Tekir Balığı Nerede Avlanır?

Tekir Balığı Nerede Avlanır?

Tekir Balığı Nerede Avlanır?

Tekir balığı tropikal bölgelerde görülen bir balık çeşididir. Genellikle Atlantik okyanusunda görülmektedir. Türkiye’de ise Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden avlanmaktadır.

Fırında Tekir balığı 6 aşamada yapılır.

-Bir kaba mısır unu ve tuz alın sonrasında Tekir balıklarını tersine de çevirerek unla karışmasını sağlayın.

-Unlama işlemini tamamladıktan sonra fazla gelen unu silkeleyin. Önceden yağlamış olduğunuz tepsiye balıklarınızı dizin. Tercihe göre fırın tepsinizin yanına domates ve limon dilimleri ekleyin.

-Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 200 derecede balıklar kızarıncaya kadar bekleyin.

-Balıklar piştikten sonra taze soğanlarınızın üzerine zeytinyağı sürün. Ve ızgarada 5 dakika pişirin.

-Izgara işlemi bittikten sonra balıklarınızı servis tabağına alın ve servis tabağınızı taze soğan ve limonlarla süsleyin.

Tekir Balığı Nerede Avlanır?

Tekir balığı tropikal bölgelerde görülen bir balık çeşididir. Genellikle Atlantik okyanusunda görülmektedir. Türkiye’de ise Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden avlanmaktadır.

Tekir Balığı Besin Değeri Nedir?

Tekir balığının 100 gramında 117 kcal kalori vardır. Çok sağlıklı bir besin çeşididir ve içerisinde %86 oranında protein bulunmaktadır.

Tekir Balığı Buzlukta Saklanır Mı?

Tekir balığı buzluğunuzun soğutma derecesine göre buzlukta saklama süresi değişmektedir. Eski bir buzdolabınız varsa 2 haftaya kadar tekir balığını buzlukta saklayabilirsiniz. Eğer soğutma gücü yüksek bir buzluğunuz varsa 4-6 ay civarında tekir balığını buzlukta saklayabilirsiniz.

Tekir Balığı Büyüyünce Ne Olur?

Tekir balığının küçük ve büyük hali vardır. Büyük Tekir balığına çuka, küçük tekir balığına ise mıcır denilmektedir.

Tekir Balığı İle Barbun Arasındaki Fark Nedir?

Tekir balığı ve barbunya balığı birbirine çok benzese de birçok farklılıkları vardır. Balıklar hakkında uzman olmayan çoğu kişi farkını anlayamamaktadır. Bu 2 balık arasındaki ilk fark, barbunya balığının Karadeniz’de olmamasıdır. En belirgin farkları ise dış görünüşlerinden kaynaklanır. Barbunya balığı tekir balığına göre başı daha diktir ve sırt yüzgeçlerindeki hareleri şeffaftır.

Tekir Balığı Hangi Denizden Çıkar?

Tekir balığına en çok Atlantik okyanusunda rastlanmaktadır. Türkiye’de ise Akdeniz ve Karadeniz’den çıkmaktadır.

Tekir Balığı En Güzel Nasıl Pişirilir?

Tekir balığı en güzel fırında pişirilmektedir. Tekir balığınızı fırında pişirirken fırın tepsisinin içine domates, dilimlenmiş limon ve soğan eklemeniz lezzet katacaktır. Ayrıca tekir balığını servis ederken zeytinyağı sürülmüş taze soğan eklemeniz hem görüntüyü güzelleştirecek hem de lezzet verecektir.

Tekir Balığı Hamilelikte Yenir Mi?

Tekir balığı protein değeri çok yüksek bir balık çeşididir. Tekir balığının içerisinde %86 oranında protein geri kalan kısmında ise yağ bulunmaktadır. Bu nedenle hamile olan anne adayları tekir balığı tüketebilirler.

Tekir Balığı Hangi Mevsimde Yenir?

Tekir balığına en çok ocak ayında rastlanmaktadır. Bu nedenle tekir balığı kış mevsiminde yenilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir