Papatya Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Papatya Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Papatya Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Papatya çiçeğinin çeşitleri merak edilen bir konu olmayı başarmıştır. Kel papatya, beyaz papatya, sarı papatya, köpek papatyası, dağ papatyası, çayır papatyası, İngiliz papatyası, Margrit papatya veya Alman papatyası papatya çeşitlerindendir.

Papatya hakkında araştırılan pek çok konu mevcuttur. Papatya, genellikle 8 ila 12 inç yüksekliğe ulaşan küçük bir çalı şeklinde büyür. Alman papatyası 3 fit yüksekliğe kadar büyür. Papatya, gövde üzerinde dönüşümlü olarak düzenlenmiş yeşil, tüylü yapraklara sahiptir. Çiçek, çiçek adı verilen çok sayıda ayrı çiçekten oluşur. Çiçeğin dış kısmı 18 beyaz ışın çiçeğinden oluşur. Çiçeğin ortasında bulunan sarı disk, boru şeklinde minyatür çiçeklerden oluşur. Papatya Haziran'dan Temmuz'a kadar çiçek açar. Sinekler, papatya çiçeklerinin ana tozlayıcılarıdır. "Papatya" adı, Yunanca "zemin" anlamına gelen "chamos" ve "elma" anlamına gelen "milos" kelimelerinden gelmektedir. Papatya yere yakın büyüdüğü ve elma gibi koktuğu için bu şekilde adlandırılmıştır. Papatya, eski Mısır'da mumyalama işlemi için kullanılmıştır. Medikal ve kozmetik endüstrisinde kullanılan kimyasal bileşikler ve yağlar çiçekten elde edilir. Papatyanın faydalı etkileri bilimsel olarak kanıtlanmasa da 100'den fazla farklı rahatsızlığın tedavisinde papatya kullanılmaktadır.

Papatya Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Papatya çiçeğinin çeşitleri merak edilen bir konu olmayı başarmıştır. Kel papatya, beyaz papatya, sarı papatya, köpek papatyası, dağ papatyası, çayır papatyası, İngiliz papatyası, Margrit papatya veya Alman papatyası papatya çeşitlerindendir.

Papatya Çiçeği Evde Nasıl Yetiştirilir?

Papatya çiçeğinin evde nasıl yetiştirildiği insanların merak konusu olmuştur. Bahçenize papatya eklemek için son bahar donunu bekleyin. Yükseltilmiş yataklarda, kaplarda ve yer altı bahçelerinde iyi yetişir. En iyi çiçeklenme için tam güneşte 8 inç aralıklı uzay papatyası bitkileri. Sıcak olan iklimlerde, öğleden sonra gölgeye sahip olan bir yer papatya için idealdir. Dikim sırasında toprağa bir gübre karıştırmanız ve büyüme mevsimi süresince belirtildiği gibi doldurmanız gerekmektedir. Toprağı nemli tutmaya yardımcı olmak için bitkilerin etrafına malç (doğranmış yapraklar veya saman gibi) yayın. Papatya çok ağır ve sarkık hale gelirse, bitkinin etrafına sicim olan bambu çubuklar gibi bir destek ekleyin. Yaprakları geriye doğru bükülmeye başladığında, çiçek açtıktan sonra budama yapraklarıyla çiçekleri hasat edin. Papatyayı taze veya kuru kullanın. Çiçekleri ve yaprakları tamamen doğrudan güneş ışığından uzakta bir ekranda kurutun. Kuru papatyayı hava geçirmez bir kavanozda kiler gibi karanlık ve kuru bir yerde saklayın.

Papatya Çiçeği Neyi Temsil Eder?

Papatya çiçeğinin neyi temsil ettiği araştırma konularından birisi olmuştur. Papatya çiçeği; narinliği, zarifliği ve bu özelliklerden doğan bir güzelliği temsil etmekte olan bir bitkidir.

Papatya Çiçeği Hangi Mevsimde Yetişir?

Papatya çiçeğinin hangi mevsimde yetiştiği pek çok insan tarafından merak edilip araştırılan bir konu olmuştur. Papatya çiçekleri genellikle ilkbahar ve sonbahar ayları arasında kalan sürede yetişmekte olan bitkilerdir.

Papatya Çiçeği Kaç Günde Yetişir?

Papatya çiçeğinin kaç günde yetiştiği araştırılmaktadır. Papatya çiçeğinin tohumu ekildikten sonra on beş gün içerisinde papatya tohumu filizlenmeye başlayacaktır.

Papatya Çiçeği Nasıl Kurutulur?

Papatya çiçeğini kurutmak için öncelikle bir örtüye ihtiyacınız olacaktır. Papatyalarınızı o örtüye üst üste gelmeyecek şekilde dizdikten sonra papatyalar ile dolu olan örtüyü güneş alan bir bölgeye koymanız gerekmektedir. Bu şekilde papatyalarınız yaklaşık üç gün içerisinde kurumuş olacaktır.

Papatya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Papatya çiçeğinin faydaları merak edilir. Papatya çayı; adet sancılarını azaltmada, diyabet hastalarına destek olmada, kemik erimesinin önlenmesinde ve yavaşlatılmasında, rahatlatmada, sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde insan vücuduna yardım etmektedir.

Papatya Çiçeği Tohumu Fiyatları Nelerdir?

Papatya çiçeği tohumu fiyatları merak edilmektedir. 100 adet papatya tohumları genellikle 7 ila 15 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Papatya Çiçeği Ne Zaman Açar?

Papatya çiçeğinin ne zaman açtığı pek çok insanı meraklandırmıştır. Papatya çiçeği ilkbahar ayında açmaya başlayan bir çiçek türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir