Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

Mutfak dolabı temizliği, her evin vazgeçilmez mutlak temizliklerinden biri olarak bilinmektedir. Gün içinde defalarca kullanılan mutfaklar, zaman içinde kir ve yağ biriktirebildiği gözlemlenmiştir. Sadece tezgahı değil mutfaktaki dolapları da temizlemek önem arz etmektedir.
• Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırmanız temizlik için size yol gösterecektir. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırma işlemini uygulayın.
• Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile aldırın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizlemeye başlayın.
• Temizleme işlemini gerçekleştirirken süngerin yumuşak kısmını kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Telli kısmı ile temizlik yapmanız durumunda dolabınızın çizilme ihtimali çok yüksek olacaktır.

Dolaplarınız eskidiğinde veya yenilemek istediğinizde çok masrafa gerek kalmadan küçük değişiklikler ve düşük bir bütçeyle mutfak dolaplarınızı boyamak yeni bir görünüm yakalanması için yapılması gerekenler arasındadır.

·        Öncelikle boya bulaşmasını engellemek için dolaplarınızın içlerini boşaltmalı ve zemine koruyucu bir örtü sermeniz gerekmektedir.

·        Boşalttığınız dolapları temizlemeli ve ardından üzerindeki pürüzleri yok etmek için zımparalamanız gerekmektedir.

·        Kulplarını çıkarmalı ve boya gelmesini istemediğiniz bölgeleri maskeleme bandı aracılığıyla kapatmanız gerekmektedir.

·        Zımpara işleminden sonra ilk katı astar boyası olarak uygulaması gerçekleştirmek gerekir. Eğer isterseniz boyanızın daha sağlıklı görünmesi için birkaç kat astar uygulaması yapılabilir.

·        Astar uygulamasından sonra boya rulo fırçaya alınarak dolaplar boyanır. Boynanın rengini daha çok net görmek için bu boya 2 kat atılabilir.

Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

Mutfak dolabı temizliği, her evin vazgeçilmez mutlak temizliklerinden biri olarak bilinmektedir. Gün içinde defalarca kullanılan mutfaklar, zaman içinde kir ve yağ biriktirebildiği gözlemlenmiştir. Sadece tezgahı değil mutfaktaki dolapları da temizlemek önem arz etmektedir.

·            Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırmanız temizlik için size yol gösterecektir. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırma işlemini uygulayın.

·            Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile aldırın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizlemeye başlayın.

·            Temizleme işlemini gerçekleştirirken süngerin yumuşak kısmını kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Telli kısmı ile temizlik yapmanız durumunda dolabınızın çizilme ihtimali çok yüksek olacaktır.

Mutfak Dolabı Nasıl Düzenlenir?

·            Gereğinden çok dolap kullanmaktan kaçınmak gerekir. Bunun yerine açık raflar tercih edilmelidir. Modern, düz hatlı kapaklar her zaman ön planda olmalıdır. Kulpsuz ya da entegre kulplu üniteler, tam ankastre cihazlar kullanmakta öneriler arasında yer almaktadır.

·            Dar mutfaklar dağınıklık kaldırmamaktadır. O yüzden düzeni elden bırakmamak gerekir. Mutfak dolapları düzenlenirken çeşitli organizatörler, düzenleyiciler kullanılabilir. Örneğin tencere kapaklarını koymak için bile özel bir apart üretilmiştir.

·        Bir dolap rafına da çok fazla eşyanın konmaması gerekir. Çok fazla eşya düzensiz görünüme sebep olacaktır.

Mutfak Dolabı Nasıl Sökülür?

Mutfak dolabı sökülürken ilk başta dolap kapakları çıkartılması gerekmektedir. Bunu yapmak için kapakları sabitleyen menteşelerin vidalarının sökülmesi yeterli olacaktır.

Lakin yukarı doğru açılan kapaklarda dikkatli olunmalıdır ve bu kapaklar sökülürken alttan desteklenmesi gerekmektedir. Bütün kapaklar söküldükten sonra üst bölümü oluşturan modüller tespit edilmesi sağlanır.

Mutfak Dolabı Nasıl Olmalı?

Mutfak dolabında dikkat edilmesi gerekenlere bakıldığında;

·            Mutfak dolaplarını mutfağın büyüklüğüne göre seçilmesi,

·            Renk uyumuna dikkat edilmesi,

·            Aksesuar kullanımında aşırıya kaçınılmaması,

·            Fazla renk kullanmamak, renkli bir dizayn söz konusu ise uyuma dikkat edilmesi,

·            Kullanım süresine ve kullanışlığına dikkat etmek, gerekmektedir.

Mutfak Dolabı Ölçüsü Nasıl Alınır?

Mutfak dolabının kurulacağı iki duvar arası, pencerenin olduğu iç duvar ölçüsü alınma işlemi sonrasında mutfak tezgahının bittiği dış noktadan kontrol amacıyla ölçüsü alınması gerekmektedir. Mutfak dolabı imalat ölçüsü için, mutfak tipine göre mutlaka köşe açıları kontrol edilmesi gerekmektedir.

Ölçüleri almak için basit bir şekilde dolabın şeklini de çizebilirsiniz. Ardından genişlik ve uzunluk dışında, derinliği de unutmadan üç boyutlu şekilde ölçüleri hesaplamanız gerekmektedir. Bu sayede ne kadar bir alan olması gerektiğini de gözlemlemiş olacaksınız.

Parlak Mutfak Dolabı Boyanır Mı?

Aşırı parlak ve kaygan mutfak dolaplarını boyarken, çok daha dikkat etmek önem arz etmektedir. Parlak mutfak dolapları boyanırken özenli bir çalışma yapmanız gerekmektedir. Parlak mutfak dolapları da uygun boya seçimi yapılarak boyanabilir.

Özellikle, mutfak dolapları mdf kaplama, balon kapak veya lake ise, zımpara ve astar yapmak çok önemli olduğundan önerilenler arasında yer almaktadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir