2023 Uyuşturucu Alarak Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?

2023 Uyuşturucu Alarak Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?
16.11.2022 21:50
2023 uyuşturucu alarak araç kullanma, yönetmeliğe aykırı niteliklerde plaka takma, aracı plakasız kullanma, araca sahte plaka takma cezası ne kadar? 2023 yılı Emniyet şeridini ihlale etme, trafik sigortası olmadan trafiğe çıkma, takip mesafesini uymama, okunmayan plaka kullanma cezası ne kadar?

Araba kullanırken içki ya da uyuşturucu gibi maddeler kullanılmaması gerekir. 2022 yılında bu tip cezalarda artış olmuştur. Önümüzdeki bu yaptırımların daha fazla ücret aralığında olacağı biliniyor. 2023 yılında uyuşturucu kullanıp araç kullanan kişilerin ömür boyu ehliyetleri elinden alınıyor. Ve hapis gibi ayrıca adli bir süreç de başlatılmaktadır. 2023 yılında uyuşturucu alarak araç kullanmanın cezası 20.977 TL olarak güncellenmiştir.

2023 Yönetmeliğe Aykırı Niteliklerde Plaka Takma Cezası Ne Kadar?

2022 yılında bu cezanın fiyat 750  TL olarak bilinmektedir. 2023 itibariyle yönetmeliğe aykırı plaka takmanın cezası 1671 Türk Lirası olmuştur.  Amacı sürücüyü bu tip yasal olmayan işlere bulaşmasını önlemek olmaktadır. Eğer bu tip işlere kalkışırsanız anında plaka tespit ederek e devlet üzerinden ceza yaptırımı uygulanıyor.

2023 Aracı Plakasız Kullanma Cezası Ne Kadar?

Araçlarınızı trafik ya da başka alanlarda kullanırsanız büyük bir cezası olduğunu biliyorsunuz. Bu ceza 2023 ile beraber 5154 TL olmuştur. Yapılan işlemler sonucu sürücünün ehliyetini de bir aya kadar ya da adaha fazla süre uzatılarak elinden alınmasına neden olur.

2023 Araca Sahte Plaka Takma Cezası Ne Kadar?

Araçlarınız alırken iyi bir muayene kontrlü yaptırmanız şart olacaktır. Çünkü bazı araba satışlarında ele geçen arabaların çoğu kaçak ve plakası da sahte olarak tespit edilmiştir. Cezayı aracı kullanana ve aracın sahibine direkt ödemesi için ceza kesilir. 2023 de sahte plaka ile araç kullanmanın cezası 20.302 TL olmuştur.

2023 Emniyet Şeridini İhlal Etme Cezası Ne Kadar?

Araba kullanırken hem kendimizi hem de diğer sürücüleri tehlikeye atmamak gerekir. Bunun için öncelikle ehliyet alırken iyi bir ders deneyimi yaptıktan sonra uygulamalı olarak araba kullanmayı öğrenmeliyiz. Yani araba üzerinden birçok kez pratik yapmak gerekir. Eğer kişiler bilerek ya da bilmeyerek emniyet şeridini ihlal etme durumlarında trafik cezası anında kesilir.2023 itibariyle bu ceza 4064 TL olmuştur.

2023 Trafik Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkma Cezası Ne Kadar?

Araçların sigortaları yapmama durumunda kaza anlarındaki oluşan hasarı kendi cebinizden ödeyeceğinizi biliyorsunuz. Sigortasız araçlarla trafiğe çıktığınızda bunun cezası ve yaptırım uygulaması var. 2023 yılında trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanın cezası 436 TL’dir.

2023 Takip Mesafesine Uymama Cezası Ne Kadar?

2023 yılında araçların trafikte ya da diğer alanlarda takip mesafelerine uymama gibi durumlarda cezası 436 TL olarak güncellenmiştir.

2023 Okunmayan Plaka Kullanma Cezası Ne Kadar?

Araçların kaza veya silinme sonucu okunmayan plakaları meydana gelebilir. Bu durum oluşmasından sonra plakaları okunması için bir hizmet almamızda fayda olacak. Aksi taktirde trafik polisleri mazeret kabul etmeden anında ceza yazarak bu cezayı ödememiz yaptırım uygulamaktadırlar. Bu ceza 2023 yılı itibariyle 1671 TL olmuştur. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir