Neslican Tay Kardeşi Kimdir?

Neslican Tay Kardeşi Kimdir?

Neslican Tay Kardeşi Kimdir?

Aslen Rize’li olan Neslican Tay Bursa doğumludur. Bir ablası bir de erkek kardeşi vardır. Ablasının ismi Nazlıcan’dır.

Kendisine konulan kanser teşhisinden çok kısa bir zaman sonra, kanserin vücuda yayılması sonucunda sol bacağını kaybetmiştir. Konuşma platformlarında ve sosyal medyada kendisine İron Lady “Demir Kadın“ lakabı verilmiştir. Hastalığın karşı dik duruşu ve mücadelesiyle milyonlara örnek olan Neslican’ın haslığı ise Malign mezenkimal tümörü kaynaklıdı. Bir tür Sarkom, yumuşak doku kanseri olarak bilinmektedir.

Neslican Tay Kardeşi Kimdir?

Aslen Rize’li olan Neslican Tay Bursa doğumludur. Bir ablası bir de erkek kardeşi vardır. Ablasının ismi Nazlıcan’dır.

Neslican Tay Evli Miydi?

Neslican Tay Rize’de dünyaya gelmiştir.  Vefat ettiğinde henüz 21 yaşındaydı. Evli değildir.

Neslican Tay Ölüm Tarihi Nedir?

Neslican Tay kanser mücadelesini 3 kez yenmiştir. En sonunda kanser metastaz yaparak tekrar nüksetmiştir. Bu sebeple çoklu organ yetmezliği kaynaklı olarak tedavi gördüğü hastanede 20 Eylül 2019’da vefat etmiştir.

Neslicantay Doğum Tarihi Nedir?

Ölümünden sonra, “mücadelen çok güzeldi“ paylaşımlarıyla sosyal medyadan anılan Neslican Tay, ayrıca bir motivasyon konuşmacısıydı.  Neslican’ın “Yaşım 19“ isimli, yaşadıklarını ve mücadelesini anlattığı bir de kitabı bulunmaktadır. Kanser teşhisinin kendisine 19 yaşında konulması sebebiyle kitabının ismine “yaşım 19“ ismini vermiştir. Neslican Tay, 14 Mart 1998 Bursa doğumludur.

Neslican Tay Hangi Hastanede Tedavi Görüyordu?

Neslican Tay’a 19 yaşındayken kanser teşhisi konulmuştu. Kısa yaşamında 3 kere nükseden kanseri 3 kez yenmeyi başarmıştır. Kendisi gibi kanser tedavisi gören hastalara umut aşılayan ve sosyal medya platformlarından motivasyon konuşmaları yapan Neslican Tay, herkes tarafından sevilen ve örnek alınan bir gençti.

Kanserin 4. Kez nüksetmesiyle çoklu organ yetmezliğinden tedavi gördüğü Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamı sona ermiştir.

Neslican Tay Ne Kanseriydi?

Neslican Tay’a kanser teşhisi henüz 19 yaşındayken konulmuştur. Aktif bir spor yaşantısı olduğu için doktorları önce bacağında başlayan ağrıları çok önemsemediler. Kas yırtılması ya da benzer önemsiz bir durum olabileceğini söylediler. Şiddetlenen ağrılarından kaynaklı olarak yapılan tetkiklerde, sol bacağını, özellikle yetişkin insanlarda görülen “habis tümörü“ sardığını fark ettiler. Ve bunun sonucunda sol bacağını kaybetmiştir.

Neslican Tay “Malign Mezenşimal Tümörü“ yani “ Yumuşak doku kanseri ” teşhisi konulmuştu.

Hangi Üniversitede Okuyordu?

Ölümünden bir süre önce ünlü gazeteci Ayşe Arman’a vermiş olduğu röportajda, puanının çok iyi olduğunu çok çalıştığını belki bu streslerden kaynaklı olarak kanserin çoğaldığını söylemiştir. Hayalinde İTÜ Mimarlık bölümünün olduğunu fakat puanının iyi olmasın rağmen tekrar çalışıp girmek istediğini söylemiştir.

Daha sonraki yılda, Mimarlık hayallerinden vazgeçerek İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji eğitimi almaya başlamıştı. Eğitimini tamamlayamadan vefat etmiştir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir