Kas Yırtılması Kendiliğinden Geçer Mi?

Kas Yırtılması Kendiliğinden Geçer Mi?

Kas Yırtılması Kendiliğinden Geçer Mi?

Kas yırtılmasının kendiliğinden geçip geçmediği araştırılan konuların arasına girmiştir. Çoğu kas yırtılması ameliyat gerektirmez ve kendi kendime tam bir iyileşme beklenir. Hafif ila orta dereceli kas gerilmelerinin semptomları genellikle birkaç hafta içinde kaybolur. Daha şiddetli suşların iyileşmesi aylar alabilir.

Kas yırtılmasının evde nasıl tedavi edileceği kasları yırtılan insanların merak edip araştırdığı bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Ağrıya, şişmeye veya rahatsızlığa sebep olabilecek aktivitelerden kaçınmanız gerekmektedir. Ancak tüm fiziksel aktivitelerden kaçınmayın. Tıbbi yardım alıyor olsanız bile, bölgeyi hemen buzlayın. Her seferinde 15 ila 20 dakika boyunca bir buz torbası veya sulu buz banyosu kullanın ve yaralanmadan sonraki ilk birkaç gün boyunca uyanıkken her iki ila üç saatte bir tekrarlayın. Şişmenin durmasına yardımcı olmak için, şişme durana kadar hasarlı bölgeyi elastik bir bandajla sıkıştırmanız gerekmektedir. Çok sıkı sarmayın yoksa dolaşımı engelleyebilirsiniz. Kalbinizden en uzak uçtan sarmaya başlayın. Ağrı artarsa, bölge uyuşursa veya sarılmış alanın altında şişlik meydana gelirse sargıyı gevşetin. Yaralı bölgeyi, özellikle geceleri, yerçekiminin şişmeyi azaltmaya yardımcı olması için kalbinizin seviyesinin üzerine yükseltin. Bazı doktorlar, bir kas gerilmesinden sonraki ilk 48 saat boyunca aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin IB, diğerleri) ve naproksen sodyum (Aleve) gibi kanama riskinizi artırabilecek reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlardan kaçınmanızı önerir. Asetaminofen (Tylenol, diğerleri) bu süre zarfında ağrının geçmesinde size yardımcı olacaktır. Fiziksel bir terapist, yaralı eklem veya uzvun stabilitesini ve gücünü en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir. Doktorunuz bölgeyi bir atel veya atel ile hareketsiz hale getirmenizi önerebilir. Yırtık tendon gibi bazı yaralanmalar için ameliyat düşünülebilir.

Kas Yırtılması Kendiliğinden Geçer Mi?

Kas yırtılmasının kendiliğinden geçip geçmediği araştırılan konuların arasına girmiştir. Çoğu kas yırtılması ameliyat gerektirmez ve kendi kendime tam bir iyileşme beklenir. Hafif ila orta dereceli kas gerilmelerinin semptomları genellikle birkaç hafta içinde kaybolur. Daha şiddetli suşların iyileşmesi aylar alabilir.

Kas Yırtılması İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kas yırtılması için bitkisel tedavi yöntemlerinin neler olduğu günümüzde pek çok insan tarafından merak edilen bir konu olmuştur.

1)Vücudunuzu kullanmayın, vücudunuzun iyileşmesi için zamana ihtiyacı var. Bu, yatakta kalman gerektiği anlamına geliyorsa, bunu yap. İlk ağrı ve şişliği gidermek için biraz buz kullanabilirsiniz, ancak ilk 24 saatten sonra herhangi bir ek yardım sağlamayacaktır. Bunun yerine yerel hidroterapiye başlayın.

2) Lokal hidroterapi: Alternatif sıcak ve soğuk uygulamaları, hasarı temizlemeye ve onarmaya yardımcı olmak için yararlı beyaz kan hücrelerini ve besinleri getirecek olan bölgeye dolaşımı uyarmaya yardımcı olacaktır. 5 dakika boyunca çok ılık suyla (kendinizi yakmayın) dönüşümlü olarak uygulayın ve ardından 30 saniye-1 dakika boyunca soğuk (buz gibi değil!) uygulayın. Sıcak-soğuk, sıcak-soğuk, sıcak-soğuk 3 kez dönüşümlü olarak ve gün içinde birkaç kez tekrarlayın. Ofis tedavileri, kasları gevşetmeye, kan akışını artırmaya ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olan diatermi ve yüksek frekanslı akımlar gibi ek terapileri kullanmamıza izin verir.

3) Epsom tuzu: Küvetinizi çok ılık su ve Epsom tuzu (1-2 bardak) ile doldurun. Islatın ve rahatlayın. Magnezyum sülfat, kasları gevşetmeye ve şişme ve iltihabı azaltmaya yardımcı olacaktır. Boyun kasıysa ve vücudunuzun o kısmını küvete sokamıyorsanız (veya küvetiniz yoksa),lavabonuzu sıcak su ve Epsom tuzu (1/4 bardak kadar) ile doldurarak bir kompres oluşturun.) ve bir bezi ıslatın, sıkın ve etkilenen bölgenin üzerine yerleştirin. Soğumaya başlayınca tekrar suyun içinde ısıtıp tekrar bölgeye koyun. Gerektiği kadar tekrarlayın.

4) Besinler: Magnezyum ve Kalsiyum kasları desteklemek için en önemlileridir. Magnezyum yetişkin dozları tipik olarak günde 200-800 mg'dır veya çok fazla bağırsak toleransı gevşek dışkıya neden olur. Kalsiyum yetişkin dozajları günde 1200-1500 mg'dır. Uygun emilim için mide asidi gerekli olduğundan, bunları yiyeceklerle birlikte alın.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir