Mide Kanserine Ne İyi Gelir?

Mide Kanserine Ne İyi Gelir?

Mide Kanserine Ne İyi Gelir?

Mide kanserine neyin iyi geldiği kanser hastaları ve yakınları tarafından merak edilen bir konu olmuştur. Aniden yemek yemek baş dönmesine, kalp çarpıntısına, terlemeye ve rahatsızlığa neden olur. Bundan dolayı sık sık ve az olarak beslenin. Tatlı yiyecekler semptomları kötüleştirir. Bu nedenle gün içerisinde az havuç suyu tüketin. Kemoterapi ve radyasyon tedavisi sırasında mümkün olduğunca acı, ekşi ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Ağız temizliğine özellikle dikkat edin. Dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası ve kabartma tozu ile düzenli olarak fırçalayın ve karadut şurubu ve papatya çayı için. Beyaz un ve şekerli yiyeceklerden kaçının. Bench ve öğütülmüş yumurta gibi proteini yüksek besinler içeren sebze veya tarhana çorbalarını içmeye çalışın. Özellikle havuç, domates, ananas, kara üzüm, karadut, elma suyu ve bol ayran çok faydalıdır. Günde bir veya iki bıldırcın yumurtası tüketin. Sarımsak mide kanserine karşı çok etkilidir, bu nedenle diyetinize ekleyin. Kilo kaybını önlemek için Omega 3 tüketin. Her gün 1 çorba kaşığı çörek otu, keten tohumu ve dereotu tohumlarını değiştirerek yiyin. Diyetinize 1-2 yemek kaşığı zerdeçal ekleyin. Tadını beğenmiyorsanız, haplarını alın. Meyan kökü mide kanseri için çok faydalıdır. Kalp veya şeker probleminiz yoksa 1 yemek kaşığı alın. Doktorunuzla konuşun ve ananas hapları, karahindiba hapları ve maitake hapları arasında geçiş yapın.

Mide kanserinin belirtilerinin neler olduğu pek çok insanın merak ettiği ve araştırdığı bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Mide kanserinin en sık görülen belirtisi kilo kaybıdır. Hasta son 6 ayda vücut ağırlığının %10'undan fazlasını kaybedecektir. Aşağıda bulunan belirtiler mide kanserinin erken belirtileri olarak sayılabilmektedir:

-Hazımsızlık

-Yemekten sonra aşırı derecede şişkinlik hissetmek

-Göğüste yanma hissi

-Hafif bulantı

-İştah kaybı

Hazımsızlık veya göğüste yanma hissi gibi semptomlar tek başına kanseri göstermez. Ancak  çok fazla şikayet ve birden fazla semptom varsa hasta mide kanseri risk faktörleri açısından değerlendirilebilir ve birkaç test istenebilir. Tümör  büyüdükçe semptomlar daha şiddetli hale gelir. Mide kanserinin geç evreleri aşağıdaki ciddi semptomlara neden olabilir:

-Mide ağrısı

-Dışkıda kan görmek

-Kusma

-Belirgin bir sebep olmamasına rağmen kilo kaybetmek

-Yutmada güçlük

-Sarımtırak göz akı ve sarımtırak cilt rengine sahip olmak

-Midede şişme

-Kabızlık veya ishal

-Halsizlik ve yorgunluk

-Göğüste ağrı

Mide Kanserine Ne İyi Gelir?

Mide kanserine neyin iyi geldiği kanser hastaları ve yakınları tarafından merak edilen bir konu olmuştur. Aniden yemek yemek baş dönmesine, kalp çarpıntısına, terlemeye ve rahatsızlığa neden olur. Bundan dolayı sık sık ve az olarak beslenin. Tatlı yiyecekler semptomları kötüleştirir. Bu nedenle gün içerisinde az havuç suyu tüketin. Kemoterapi ve radyasyon tedavisi sırasında mümkün olduğunca acı, ekşi ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Ağız temizliğine özellikle dikkat edin. Dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası ve kabartma tozu ile düzenli olarak fırçalayın ve karadut şurubu ve papatya çayı için. Beyaz un ve şekerli yiyeceklerden kaçının. Bench ve öğütülmüş yumurta  gibi proteini yüksek besinler içeren sebze veya tarhana çorbalarını içmeye çalışın. Özellikle havuç, domates, ananas, kara üzüm, karadut, elma suyu ve bol  ayran çok faydalıdır. Günde bir veya iki  bıldırcın yumurtası tüketin. Sarımsak mide kanserine karşı çok etkilidir, bu nedenle diyetinize ekleyin.  Kilo kaybını önlemek için Omega 3 tüketin. Her gün 1 çorba kaşığı çörek otu, keten tohumu ve dereotu tohumlarını değiştirerek yiyin. Diyetinize 1-2 yemek kaşığı zerdeçal ekleyin. Tadını beğenmiyorsanız, haplarını alın. Meyan kökü mide kanseri için çok faydalıdır. Kalp veya şeker probleminiz yoksa 1 yemek kaşığı alın. Doktorunuzla konuşun ve ananas hapları, karahindiba hapları ve maitake hapları arasında geçiş yapın.

Mide Kanseri Endoskopide Belli Olur Mu?

Mide kanserinin endoskopide belli olup olmadığı merak edilmektedir. Mide kanserini teşhis etmek için kullanılan en yaygın ve etkili yöntem endoskopidir ve kanser varsa kesinlikle ortaya çıkarmaktadır.

Mide Kanseri Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Ameliyat midenin bir kısmını veya tamamını çıkardığı için kişiye sık sık küçük öğünler verilmelidir. Yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı atıştırmalıklar, insanların yemek yedikten sonra kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olur. Mide ameliyatı sonrası yeni bir diyete uyum sağlamak zaman ve sabır ister. Karın krampları ve ağrı gibi rahatsız edici semptomların genellikle zamanla düzeldiğini veya düzeldiğini bilmek yardımcı olabilir. Ameliyattan bir yıl sonra normal veya neredeyse normal bir beslenmenize dönebileceksiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir