Şahin Nasıl Az Yakar?

Şahin Nasıl Az Yakar?

Şahin Nasıl Az Yakar?

LPG’li araçlar arasında bulunan Şahin yakıt tüketimi olarak hesaplı araçlardan biridir. Ancak yine de daha az yakmanız adına sizlere birkaç tavsiyemiz var. Bunlar şu şekilde:
• Hızlı araç kullanımından kaçınmak
• Trafik olan saatlerde dur-kalk çok yapılacağı için bu saatlerde araç kullanmamak
• Yakıt tercihinizi bilindik markalardan yana kullanmak
• Araç bakımlarınızı düzenli ve servisinde yaptırmak
• Aracınızı uygun devirlerde kullanmak
İfade edilmektedir.

Motosikletlere nazaran Sooterlar daha az yakıt tüketmektedir. Ancak buna rağmen daha az yakıt tüketimi yapmanız için izlemeniz gereken bazı yöntemler bulunmaktadır. Scooter çalıştırıldıktan bir süre sonra motorun ısınması adına beklemek gerekmektedir. Bu işlem motorun ısınmasını sağlar ve harekete geçeceğiniz sırada motorun ısınması adına harcanacak olan yakıt tüketiminden tasarruf etmiş olursunuz. Bu sayede daha az yakıt tüketmiş olursunuz. Daha az yakmak adına yapılması gerekenlerden bir tanesi de gaz kolunun sonuna kadar çevrilmemesi belli bir rölantide kullanılmasıdır.

Şahin Nasıl Az Yakar?

LPG’li araçlar arasında bulunan Şahin yakıt tüketimi olarak hesaplı araçlardan biridir. Ancak yine de daha az yakmanız adına sizlere birkaç tavsiyemiz var. Bunlar şu şekilde:

·        Hızlı araç kullanımından kaçınmak

·        Trafik olan saatlerde dur-kalk çok yapılacağı için bu saatlerde araç kullanmamak

·        Yakıt tercihinizi bilindik markalardan yana kullanmak

·        Araç bakımlarınızı düzenli ve servisinde yaptırmak

·        Aracınızı uygun devirlerde kullanmak

İfade edilmektedir.

Tempra Nasıl Az Yakar?

Bir dönemlerin efsanelerinden olan Tempra aracı LPG kullanan araçlar arasındadır. LPG’li araçlar genellikle çok hesaplıdır. Çünkü LPG diğer yakıtlara göre daha hesaplı bir yakıt türüdür. Yakıt tüketiminin fazla olmasının nedenlerinin başında aracınızı yüksek devirde ve yüksek hızlarda kullanmanızdır. Aracınızı daha yavaş kullanırsanız yakıt olarak da daha az yaktığının farkına varacaksınız. Aracın en iyi performanslı kullanımı sağlamak için devrinizi 1500-2000 aralığında tutmanız gerekmektedir. Aracınızı bu devir aralığında kullandığınız takdirde araç performansı maksimum düzeyde ve yakıt tüketimi de minimum düzeyde olacaktır. Ancak araç vites geçişlerini yüksek devirlerde yaparsanız bu durum aracın fazla yakmasına neden olacaktır.

Traktör Nasıl Az Yakar?

Traktörler mazotla kullanılan taşıtlardandır. Traktörler yakıt tüketimi fazla olan taşıtlardan biridir. Genellikle bazı işler için kullanılan traktörler ağır işlerde kullanıldıklarında yakıt tüketimleri artmaktadır. Bu durumda yakıt tüketiminin artmaması ve yakıt tasarrufu sağlamanız için izlemeniz gereken yollar vardır. Bunlar traktörü çok fazla yüklememek, traktöre tonajından fazla yük yüklenmemesi ve yokuş çıkarken çok fazla gaza yüklenilmemesi gibi şeylerdir.

Kışın Araba Nasıl Az Yakar?

Hava koşulları da yakıt tüketimini etkileyen en önemli durumlardan biridir genellikle kış aylarında motor tam ısınmadan yapılan sürüşlerde yakıt tüketimi artmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için de motor çalıştırılıp belirli bir süre bekletilmelidir. Kış aylarınızda aracınızı çalıştırdıktan sonra hararet göstergenizi gözlemleyerek hareket etmeniz önerilir. Aracın motor sıcaklığı optimum seviyeye gelene ve motorunuz uygun sıcaklığa gelene kadar aracınızı yüksek devirlerde kullanmamanız önerilmektedir. Genellikle araçlar kışın yazdaki tüketime göre bir miktar daha fazla tüketmedirler. Bunun sebebi havanın soğuk olmasından kaynaklanmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir