Oyunlarda F Ne Anlama Gelir?

Oyunlarda F Ne Anlama Gelir?

Oyunlarda F Ne Anlama Gelir?

Sosyal medya ve çevrimiçi oyunlar sayesinde hayatımıza birçok terim katıldı. Bu terimlerden biri de F terimidir. F terimi, popüler bir oyun olan Call Of Duty oyunu aracılığı ile kazanılmış bir terimdir.
F bazen komedi malzemesi olarak kullanılan bir terim olsa da, genel olarak saygı anlamına gelmektedir. Oyunlarda ölen kişiye taziye mesajı göndermek için kullanılır. Ölen bir askerin cenaze merasimi sırasında, ona saygı gösterdiklerini göstermek için F simgesi kullanılır.
F, Call Of Duty sayesinde kazanılmış bir kelime olsa da hemen her oyunda kullanılıyor. Özellikle savaş konulu oyunlarda, ölen takım arkadaşlarına saygı duyduklarını gösteriyorlar. Bu sosyal medyada çoğu zaman mizah amacıyla kullanılmaktadır.

Rage, sinir ve öfke anlamlarına gelen İngilizce bir kelimedir. Rage atmak tabiri de buradan gelmektedir. Oyun, kullanıcının istediği gibi devam etmediğinde, oyuncu sinirlenerek oyunu terk edebilir. Bu çıkışa rage atmak denilmektedir.

Oyunlarda Config Ne Demek?

Oyunların yeniden düzenlenmesini sağlayan bir ayardır. Her oyunun farklı kuralları ve farklı bir düzeneği bulunmaktadır. Config bu ayarları düzenlemeye yarıyor. Örneğin, oyunun boyutunu küçük ya da büyük ayarlanması, oyuncuların kıyafetlerinin değiştirilmesi, ses değiştirmek gibi fonksiyonlar, config sayesinde mümkün olabiliyor.

Oyunlarda Ranked Ne Demek?

Oyuncunun hangi rütbeye ve sıralamaya sahip olduğunu gösteren göstergelerdir. Bireysel ya da takım temelli çalışır. Bu şekilde her bir oyuncu kendi yetenek alanına göre bir oyun seçerek, bu oyunda ilerleyerek başarı ivmesini yükseltebiliyor.

Oyunlarda Flame Ne Demek?

Ateşleme, alev alma anlamlarına gelen İngilizce bir kelimenin karşılığını simgeler. Oyunlar kimi zaman bireysel, bazen de takım kurularak oynanmaktadır. Çevrimiçi oyunların kendilerine göre kuralları olduğu kadar, geliştirmiş oldukları bir dilleri de var.

Flame de tam olarak bu dilin bir parçasıdır. Takım oyunlarında ,sürekli hata yapan ve kötü oynayan takım arkadaşına kızmak, öfkelenmek anlamı taşımaktadır.

Oyunlarda Flamer Kime Denir?

Çevrimiçi oyunlarda da, insanların birbirleriyle saygı çerçevesi içinde bir müsabaka olması gerekmektedir. Oyunlarda küfürlü ve hakaret içerikli konuşan oyuncular çoğu zaman raporlanıyor. Raporlanmak bir disiplin cezasıdır.

Editörlerin oyunun içeriğini ve oyuncuyu incelemesini sağlayarak uygun cezanın verilmesini sağlama prensibiyle hareket edilmesidir. Oyunlarda, çok öfkeli ve hakaret içerikli konuşan oyunculara flamer denilmektedir. Bu durumu devamlı hale getirdikleri zaman, bahsetmiş olduğumuz raporlamayla disiplin cezası alırlar.

Oyunlarda DPS Atmak Ne Anlama Gelir?

Damage Per Second, saniye başına yapılan hasar anlamına gelen İngilizce bir kelimedir. Çevrimiçi oyun dünyasında sıklıkla karşılaşılan bir terimdir. Oyunlarda kullanılan silah gibi zarar verici araçların, saniyelik verdiği hasarı anlatmak için kullanılır.

Oyunlarda F Ne Anlama Gelir?

Sosyal medya ve çevrimiçi oyunlar sayesinde hayatımıza birçok terim katıldı. Bu terimlerden biri de F terimidir.  F terimi, popüler bir oyun olan Call Of Duty oyunu aracılığı ile kazanılmış bir terimdir.

F bazen komedi malzemesi olarak kullanılan bir terim olsa da, genel olarak saygı anlamına gelmektedir.  Oyunlarda ölen kişiye taziye mesajı göndermek için kullanılır. Ölen bir askerin cenaze merasimi sırasında, ona saygı gösterdiklerini göstermek için F simgesi kullanılır.

F, Call Of Duty sayesinde kazanılmış bir kelime olsa da hemen her oyunda kullanılıyor. Özellikle savaş konulu oyunlarda, ölen takım arkadaşlarına saygı duyduklarını gösteriyorlar. Bu sosyal medyada çoğu zaman mizah amacıyla kullanılmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir