Mide Bandı Ameliyatı Nedir?

Mide Bandı Ameliyatı Nedir?

Mide Bandı Ameliyatı Nedir?

Mide bandı ameliyatının ne olduğu pek çok insanı meraklandıran bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Mide bandı, ya da halk içinde bilinen ismi ile mide kelepçesi operasyonunda, yemek borusu ile mide bileşkesinin yaklaşık 20 mm altından, midenin çevresine silikon maddesinden üretilmiş bir bant yerleştirilir. Bandın iç tarafı uzunlamasına bir balon, ya da bisiklet lastiği gibi olmaktadır. Bu balon ince bir tüp aracılığı ile deri altına yerleştirilen bir porta bağlanır. Band ameliyat sırasında inik olarak bırakılır, fakat yaklaşık 1 ay sonra cilt altındaki porttan serum enjeksiyonları ile kademeli olarak şişirilir. Bunun sayesinde ameliyattan sonra mide geçişi kolay bir müdahale ile beraber değiştirilebilir.

Mide bandı ile zayıflamanın ne olduğu pek çok insan tarafından merak edilip araştırılan bir konu olmayı başarmıştır. Mide bandı, midenin belirli bir bölümünün sıkıştırma yoluyla küçültülmesi işlemidir. Bu işlem sonucunda kişilerin mideleri eskisinden daha küçük olur. Küçük mideleri olan kişiler bile küçük porsiyonlarla tatmin olabilirler. Bu nedenle, bir  kişi tarafından tüketilen yiyecek miktarı önemli ölçüde azalır. Daha az yemek yemek kalori açığına neden olur. Eskisinden daha az kalori tüketen bir kişi kilo vermeye başlayacaktır. Ayrıca mide bantları özellikle midenin iştah salgıları salgıladığı yerlere yerleştirilir. Başka bir deyişle, insanlar uzun süre tok hissederler ve daha azıyla tatmin olurlar. Eski aşırı yeme alışkanlıkları azalır ve bu sayede kilo vermek bu kişiler için daha kolay olur.

Mide Bandı Ameliyatı Nedir?

Mide bandı ameliyatının ne olduğu pek çok insanı meraklandıran bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Mide bandı, ya da halk içinde bilinen ismi ile mide kelepçesi operasyonunda, yemek borusu ile mide bileşkesinin yaklaşık 20 mm altından, midenin çevresine silikon maddesinden üretilmiş bir bant yerleştirilir. Bandın iç tarafı uzunlamasına bir balon, ya da bisiklet lastiği gibi olmaktadır.  Bu balon ince bir tüp aracılığı ile deri altına yerleştirilen bir porta bağlanır. Band ameliyat sırasında inik olarak bırakılır, fakat yaklaşık 1 ay sonra cilt altındaki porttan serum enjeksiyonları ile kademeli olarak şişirilir.  Bunun sayesinde ameliyattan sonra mide geçişi kolay bir müdahale ile beraber değiştirilebilir.

Mide Kelepçesi Ameliyatı Yapan Devlet Hastaneleri Hangileridir?

Mide kelepçesi ameliyatı yapan devlet hastanelerinin hangileri olduğu bu ameliyatı olmak isteyen kişilerin araştırdığı bir konudur. Hemen hemen her devlet hastanesi obezite ile mücadele için mide kelepçesi ameliyatını kontrollerden sonra yapmaktadır. Estetik için yapılmadığı belirlendiği sürece pek çok devlet hastanesi ameliyatı gerçekleştirmektedir.

Mide Kelepçesi İçin Kaç Kilo Olmalı?

Mide kelepçesi için kaç kilo olunması gerektiği mide kelepçesi taktırmak isteyen kişileri meraklandırmaktadır. Mide kelepçeleri; beslenme düzenlemeleri, diyet, egzersiz  ve  diğer obezite tedavileri gibi bireysel kilo verme yöntemlerinden yeterli sonuç alınamayan veya yeterli sonuç alınamayan hastalarda uygulanan bir tedavi türüdür. VKİ 40'ın üzerinde olan hastalarda, yani normal koşullarda 40-50 kg fazla kilolu hastalarda kullanılır. Laparoskopik cerrahi mide kelepçesi en sık kullanılan yöntemlerden birisi olmaktadır. Ancak  doğru hastanede, doğru şekilde kullanılmalı ve  tedavi sonrası süreç yakın hasta takibi ile devam etmelidir. Hastanın tam işbirliği de tedavide çok önemli bir yer taşımaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir