Tuz Ödem Yapar Mı?

Tuz Ödem Yapar Mı?

Tuz Ödem Yapar Mı?

Ödem, vücuttaki fazla suyun tutulmasıdır. Tuz fazla tüketildiğinde vücutta en çok su tutan ürünlerden biridir. 1 gram tuz vücutta yaklaşık olarak 250 gram suyu tutabilme özelliğine sahiptir. Vücutta bulunan tuz kaynaklı ödemi atabilmek için su tüketimine dikkat etmelisiniz.

Vücudumuzda bulunan kılcal damarların, sıvı sızdırması ve bu sıvılardan kaynaklı olarak damar çevresinde suların birikmesine ödem denilmektedir. Özellikle aşırı derecede tüketilen tuz, şeker vücuttaki en önemli ödem yapan maddelerdir.

Özellikle tuzun tüketimine ve tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Turşu bilindiği üzere içerisinde yoğun şekilde tuz ihtiva eden fermente edilmiş bir yiyecektir. Günde 5-6 tane tüketilen turşu günlük tuz ihtiyacının tamamını karşıladığı için daha fazla tüketilen her turşu ödem yapacak, vücut bundan kaynaklı olarak ödem tutacaktır.

Tuz Ödem Yapar Mı?

Ödem, vücuttaki fazla suyun tutulmasıdır. Tuz fazla tüketildiğinde vücutta en çok su tutan ürünlerden biridir. 1 gram tuz vücutta yaklaşık olarak 250 gram suyu tutabilme özelliğine sahiptir. Vücutta bulunan tuz kaynaklı ödemi atabilmek için su tüketimine dikkat etmelisiniz.

Yeşil Çay Ödem Yapar Mı?

Yeşil çay, özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında, soğuk algınlığına çok iyi gelen bir bağışıklık güçlendiricidir. Cildinizin daha canlı ve parlak görünmesini sağlayan, C vitamini açısından da oldukça zengin bir bitkidir. Metabolizmanızı hızlandırır, vücudun fazla yağını yakmasını sağlar. Vücuttaki fazla ödemi atar ve şişkinliği de giderir.

Zencefil Ödem Yapar Mı?

Zencefil her mevsim tüketilmesi önerilen mucizevi bir şifa deposudur. Yan etki olarak yanlış tüketildiğinde safra taşı oluşturmak, bağırsak sorunlarına sebep olmak, tansiyonu düşürmek gibi etkilere sahip olduğu gözlemlenmiştir. Fakat ödem yapmayan bir besindir. Hatta ödem söktürücü ve yağ yakıcı olarak kullanılıp tavsiye edilmektedir.  Ayrıca ciltteki akne ve sivilce problemlerine iyi gelir. Daha sağlıklı bir cilt bariyerinin oluşmasını destekler.

Ödem Varken MR Çekilir Mi?

MR, Mantetik Rezonans Görüntüleme tekniği, en ileri tıbbi görüntüleme tekniklerinden birisidir. Radyo dalgaları kullanılarak, insan vücudunun en ayrıntılı şekilde gözlemlenmesini ve rahatsızlıkların tespit edilmesini sağlayan yaygın bir tıbbi yöntemdir. Kalp pili, kalp cihazları, vücudunda manyetik cihaz bulunan kişiler kesinlikle MR çektiremez. Fakat ödem MR çektirmeye engel teşkil etmemektedir.

Uyku Ödem Yapar Mı?

Uyku bedensel ve zihinsel sağlığımız için en önemli rutinlerden biridir. Uyku esnasında organlar yavaşlar ve tamir edilir. Kaliteli bir uyku günümüzün iyi geçmesine ve daha sağlıklı bir yaşam sürmemizin en önemli kuralıdır. Stres, uykusuzluk, kronik yorgunluk gibi durumlar vücudun ödem tutmasında başrol oynayan etkenlerdir. Stresi düzenleyen hormon kortizol hormonunun fazla salınmasını sağlar ve vücudumuz bundan kaynaklı olarak fazla suyu tutma eğilimine geçer. Fazla uykunun da, az uykunun da direkt olarak ödemle ilişkisi bulunmaktadır.

Uzun Yol Ödem Yapar Mı?

Özellikle otobüs ve uçak yolculuklarında hareketsiz kalmamaya özen göstermeliyiz. Ayrıca yolda acıkmamak amacıyla önceden midemizi yanlış gıdalarla doldurmamak  gerekmektedir. Yolculuğa çıkacak olan bireyler mümkün olduğunca az tuzlu ve az şekerli gıdalar tüketmeye özen göstermelidirler. Ayrıca asitli içecekler, fazla kahve ve çay tüketimi de yapmamaları gereken bir harekettir.

Uzun süre hareketsiz kalan ve kasılan vücut özellikle ayak ve el bileklerinde şişkinliklere sebep olmaktadır. El kol ve ayaklarımızı belli aralıklarla hareket ettirir, yerimizde oturarak küçük egzersizler yaparak kaslarımızı açıp gevşetirsek, kanın damarlarımızda daha kolay ilerlemişini sağlar, vücudun su tutmasını büyük ölçüde engellemiş oluruz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir