Polisler Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Polisler Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Polisler Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Öncelikle kadro derecesi 3 olan bir polis memuru kesin olarak yeşil pasaport almaya hak kazanmaktadır. Yeşil pasaport hakkı olan bir polis memurunun aynı zamanda eşi, çocukları yeşil pasaport hak kazanmış olmaktadır.

Yeşil pasaport hak sahibi vefat etmişse, eşinin veya çocuklarının hususi pasaporta başvurabilmesi için kişinin çalışmış olduğu kurumdan vefat ettiği tarihteki unvanını ve derecesini gösteren yazıyı talep etmesi gerektiği bilinmektedir.

Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport taktim edilmektedir.

Polisler Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Öncelikle kadro derecesi 3 olan bir polis memuru kesin olarak yeşil pasaport almaya hak kazanmaktadır. Yeşil pasaport hakkı olan bir polis memurunun aynı zamanda eşi, çocukları yeşil pasaport hak kazanmış olmaktadır.

Polis Çocuğu Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaport sayesinde dünyanın her kıtasında yüzlerce ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilmeleri mümkün kılınmıştır. Yeşil pasaport sahiplerinin çocukları da 25 yaşına kadar öğrencilikleri devam ettiği sürece yeşil pasaport kullanma hakları bulunmaktadır.

Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkündür.

Psikologlar Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Yeşil pasaportlar yalnızca devlet memuru olarak çalışan bireylere ve Emekli Sandığı ile bağlantılı çalışan kişilere verildiği bilinmektedir. Yeşil pasaportun en önemli avantajlarından birine bakıldığında ise, belirli bir gün sayısıyla sınırlı olmak koşuluyla bazı ülkelere vize olmaksızın giriş ayrıcalığı sağlaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Psikologlarda yeşil pasaport alabilir.

·        TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar,

·        Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya bu kadro derecesinden çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları yeşil pasaport alabilmektedir.

Pilotlar Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Pilotlara yeşil pasaport verilmesi ve havacılık hakları konusunda taleplerini yetkili kurul ve kuruluşlara sunduklarını dile getirmiştir. Rusya ve bazı ülkeler pilotlardan yeşil pasaport talep etmektedir.

Paramedik Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Devlet memurlarına tanınan yeşil pasaport alabilme hakkından, kadrosu ilk üç derecede olan sağlık personeli de yararlanabilmektedir. Fakat bazı sağlık personelinin bu hakka kavuşması diğer sağlık personeline göre daha erken olabildiği bilinmektedir.

Polis Memuru Eşi Yeşil Pasaport Alabilir Mi?

Kadro derecesi 3 olan bir polis memuru, meslekte çalıştığı süreye bakılmaksızın otomatik olarak yeşil pasaport almaya hak kazanmaktadır. Yeşil pasaport hakkı olan bir polis memurunun aynı zamanda eşi, çocukları yeşil pasaport hak kazanmaktadır.

Yeşil pasaport bir diğer adıyla hususi pasaport belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve tüm bunların ailelerine verilen, pek çok avantajı bulunan pasaport türü olarak bilinmektedir.

Yeşil pasaport almaya hak kazanmış kişilerin belirli şartları sağlaması kaydıyla aile fertleri de yeşil pasaport alabilmektedir. Tüm yeşil pasaport alma hakkı olanların eşleri ve 25 yaşını aşmamış, evli olmayan ve öğrenciliği devam eden çocukları hususi damgalı yeşil pasaport alma hakkı bulunmaktadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir