Mücver Dondurulur Mu?

Mücver Dondurulur Mu?

Mücver Dondurulur Mu?

Kabakları yıkanıp rendenin iri kısmında rendeleyin. Kaç kabakla mücver yapıyorsanız o kadar rendeleyin ve buzdolabı poşetine koyunuz. Havasını alıp dondurucuya yerleştirin. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika bekletip çözün ve kullanın. Bu işlemler kabak mücverinin uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

Muzu uzun süre saklayabilmek için ilk olarak güneş ışığından ve yüksek ısıdan korumanız gerekmektedir. Oda sıcaklığında 3 ila 4 güne kadar kalabilirler. Ancak soğuk bir yer tercih edilmesi doğru olacaktır. Ayrıca muz saklamanın bir diğer püf noktası da hava alacak bir kap tercih edilmesidir. Eğer fazla muz aldıysanız ve kararmasını istemiyorsanız muzu 3-4 parçaya bölün, buzdolabı poşetine yerleştirin. Ardından poşetinin havasını iyice alın ve sıkıca bağlayıp derin dondurucuya koyarak saklayın. Muz, derin dondurucuda 6-8 ay boyunca bozulmayacaktır.

Mücver Dondurulur Mu?

Kabakları yıkanıp rendenin iri kısmında rendeleyin. Kaç kabakla mücver yapıyorsanız o kadar rendeleyin ve buzdolabı poşetine koyunuz. Havasını alıp dondurucuya yerleştirin. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika bekletip çözün ve kullanın. Bu işlemler kabak mücverinin uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

Maydanoz Dondurulur Mu?

Maydanozlarınızı sap ve yapraklarından ayırarak başlayın. İyice yıkayın ve serip kurutun. Sonrasında buzdolabı poşetlerine pay ederek yerleştirip, poşetlerin havasını iyice alın. Paketleme işlemini yaptıktan donra dondurucuya yerleştirin. Maydanozlarınız uzun süre taze bir şekilde kalacaktır. 

Marul Dondurulur Mu?

Yeşillikleri doğru yöntemle yıkamak, iyi muhafaza etmek ve çok yıpratmadan doğramak içerdiği tüm vitaminlerden yararlanabilmek gerekmektedir. Bu sebeple marulu evde saklarken ve yemeklerde, salatalarda kullanırken dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır. Özellikle marul gibi çok narin salata bitkilerinde bir tık daha fazla özen göstermek gerekmektedir.

Marulların uzun süre saklanabilmesi için öncelikle tam formunda, sağlıklı marullar almak gerekir. Yıkama işleminden sonra yeşillikler özenle kurutulmalıdır. Arzuya göre doğrama işlemi de yapabilirsiniz. Kurutma işlemi ne kadar iyi yapılırsa marul o kadar taze kalacaktır. Kuruyan sebzeler kağıt bir havluya sarılarak kilitli poşetlere konulur. Poşetler vakumlu olursa bozulma süresini uzatmaya katkısı olur. Bu şekilde marulu 2-3 ay buzlukta saklayabilirsiniz.

Meyve Dondurulur Mu?

Eğer turta, pay, meyveli yoğurt veya meyveli kek gibi tarifleri seviyorsanız, meyveleri mevsimine göre hazırlayıp dondurabilirsiniz. Kış ortasında istediğiniz meyveyle istediğiniz tarifi yapabilirsiniz. Ayrıca yumuşamış bozulmaya yakın meyveleri hemen kullanmayacaksanız atmayarak saklayabilirsiniz. Paketleyip, hazırlayıp dondurun sonra kullanabilirsiniz. Kabukları olan meyveleri soyarak dondurabilirsiniz. Bütün meyveler uygun koşullarla dondurucuya konulabilmektedir.

Midye Dondurulur Mu?

Midyeleri dondurabilirsiniz, ancak çok dikkatli yapmalısınız. Taze midyeleri donduracaksanız, dondurulduğunda canlı olmaları gerekmektedir. Dondurucuda ölecekler, ancak yemek için kullanacağınızda güvenli olacaklardır. Pişmiş midyeleri dondurmak genel olarak daha kolay ve daha güvenli olacaktır. Midyeleri satın aldıktan tüketmeyecekseniz hemen sonra dondurmalısınız.

Muhallebi Dondurulur Mu?

Muhallebi ve muhallebi içeren (kek, pasta gibi) gıdaları da dondurucuda saklamak iyi sonuçlar vermeyecektir. Muhallebi dondurulup çözdürüldüğünde kıvamından çok şey kaybettiği dondurulması pe önerilen ürünlerden değildir. Taze olarak yapılıp tüketilmesi gerekmektedir.

Mercimek Çorbası Dondurulur Mu?

Öncelikle mercimek çorbasının soğumasını bekleyin. Sonra bir kaseye denk gelecek şekilde ısı geçirmeyen poşetlere çorbayı doldurun. Ağzını sıkıca kaptın ve dondurucuya yerleştirin.  Altı ay kadar tüketilebilir tazelikte kalacaktır.

Marine Et Dondurulur Mu?

Eti; zeytinyağı, kekik gibi malzemelerle marine edip, kilitli poşetlere koyarak buzlukta saklayabilir, dilediğiniz zaman çözdürerek pişirebilirsiniz. - 20 derecede 3 ay kadar marine edilmiş eti saklayabilirsiniz. Olabildiğince az saklamanız etin sulanarak tadını kaybetmesini önleyecektir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir