Magnezyum İshal Yapar Mı?

Magnezyum İshal Yapar Mı?

Magnezyum İshal Yapar Mı?

Magnezyumun ishal yapıp yapmadığı pek çok kişinin endişelendiği bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Aşırı magnezyum alımının ishal yaptığı bilinen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Magnezyumun yan etkilerinin neler olduğu insanlarımız tarafından merak edilip araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Çok fazla magnezyum alıyorsanız, fark edeceğiniz ilk belirtiler mide bulantısı, ishal ve kramplardır. Magnezyum toksisitesi, kanınızdaki magnezyum konsantrasyonu litre başına 1.74 ila 2.61 milimole ulaştığında teşhis edilir. Bu olduğunda, bunlar dahil olmak üzere ek belirtiler fark edebilirsiniz:

-Kas Güçsüzlüğü

-Düşük kan basıncı

-Yüzde kızarma

-Tutma sıvısı

-Letarji

-Depresyon

-Bilinç bulanıklığı, konfüzyon.

 Magnezyum İshal Yapar Mı?

 Magnezyumun ishal yapıp yapmadığı pek çok kişinin endişelendiği bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Aşırı magnezyum alımının ishal yaptığı bilinen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Magnezyum Ödem Yapar Mı?

 Hayvan araştırmaları, perinatal magnezyum eksikliğinin bebeklerde ödeme yol açabileceği fikrini desteklemektedir. "Yenidoğanın Biyolojisi"nde yayınlanan 1999 tarihli bir araştırma, hamile sıçanlara magnezyum eksikliği olan bir diyet verildiğinde yavrularının ölüm oranının arttığını buldu. Ayrıca önemli ölçüde daha yüksek ödem ve kanama seviyelerine sahiptiler. Bununla birlikte, 2003 yılında "Journal of Perinatology" de yayınlanan insanlar üzerinde yapılan araştırmalar, yüksek tansiyon ve idrarda protein ile sonuçlanan ve pulmoner ödem riskinin artmasıyla sonuçlanan preeklampsiyi tedavi etmek için magnezyum sülfat verilmesini ilişkilendirmiştir. üçüz gebeliklerin bir parçası olan bebeklerde. Kafa yaralanmalarından kaynaklanan beyin hasarına hem travmanın kendisi hem de onu takip eden ve bir kısmı ödem nedeniyle oluşan şişlik neden olur. "Journal of Neurosurgery" dergisinin Temmuz 1996 sayısında yayınlanan bir hayvan araştırması, kapalı kafa travmasından bir saat sonra magnezyum verilen sıçanlarda ödemin azaldığını gösterdi. Ayrıca, ödemdeki bu azalma, nörolojik fonksiyon puanlarının artmasıyla koreledir. Buna karşılık, kafa travması geçirdikten sonra magnezyum almayan sıçanlar, nörolojik fonksiyonlarda hiçbir gelişme göstermedi. Ödem bazen yaşamı tehdit eden bir bozukluğun belirtisi olabileceğinden ve magnezyum ve ödem üzerine yapılan araştırmalar karıştırıldığından, bu duruma sahip herkes altta yatan nedeni bulmak ve tedavi etmek için bir doktora görünmelidir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi web sitesi, ödemden muzdarip kişilerin magnezyum içeren bir vitamin ve mineral takviyesi almak isteyebileceğini öne sürüyor. Bir doktora danışmadan herhangi bir besinin önerilen günlük miktarını aşmayın.

 Magnezyum Zayıflatır Mı?

 Kilo kaybını artırabilecek tek bir hap yoktur, ancak magnezyum takviyeleri kesinlikle yardımcı olabilir. Magnezyum eksikliğini düzeltmek vücudunuzun daha verimli çalışmasına ve metabolizmanın normalleşmesine yardımcı olabilir. Magnezyumun sağlıklı bir kiloyu koruma yeteneğinizi nasıl etkilediğine daha yakından bir bakış: Magnezyum sitrat, su ve dışkı ağırlığını kaybetmenize yardımcı olur. Magnezyum sitrat, düzenli kalmanız için dışkı yumuşatıcı olarak kullanılır. Daha da önemlisi, eksikliğiniz varsa sağlıklı magnezyum seviyelerini korumaya yardımcı olabilir, bu da hormon dengesini iyileştirir ve enerji üretimini artırır. İnsülin direncini düşürür. Magnezyumun insülin direncini azalttığı çok sayıda çalışmada gösterilmiştir. Vücudunuz insüline dirençli hale geldiğinde, kan dolaşımındaki artan glikoza ayak uyduramaz. Bu kilo alımına, yorgunluğa ve diğer sağlık sorunlarına yol açar.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir