Araba Çalışınca Neden Stop Ediyor?

Araba Çalışınca Neden Stop Ediyor?
28.01.2023 18:55
Arabanın çalışması, benzin veya dizel yakıtın pompalanmasıyla ve enjektörlerin püskürtmesiyle gerçekleşir, Araba çalışınca neden stop ediyor, akü şarj olur mu, radyo neden cızırtı yapıyor? Araba çalışınca direksiyon neden titriyor, neden yağ damlatıyor, gelen kayış sesi sebebi nedir? Çalışan araba neden çalışmaz? Gibi merak edilenleri siz değerli okuyucularımızla paylaştık.

Araba çalışırken neden durduğu konusunda birçok faktör etkilidir. Bu nedenler arasında en yaygın olanlar şunlar olabilir:

Yakıt: Araba çalışırken yakıt seviyesi düşükse, araba durabilir. Bu nedenle, aracın yakıt seviyesini düzenli olarak kontrol etmeniz ve aracınızın yakıt seviyesini yeterli düzeyde tutmanız önemlidir.

Akü: Araba çalışırken akü şarj seviyesi düşükse, araba durabilir. Bu nedenle, aracınızın akü şarj seviyesini düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.

Motor: Araba çalışırken motor arızalı olabilir. Örneğin, motor yağı seviyesi düşükse, motor yağ pompası arızalı olabilir, ya da motor yağı filtresi tıkanmış olabilir. Bu nedenle, aracınızın motor yağı seviyesini düzenli olarak kontrol etmeniz ve motor yağını ve filtreyi düzenli olarak değiştirmeniz önemlidir.

Fren: Araba çalışırken frenler arızalı olabilir. Örneğin, fren hidroliği basıncı düşükse, fren pedalı yumuşak olabilir ve araba durabilir. Bu nedenle, aracınızın fren hidroliği basıncını düzenli olarak kontrol etmeniz ve frenleri düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.

Elektrik sistemi: Araba çalışırken elektrik sistemi arızalı olabilir. Örneğin, alternatör arızalı olabilir ve araba çalışırken akü şarj edemez. Bu nedenle, aracınızın elektrik sistemini düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.

Bu nedenler arasında yer alan herhangi bir sebep aracın durmasına neden olabilir. Bu nedenle, aracınızın düzenli olarak bakımını yaptırmanız ve arızaların önceden tespit edilmesi için aracınızı düzenli olarak kontrol etmeniz önerilir

Araba Çalışınca Akü Şarj Olur Mu?

Araba çalışırken, alternatör arabanın motoru tarafından çalıştırılarak aküyü şarj etmek için kullanılır. Alternatör, arabanın düzenli olarak çalışması sırasında enerji üretir ve bunu aküye gönderir. Bu nedenle, araba çalışırken akü şarj olur. Ancak, araba motoru çalışırken tüketilen enerjinin miktarı arabanın kullanım şekline ve yolculuk sırasındaki yüküne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, araba çalışırken ampermetre veya voltmetre gibi araçlar kullanarak akünün şarj durumunu kontrol edebilirsiniz.

Araba Çalışınca Radyo Neden Cızırtı Yapıyor?

Araba çalışırken radyo cızırtı yapmasının nedeni, arabanın alternatöründen kaynaklanan elektromanyetik alanların radyo antenine girmesidir. Bu alanlar, radyo sinyallerini bozabilir ve cızırtıya neden olabilir. Bunun önlenmesi için, alternatör ve radyo arasına bir filtre eklenmesi gerekir. Ayrıca, radyonun anten kablosunun araba içinde uzak tutulması da cızırtıyı azaltabilir.

Araba Çalışınca Direksiyon Neden Titriyor?

Direksiyon titremesi, arabanın ön tekerleklerinde bir problem olduğunun bir göstergesi olabilir. Bu problemler arasında şunlar sayılabilir:

Desgaste edilmiş veya hasarlı tekerlek bilezikleri

Desgaste edilmiş veya hasarlı amortisörler

Desgaste edilmiş veya hasarlı yaylar

Desgaste edilmiş veya hasarlı tekerlek eksozları

Desgaste edilmiş veya hasarlı fren balataları veya diskleri

Ayrıca arabanın yol veya yol koşullarına bağlı olarak, direksiyon titremesi, güçlü rüzgar veya fırtına gibi dış etkenler nedeniyle de oluşabilir. Bu nedenle, aracınızın ön tekerleklerini ve diğer ilgili parçalarını kontrol ettirmek ve onarım yaptırmak en iyisidir.

Araba Çalışınca Neden Yağ Damlatıyor?

Araba çalıştığında yağ damlatması, arabanın yağ sisteminde bir sorun olduğunun bir göstergesi olabilir. Bunun nedeni, yağ pompasının yağı yeterli miktarda pompalamaması, yağ filtresinin tıkanması, yağ seviyesinin yüksek olması veya yağ hattındaki bir sızıntı olabilir. Ayrıca, arabanın yağ değiştirme periyodlarının atlandığı veya yağ seviyesinin sürekli olarak kontrol edilmediği durumlarda da yağ damlama oluşabilir. Bu nedenle, arabanın yağ sisteminde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, bir otomotiv uzmanına göstermeniz veya aracınızın yağ değiştirme veya bakımını yaptırmanız önerilir.

Araba Çalışınca Gelen Kayış Sesi Sebebi Nedir ?

Araba çalışınca gelen kayış sesi, aracınızda birçok farklı parçanın arızalı olmasından kaynaklanabilir. Bunlar arasında şunlar sayılabilir:

Emme veya egzoz sistemi kayışlarının esneme veya kopma

Alternatör veya pompa kayışlarının esneme veya kopma

Kompresör kayışlarının esneme veya kopma

Servo pompa kayışlarının esneme veya kopma

Yanma motorunun zayıf olması

Yanma motorunun zayıf olması

Açık olan kapaklar

Yanlış monte edilmiş parçalar

Ayrıca, aracınızın yaşı, kullanım şekli ve bakımı da kayış sesinin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle, aracınızın kayış sesini duyduğunuzda, bir mekanik tarafından incelenmesini ve gerekli onarımları yaptırmasını öneririm.

Çalışan Araba Neden Çalışmaz?

Çalışan araba neden çalışmaz? sorunun cevabı, arabanın içinde meydana gelen birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak bazı olası nedenler şunlar olabilir:

Yakıt: Araba yakıtı bittiğinde çalışmaz.

Akü: Arabanın aküsü yeterince şarj edilmemişse veya bozuksa araba çalışmaz.

Buji: Bujiler araba motorunun çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlar. Bujiler arızalandığında araba çalışmaz.

Alternatör: Alternatör araba motorunun çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlar. Alternatör arızalandığında araba çalışmaz.

Motor: Motor arızalandığında araba çalışmaz.

Emniyet kemeri: Emniyet kemeri arızalandığında araba çalışmaz.

Transmisyon: Transmisyon arızalandığında araba çalışmaz.

Bu nedenler arasından hangi nedenin arabanın çalışmamasına sebep olduğunu anlamak için araba tamir ustasına göstermeniz gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir