepten olabilmektedir. Bu kokuları gidermenin yolları da tabi ki çeşitli olmakla beraber, dikkat edilmelidir.

Arabadaki Kötü Koku Nasıl Yok Edilir?

Diyelim ki aracınızda kötü bir koku var ve sürekli devam etmekte, bunu yok etmek için önce kokunun kaynağını bulmanız gerekir. Eğer bu koku dökülen bir şeyden ise bu bölge çok iyi temizlenip, ozonla dezenfektasyon işlemi yapılarak koku giderilebilir. Sigara kokusu için ise yukarda anlattığımız işlemleri uygulayarak, bu koku giderilebilmektedir. Bunun yanında aracın havalandırma sistemlerinde sinen bir koku varsa, bu kanalların iyice silinmesi gerekir. Eğer araç sistemleri ile ilgili bir arıza varsa, bunların tamiri ve temizliği yapılarak, bu kokular giderilebilir. Bunun yanında gerekli temizlik maddeleri ile bu işlemlerin yapılması gerekirken, temiz bir araçta güzel kokular da bulundurmak havayı değiştirebilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir